Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, galakty napisał(a):

Ale faktycznie walka jest zbyt łatwa... Zero wyzwania, nawet jak dwójka wyskoczy to tylko jeden bije, drugi czeka. Combosów robić nie trzeba, tylko parowanie i kontra, nuda. 

Może tryb hardcore to zmieni , ja też z bossem na pierwszej mapie wygrałem po jednym uderzeniu, jakoś poziom za szybko leci ja mam już 20 

Mnie wkurza że nie naprawili tego porównywania przedmiotów z pierwszej części i muszę patrzeć na statystyki każdego przedmiotu dokładnie

Jak jest zepsuta kolczuga to pokazuje że ma mniejszą ochronę od tej kolczugi co noszę ale jak już ja naprawię to ma większy , więc żeby porównać sprzęt trzeba wszystko naprawić co jest bez sensu 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
2 godziny temu, Vulc napisał(a):

W tym tempie to z pierwszej mapy nie wyjdę wcześniej niż po 40h, a generalnie aż tak dużo się nie szlajam bez celu. Okrutny pochłaniacz czasu. 

Okrutny, sam niby ledwo co jakies zadania zrobiłem a tu już ponad 15h, co ja mnie jest duża ilością. Wczoraj 2h zdobywałem konia, drugiego sprzedawałem, cofnąłem się do skrzynki z których nie mogłem zabrać rzeczy No były za ciężkie, do tego się umyłem wyprałem rzeczy i zeszlo 1.5h i co? Nawet sekunda mi się nie dłużyła, koniec "znowu" musze robic to samo nawet te proste rzeczy jak ostrzenie miecza its od czasu do czasu jako mini gierka się spoko robi. Co prawda używam moda zeby je przyspieszyć bo to jedyny zgrzyt z mojej strony przy małej ilości czasu na grę.

17 minut temu, DITMD napisał(a):

Tak. Jak ktoś gra na OLEDzie to warto sobie wrzucić ten mod https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance2/mods/271?tab=description , kompaktowy HUD, plus można go zrobić przezroczystym.

271-1739100488-915552167.jpeg271-1739100488-1040230114.jpeg

Przyda się 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Joloxx9 napisał(a):

Ta gra to goty, nic do mnie tak nie trafiłon nigdy jak to cudo

Będzie GOTY ale muszą latać bo dużo bugów jest nawet w misjach głównych czy cut-scenkach

17 godzin temu, skypan napisał(a):

Informacyjnie. Na drugiej mapie jest taka misja jak na zrzucie.. Misja ta jest źle przetłumaczona i trzeba zrobić miecz turniejowy (tak jak na obrazku) a nie KORDELAS. Generalnie nawet animacje są zbugowane i zakończenie też bo wspominają cały czas o "kordelasie".

ps. Sam dwa niepotrzebne kordelasy wykułem :/

Kingdom Come  Deliverance II Screenshot 2025.02.10 - 19.10.44.04.png

Kingdom Come  Deliverance II Screenshot 2025.02.10 - 19.18.48.96.png

Dzięki przydało by się jakiś spis zrobić takich bugów, bo nieraz potrafi wkur... Taka rzecz że człowiek grę wyłączy 

Przydały by się te opcjonalne informację że w danym zadaniu lub po nim można z kimś pogadać a nawet odbyć cut scenkę a nigdzie nie jest to napisane czy zaznaczone 

Ja w każdym zadaniu biegam i rozmawiam po kilka razy żeby sprawdzić czy mają jakieś nowe linie dialogowe , może dlatego już 75 godzin a nadal ta sama mapą 

Spoiler

Nie zaznaczona jest fajna scena z tym łowczym po wykonaniu wesela plus zadań z kłusownikami wostatka czy jakoś tak

Nadal nie rozumiem czy to jest błąd czy jeden z naszych towarzyszy przeżył zasadzkę , są 3 krzyże a było ich 4 ? Ktoś tego jednego widział i wrzuci spoiler ? 

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Ta panienka przyjęła 4 strzały w plecy (dopiero zacząłem przygodę z łukiem, 100x wolę go od kuszy) i dalej uciekała. Dopiero piąta strzała w nogę ją położyła 8:E 

It's good to be bad :pozdro:

Yn8sgMh.jpeg

d90qHzF.jpeg

ls6fx7Z.jpeg

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, MJRegul napisał(a):

Ta panienka przyjęła 4 strzały w plecy (dopiero zacząłem przygodę z łukiem, 100x wolę go od kuszy) i dalej uciekała. Dopiero piąta strzała w nogę ją położyła 8:E 

No wlasnie ja uzywam tylko kuszy i nie wiem czy sie na luk nie przerzucic, przeladowywanie jej trwa na prawde dlugo. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie czytałem o mechanice tego i nie wiem czy im lepszy w tym jestes to tym szybciej przeladowujesz czy nie, ale nie chce mi sie czekac i nawalam z łuku jak Robin Hood. Prolog i pierwsze godziny gry mogą odrzucić ale jak poznasz choc cześć możliwości w grze to opad szczęki. Nie bawiłem sie tak dobrze od czasów CP77 po pierwszych paczach. 

Czasami po prostu chodzę, strzelam z łuku do zwierząt (i ludzi), bawię sie w prawie hardcorowe RPG, nawet jak nikt mnie nie widział to ciała chowam po rowach i wrzucam do wody :banana: Jest możliwość ogłuszenia kogoś lub zabicia po cichu ale staram się za kazdym razem podejść do tego w stylu rzut kamieniem, odwrócenie uwagi itd. Nawet jak nie musze. Sprawia to mega frajdę. Mam mod na quicksave ale uzywam w sumie tylko swojego łóżka mimo tego by grę zapisać. 

Zbroję i sprzęty aktualne mam od jakiegoś woja z południa pierwszej mapy co byl w złym czasie w złym miejscu hehe. Tylko trzeba bylo z tydzień czy dwa czekać aż zniknie info o kradzionych rzeczach. 

Niestety moje mordercze zapędy spowodowaly anulowanie kilku questów pobocznych jak np. znalezienie pijanego gościa i jego konia, akurat byla noc, nic nie widzialem, znalazlem go, po drodze zaatakowali nas bandyci a ten leżał i narzekal, po 5 minutach bitki na miecze wkurzyłem się i strzeliłem mu w łeb z łuku. Ciało wrzuciłem do stawu i elo. Za duzo jojczył %-) LOVE IT

Edytowane przez MJRegul
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
34 minuty temu, MJRegul napisał(a):

Pytanie czym zawiniła? 8:E Takie morderstwa są niewykrywalne jak nikogo nie ma? A jak ktoś jest to da się go zneutralizować zanim gdzieś zglosi?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Jak sie rzuca kamieniem? Bo tego nigdy nie robilem :E 

Kucasz i przytrzymujesz G, po sekundzie czy dwóch rzucasz kamyczkiem do odwrócenia uwagi, gdzies w okolicy strażnika, on tam pójdzie i mozesz go kilim albo po prostu ominąć. Nie daj sie zlapac przy tym w sensie by nie widzieli, że rzucasz. Rzut dziala tylko w kuckach. Mozesz tez rzucic W kogos. Czasami smiesznie się denerwują. 

5 minut temu, Wu70 napisał(a):

Pytanie czym zawiniła? 8:E Takie morderstwa są niewykrywalne jak nikogo nie ma? A jak ktoś jest to da się go zneutralizować zanim gdzieś zglosi?

Zawiniła tym, że miala pretensje ze jej na kwadrat wbiłem bez zaproszenia i męża zabiłem czy coś i coś krzyczała ze jestem cham i żebym wypier*** za bramę ale już ;)

Jak nikogo nie ma to niewykrywalne jak usuniesz ciało z widoku. Jak zostawisz jest szansa ze znajdą i będą nad ciałem stać i się modlić albo mówić, że zaczyna cuchnac, albo postawią strażnika co czeka na grabarza.

A jesli w danym rejonie masz zła reputacje to jak sie tam pojawisz mogą Cie obwinic o śmierć.

Edytowane przez MJRegul
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
35 minut temu, MJRegul napisał(a):

It's good to be bad :pozdro:

Można ew. uskutecznić polowanie łukiem za pomocą tego moda -  https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance2/mods/171?tab=description

Jest jeden mały minus albo plus, zależy jak patrzeć - "Warning this will also applied to enemy arrow and bolt.

NORMAL OPTION:
this will make every arrow and bolt one shot everything, including NPC can one shotted you too.

SAFER OPTION:
this one still can one shot but it will NOT increase damage of "Common Bolt" and "Ordinary Arrow" and "Crude" those are commonly use by bandit and enemy, so much more safer.

X3: well its x3 damage for all :) a bit realistic."

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, MJRegul napisał(a):

@galakty ja tak samo olałem prolog, klikałem jak powalony by tylko zacząć grę, nic nie zapamiętywałem, nic nie czytałem, chciałem tylko zacząć swoje drugie życie w grze ;)

Wszystkiego ucze sie już po prologu.

Ale z tego co kojarzę w prologu musiałes rzucić kamieniem w tym stawie żeby dziewka sobie poszła :E 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
15 godzin temu, Zas napisał(a):

Czyli na moim sprzęcie nadal nie ma sensu próbować drugiego podejścia do jedynki, nawet jak znowu się trafi za grosze :E 

Na Twoim miejscu dałbym szansę, sam miałem rozegrane jakieś 20 godzin w jedynce na 3700X. W najgorszym wypadku zrobił locka fpsów na jakieś 40-45 w Ratajach, poza nimi będzie dużo lepiej. Ona już nawet za darmo na Epicu była ;)

4 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

To mamy jakiś paradoks (czy kiszkę programistyczna?), że starsza gra ma wyższe wymagania co do CPU, od jej nowszej, na tym samym silniku, ładniejszej dwójki.

Ja bym powiedział, że przy jedynce była kiszka, bo to była ich pierwsza gra na CryEngine, nie jedno studio miało problem z tym silnikiem. Tutaj się większość spodziewała, że raczej też będzie katastrofa optymalizacyjna i pozytywnie się zaskoczyliśmy. Vavra kiedyś chyba coś wspominał w wywiadzie, zapytany dlaczego zdecydowali się znowu na ten silnik w KCD2. Chwalił go, że to najlepszy silnik do tego typu gier i mówił, że ogarniają go całkiem inaczej po doświadczeniach z jedynką. Najwidoczniej coś w tym jest.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, galakty napisał(a):

Przecież w prologu to jest... 

Najwyrazniej mozna pominac skoro nie robilem tego :)

Godzinę temu, JeanPepin napisał(a):

Ale z tego co kojarzę w prologu musiałes rzucić kamieniem w tym stawie żeby dziewka sobie poszła :E 

Nie mialem tam opcji rzucenia kamieniem, chyba przez to, ze nie kucalem i nas zobaczyli. Wiec jak widac @galakty mozna to bylo pominac ;) 

Edytowane przez Joloxx9
  • Haha 1