Kingdom Come: Deliverance 2
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Slayer · Opublikowano
Zawsze robię zakupy przed pracą z tym, że ja pracuje 100% zdalnie więc wiozę kobietę do innego miasta do pracy, potem wracam i po drodze do sklepu wstępuję a potem do domu, rozpakowuje zakupy i od razu odpalam kompa. Worek 30L samymi plastikami i to pozgniatanymi zapełniam w tydzień lajtowo. No to nie wiem, chyba faktycznie moje lenistwo ale wygodniej mi pozgniatac, do wora i wrzucić do kosza z napisem plastik, który mam pod blokiem. -
Przez Suchy211 · Opublikowano
Nieboprawaczłowieka. -
Przez SylwesterI. · Opublikowano
Ta, ale ma streszczenie na początku, wiem jak się zakończyła 7. 8 traktuję jako osobny produkt. -
Przez SebastianFM · Opublikowano
Jak DLSS/DLAA wygładza krawędzie? W jednym i drugim przypadku każda klatka jest renderowana z różnym przesunięciem o część piksela w poziomie i w pionie. W ten sposób składając obraz z wielu klatek uzyskiwana jest wyższa rozdzielczość. NVIDIA określiła dokładnie ile powinno być użytych różnych przesunięć dla kolejnych klatek w zależności od trybu DLSS. Wzór to 8 * (współczynnik ^ 2), gdzie współczynnik to stosunek rozdzielczości wyjściowej do wejściowej. Wynika z tego, że przy DLSS Performance powinno się używać 8 * (2 ^ 2) czyli 32 różnych przesunięć a przy DLAA powinno się używać 8 * (1 ^ 2) czyli 8 różnych przesunięć. Przykładowo, nawet jeżeli zostaną użyte tylko 4 przesunięcia dla kolejnych klatek to i tak rozdzielczość obrazu po połączeniu 4 klatek zwiększa się 2 razy w poziomie i 2 razy w pionie. DLSS/DLAA łącząc wiele klatek tworzy obraz o wyższej rozdzielczości niż rozdzielczość wyjściowa, dzięki temu krawędzie są wygładzone.
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi