Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, lukadd napisał(a):

Po wstępnym ogarnięciu postaci zaczynało się kosić w jedynce. Tutaj to wygląda podobnie. A jak znasz mechaniki z jedynki to wydaję się jeszcze łatwiej.

Tu ludzie pisali, że z wilkami mają problemy. A je pięściami bez problemu się rozwala. 

Mnie zjadły. Nie mam nic by z nimi walczyć, zachciało mi się na skróty do miejsca gdzie jest orzech, chce swojego psa odzyskać by polował dla mnie. 

• Haha 1
Opublikowano
56 minut temu, lukadd napisał(a):

Po wstępnym ogarnięciu postaci zaczynało się kosić w jedynce. Tutaj to wygląda podobnie. A jak znasz mechaniki z jedynki to wydaję się jeszcze łatwiej.

Tu ludzie pisali, że z wilkami mają problemy. A je pięściami bez problemu się rozwala. 

W jedynce było trudniej i chodzi mi o walkę z grupą przeciwników. Tutaj są dużo spokojniejsi, łatwo ich ustawić w linii i się jakoś wolniej poruszają.

W jedynce przeciez sprintem od razu za plecy lecieli.

• Like 1
Opublikowano
55 minut temu, galakty napisał(a):

Robił ktoś misję u kowala? Nie mogę przejść zadania, ciągle krzyczy że nierówno walę młotem... A próbowałem chyba wszystkiego 

Tak. Trzeba gwizdać też w realu ;) Może robisz zbyt długie odstępy przy kuciu ? Nie chodzi o tępo ale odległość między poszczególnymi uderzeniami.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ta piosenka na końcu zadania z tymi dwoma bardami mnie rozwaliła. XD

''Poczekaj aż będzie sławna to będziesz musiał dziewki widłami odganiać'' :rotfl:

Co jak co ale są mega zróżnicowane i zaskakujące. Czuję, że jeszcze ich gdzieś spotkamy w przyszłości...

Aż mi się Jaskier z serialu Wiedźmina przypomniał.

7 minut temu, skypan napisał(a):

Tak. Trzeba gwizdać też w realu ;)

Hahahahah zrobiłeś mi dzień dziś! ;D

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Po ponad 80 godzinach dotarłem na drugą mapę dopiero

Pytanie do tych którzy mają perka obieżyświat wam też nie pokazuję całej drugiej mapy i część jest zasłonięta chmurami ?

Spoiler

IMG_20250211_212602.thumb.jpg.f8d84f1473e4ddff2af987fd79f94fc5.jpg

Edytowane przez voltq
Opublikowano
7 godzin temu, Slayer napisał(a):

W jedynce było trudniej i chodzi mi o walkę z grupą przeciwników. Tutaj są dużo spokojniejsi, łatwo ich ustawić w linii i się jakoś wolniej poruszają.

W jedynce przeciez sprintem od razu za plecy lecieli.

Nie doświadczyłem jeszcze tej łatwej walki z grupą. Walą z boku, tyłu itp. Nikt nie czeka na swoją kolej.

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Widoki czasami mylę z rzeczywistością, może film oglądam ...

Gra wciąga jak bagno - jest o wiele przystępniejsza od części 1.

Wilki mnie ubijają, po perfekcyjnym bloku i tak odskakują że ich ciachnąc nie mogę :E za to 3 chłopków parobków ubiję metodą na partyzanta. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, galakty napisał(a):

He? :E 

Robię tak jak samouczek każe i nie idzie.

Zgorzelinę 😛 śmieszkuje bo lekkie zboczenie zawodowe (kowalem byłem/jestem i to mówię całkiem poważnie 🙂). 

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Była jakaś mała aktualizacja chyba z 3 dni temu bo zauważyłem że w opcjach dialogowych jak mamy użyć jakiejś umiejętności to pokazuje się stopień trudnosci jaka będzie szansa na powodzenie , na pewno nie było tego na początku , no a druga zmiana która mnie zauroczyła że nie można teraz escapem pominąć filmiku z logiem wydawcy itp:E

• Haha 1
Opublikowano
14 godzin temu, Tester Wrażeń napisał(a):

- Henry! Czyżbyś coś ukradł!?
- Skądże!
- +Udane

kradniesz? jak to robisz? skad masz tyle towaru? 

14 minut temu, JeanPepin napisał(a):

Była jakaś mała aktualizacja chyba z 3 dni temu bo zauważyłem że w opcjach dialogowych jak mamy użyć jakiejś umiejętności to pokazuje się stopień trudnosci jaka będzie szansa na powodzenie , na pewno nie było tego na początku , no a druga zmiana która mnie zauroczyła że nie można teraz escapem pominąć filmiku z logiem wydawcy itp:E

ale jest mod, który usuwa początkowe filmiki intro 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, samsung70 napisał(a):

kradniesz? jak to robisz? skad masz tyle towaru? 

ale jest mod, który usuwa początkowe filmiki intro 

Koń pod full udźwig, i kroje każdego frajera na swojej drodze, warto skupić się, żeby brać najbardziej wartościowe itemy patrząc na ich wagę (po co Ci zbroja za 600 groszy jak ma 20 wagi, skoro znajdziesz rekawice o wadze np. 2 z wieksza/ta sama kwota, wiesz o co chodzi, warto zoptymalizowac co podnosisz bo jest tego za duzo) No i regularnie sobie odkladam itemy do skrzyni - nielimitowane siano, tylko trzeba co jakis czas cos sprzedawac tym bieda handlarzom, kowalom itd.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, JeanPepin napisał(a):

Wątpię żeby była to aktualizacja , Jeden z perkow pokazuje poziom trudności w rozmowie łatwy średni trudny bardzo trudny pewnie wziąłeś go

2 godziny temu, zozolek napisał(a):

Widoki czasami mylę z rzeczywistością, może film oglądam ...

Gra wciąga jak bagno - jest o wiele przystępniejsza od części 1.

Wilki mnie ubijają, po perfekcyjnym bloku i tak odskakują że ich ciachnąc nie mogę :E za to 3 chłopków parobków ubiję metodą na partyzanta. 

Kuttenberg na PS5 Pro zrobił na mnie ogromne wrażenie to co dopiero na PC jak odpalę to będzie sztos

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, voltq napisał(a):

Wątpię żeby była to aktualizacja , Jeden z perkow pokazuje poziom trudności w rozmowie łatwy średni trudny bardzo trudny pewnie wziąłeś go

Kuttenberg na PS5 Pro zrobił na mnie ogromne wrażenie to co dopiero na PC jak odpalę to będzie sztos

A w sumie możliwe nie pomyślałem o tym , no perkow to mam od groma , zauważyłem że bardzo szybko wpadają. Orzech to jak miał kilka starć już ze mną to w chwilę lvl 20+

• Like 1
Opublikowano

Myślałem, że poprawią immersyjny mankament z 1 części, a mianowicie - wykonuje wszystkie zadania w regionie, staje się dosłownie lokalnym bohaterem, a i tak w różnych sytuacjach postacie jakby wcale o tym nie wiedzieli :/ Fajnie jakby nasze czyny bardziej się zaznaczały np:

Spoiler

Przed weselem wyczyściłem całą mapę z questów, a po weselu ludzie znają mnie tylko z tego, że "co on odwalił na tym weselu" mehh. A walki z "bossami" to też śmiech na sali, żiżke i istvana ściągnąłem DOSŁOWNIE na hita, w 1 czesci gry tak samo na hita zbilem runta czy jak on tam mial, niefajne uczucie mimo wszystko

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, MJRegul napisał(a):

@Tester Wrażeń masz perka, że Twoje czyny się niosą w świat?

Nie widzę takiego perka jak patrze w necie, ale postać mam wylevelowaną w kosmos, wszystkie testy retoryki, charyzmy, wiedzy itd. robie z palcem w nosie. Problem jest taki, że questów itd. jest zrobionych na tygodnie czasu growego, kiedy narracja gry się z tym mija strasznie

Aaa mówisz o tym perku? image.png.2603fb2d8d61dd30e0315d67dd02b7da.png
No to mam już dawno, czyli tak jak mówię, narracja głównej fabuły ciężko się spina z tą lawiną questów pobocznych

• Like 1
  • Upvote 1