Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, aureumchaos napisał(a):

Niektórzy piszą w komentarzach że ten mod async obcina animacje trawy o połowę,

Zrobiłem test. Wgrałem jakiś stary zapis a później ostatni. Na starym trawa jest OK a na ostatnim ewidentnie brakuje jej FPS. Czyżby znowu jakiś perk psuł grę a nie mod ?

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano
1 minutę temu, skypan napisał(a):

Zrobiłem test. Wgrałem jakiś stary zapis a później ostatni. Na starym trawa jest OK a na ostatnim ewidentnie brakuje jej FPS. Czyżby znowu jakiś perk psuł grę a nie mod ?

Hmmm... Masz Obieżyświat? Ja ostatnio go wziąłem i się złożyło w czasie z wgraniem moda.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ewidentnie druga mapa jest źle zoptymalizowana. Wcześniej ktoś pokazywał błąd ze snem. Chyba miało to związek z FPS-ami. Każdy zauważył, że druga mapa działa "wolniej" - sen, szybka podróż itd. Zobaczcie co mi się udało wychwycić. Jeszcze nie mogę zmienić FPS :E

Mam gdzieś nagranie gdzie ot tak w polu, przy jakiejś szopie jest gwałtowna ścinka.

Edit.

A tu ta dziwna szopa

Edytowane przez skypan
  • Like 1
  • Sad 1
Opublikowano
37 minut temu, skypan napisał(a):

Ewidentnie druga mapa jest źle zoptymalizowana. Wcześniej ktoś pokazywał błąd ze snem. Chyba miało to związek z FPS-ami. Każdy zauważył, że druga mapa działa "wolniej" - sen, szybka podróż itd. Zobaczcie co mi się udało wychwycić. Jeszcze nie mogę zmienić FPS :E

I nie masz moda na asynchroniczne obliczenia?

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, skypan napisał(a):

Mam gdzieś nagranie gdzie ot tak w polu, przy jakiejś szopie jest gwałtowna ścinka.

Edit.

A tu ta dziwna szopa

Uważaj żeby z niej nie wyskoczył ten czarny przybysz z Afryki :E

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

I nie masz moda na asynchroniczne obliczenia?

Nie a na dodatek wszystkie testy z trawą robiłem z tymi modami co mam na obrazku. Stare zapisy z tymi modami są OK a późniejsze mają problem z trawą. Więc albo coś się chrzani z grą z upływem czasu, jakiś perk coś miesza lub wszystko naraz :) Jeszcze przeniosę się na ostatnim zapisie na pierwszą mapę i zobaczę jak to tam wygląda.

Zrzut ekranu 2025-02-24 131049.png

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, Godlike napisał(a):

No właśnie, tak z ciekawości to mając takiego kompa to po co w ogole katowałes ta gre na konsoli? 

Żeby sobie porównać jak to wygląda na PC i PS5 Pro najmocniejszej konsoli 

Teraz przechodzę sobie na spokojnie na PC z innymi wyborami i więcej podziwiam widoki 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, skypan napisał(a):

Przeniosłem się na pierwszą mapę, zresetowałem statystyki i trawa nadal w 15 fps :)

Fajnie że robisz te testy , szkoda że takich ludzi nie ma w warhorse albo nie dali nam wcześniejszego dostępu, jak mogli czegoś takiego nie wyłapać, to samo z tymi zadaniami czy złymi tłumaczeniami albo brakami itd

Edytowane przez voltq
Opublikowano
8 minut temu, skypan napisał(a):

@galakty  A użyłeś może moda na lepszą widoczność zielska ? No ja go kiedyś użyłem ale obecnie go nie mam. Nie wiem. Może on coś namieszał gdzieś w plikach gry.

Nope, mam na zbieranie zielska. 

Z Twoich modów to tylko mam na zwiększony udźwig, ale od początku używam. Więc to nie mody.

Opublikowano (edytowane)

1. Wróciłem do starej biblioteki DLSS bo  podmieniłem je na najnowszą bibliotekę.

2. Usunąłem ustawienia profilu w głównym folderze gry.

3. Usunąłem ustawienia profilu w folderze Zapisane Gry.

5. Usunąłem wszystkie mody co mam

6. Po tym wszystkim dałem zweryfikuj pliki gry z poziomu Steam tak by mi pobrało te co usunąłem oraz podmienił pliki DLSS na domyślne co dają devsi.

Nic to nie dało.

Później zacząłem zmieniać ustawienia graficzne od niskich do wysokich by zobaczyć czy ma to jakiś wpływ na animację trawy i też bez zmian.

Edytowane przez skypan
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Teraz zauważyłem, że ta animacja "włącza się" jak się zatrzymam :) Podczas biegu zielsko się nie rusza. Gdy się ruszymy animowana jest do pewnego momentu by się w końcu zatrzymać. Generalnie w biegu jak by tej animacji nie było lub występuje w bardzo minimalnym zakresie.

Edit

Na dzisiaj trawy mi starczy :stukniety:

Edytowane przez skypan
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Mnie ciekawi nadal dlaczego są tylko 3 krzyże w miejscu gdzie napadli ekipę Henryka to by oznaczało że ktoś przeżył bo ich było 4 , i gdzie spotkać tego kumana z okładki od płyty w tym charakterystycznym hełmie 

tutaj mody ktore uzywam , polecacie jeszcze jakies? , czekam na mod no time decision https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/1343?tab=posts

modykcd2.jpg

Edytowane przez voltq
  • Thanks 1
Opublikowano
54 minuty temu, skypan napisał(a):

Teraz zauważyłem, że ta animacja "włącza się" jak się zatrzymam :) Podczas biegu zielsko się nie rusza. Gdy się ruszymy animowana jest do pewnego momentu by się w końcu zatrzymać. Generalnie w biegu jak by tej animacji nie było lub występuje w bardzo minimalnym zakresie.

Edit

Na dzisiaj trawy mi starczy :stukniety:

A czy mozesz zrobic test z ta trawa 15klatek ale z lockiem na 100fps? Na stema jest info ze lock na 100 pomaga. Ja gram z lockiem 100 i na razie trawa ok. 

• Thanks 1
Opublikowano
21 minut temu, aureumchaos napisał(a):

A czy mozesz zrobic test z ta trawa 15klatek ale z lockiem na 100fps? Na stema jest info ze lock na 100 pomaga. Ja gram z lockiem 100 i na razie trawa ok. 

Potwierdzam. Lock na 100 FPS naprawia trawę. Można to zrobić zarówno w Panelu Sterowania Nvidia przed uruchomieniem gry lub w MSI Afterburner w Riva Tuner. W Riva najlepiej zrobić sobie odrębny profil do KCD 2. W Riva Tuner działa to od razu nawet będąc w grze. Więc jak kto woli. Profil w Nvidii lub MSI i po problemie.

Tu przykład w MSI

• Like 1
  • Upvote 1