Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, DjXbeat napisał(a):

Hipokryzja od Ciebie biję pełna gębą! 

Jeszcze niedawno wspomniałeś, że lepiej od razu kupić przed premierą wspierając twórców pełną kwotą bo szykuje się super gra a teraz szkoda przepłacać. 

Tak, zdecydowanie szkoda przepłacać za produkt, który na premierę jak w 98% przypadków będzie niedopracowany z masą błędów, crashy, glitchy i bugów uniemożliwiających zakończenie lub rozpoczęcie jakiegoś zadania.

Zdrowo myślący człowiek kupi produkt dopracowany nawet za ceny premierową no ale żebym ja mógł zagrać w taki finalnie, połatany tytuł sporo osób z Was musi być "beta-frajerami". 

Powiedzenie  "Głupich nie sieją, sami się rodzą" jest cały czas aktualne ;)

Masz rację , mnie przekonało do preorderu to

Staramy się przedstawić realistyczny, wciągający i wiarygodny średniowieczny świat, który jest rekonstruowany zgodnie z naszą wiedzą. […] Ściśle współpracujemy z uniwersytetami, historykami, muzeami, rekonstruktorami i grupą ekspertów pochodzących z różnych grup etnicznych oraz wyznaniowych, których aktywnie włączamy do rozwoju gry jako doradców zewnętrznych.

Opublikowano

Ustawiam sobie pierwszą część w kolejce do ogrania.
Moglibyście zebrać jakiś poradnik z najlepszymi modami i podpiąć na pierwszej stronie.
Wtedy tylko bym wszedł i nie musiał się przedzierać przez kolejne strony tematu :czapeczka:

Opublikowano
24 minuty temu, voltq napisał(a):

Masz rację , mnie przekonało do preorderu to

No tak bo przeciez w dniu premiery zabraknie cyfrowych kopi wiec trzeba kupic kilka msc przed. Skonczcie tlumaczyc sie juz z tego, gre mozna rowniez kupic day one po recenzjach i analizach czy tam dzien lub dwa po ;) Stalkera rozszyfrowali w 2dni jakie to guano.

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, Phoenix. napisał(a):

No tak bo przeciez w dniu premiery zabraknie cyfrowych kopi wiec trzeba kupic kilka msc przed. Skonczcie tlumaczyc sie juz z tego, gre mozna rowniez kupic day one po recenzjach i analizach czy tam dzien lub dwa po ;) Stalkera rozszyfrowali w 2dni jakie to guano.

Ale ja dopuszczam ze stan techniczny może być slaby na premierę , stwierdzam jedynie ze proerder ponieważ przekonali mnie czymś innym

Opublikowano
54 minuty temu, Umpero napisał(a):

Ustawiam sobie pierwszą część w kolejce do ogrania.
Moglibyście zebrać jakiś poradnik z najlepszymi modami i podpiąć na pierwszej stronie.
Wtedy tylko bym wszedł i nie musiał się przedzierać przez kolejne strony tematu :czapeczka:

To jest temat dotyczący drugiej części :E

Temat do pierwszej trzeba założyć. Było na pclabie, ale się zmyło 8:E

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, voltq napisał(a):

Ale ja dopuszczam ze stan techniczny może być slaby na premierę , stwierdzam jedynie ze proerder ponieważ przekonali mnie czymś innym

Dokładnie, każdy kto grał w pierwszą część wie czego można się spodziewać i świadomie kupuje KCD2.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, azgan napisał(a):

Dokładnie, każdy kto grał w pierwszą część wie czego można się spodziewać i świadomie kupuje KCD2.

I właśnie o to chodzi. Świadomie kupujemy, wiedząc że w day1 nie ma tego nawet co odpalać :) 

Umoralnianie tutaj nic nie da, połowa z Was rzuciła się na Stalkera 2 jak szczerbaty na suchary dobrze wiedząc, że gra jest w opłakanym stanie. 

• Like 2
  • Upvote 4
Opublikowano
3 godziny temu, azgan napisał(a):

Świadomie kupujecie niedopracowany produkt dając tym samym społeczne przyzwolenie dla producentów gier na wypuszczanie chłamu! 

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Ja kupię dopiero na premierę :E Czy tam dzień po. Na 98% kupię bo obstawiam, że ta druga część będzie znacznie bardziej dopracowana od pierwszej części na premierę.

Do tego ta gra swoim klimatem i unikatowym gameplayem rozwala system 8:E

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, DjXbeat napisał(a):

Świadomie kupujecie niedopracowany produkt dając tym samym społeczne przyzwolenie dla producentów gier na wypuszczanie chłamu! 

Tak bo jest to gra na którą czekałem 4-5 lat i wiem że i tak będę chciał w to zagrać. Inna kwestia, pisanie że jest to niedopracowany produkt jest trochę na wyrost bo osoby które miały możliwość już zagrać twierdzą zupełnie coś innego aczkolwiek wiadomo, trzeba to traktować z przymrużeniem oka. Są osoby które co roku kupują nowego CoD'a za dużo więcej i też z problemami 😉. Ile jest takich gier w ciągu roku czy nawet paru lat że na nie czekasz? Śmiem twierdzi że garstka więc chyba można raz na jakiś czas zaszaleć i zaryzykować? Wrócimy do tematu za 58 dni i przekonamy się czy jest to hicior czy rzeczywiście niedopracowany bubel jak S.T.A.L.K.E.R 2. Jeszcze taka mała dygresja. Z szacunku do Daniel Vávra któremu zawdzięczamy ponadczasową Mafie wstrzymałbym się z przesądzaniem stanu technicznego KCD2 https://www.gry-online.pl/newsroom/gralem-w-kingdom-come-deliverance-2-i-jestem-oczarowany-czeskie-r/ze2a51e

40 minut temu, lukadd napisał(a):

Ja kupię dopiero na premierę :E Czy tam dzień po. Na 98% kupię bo obstawiam, że ta druga część będzie znacznie bardziej dopracowana od pierwszej części na premierę.

Do tego ta gra swoim klimatem i unikatowym gameplayem rozwala system 8:E

Czekamy :glodny:

kingdom-come-deliverance-2-gamescom-2024

Edytowane przez azgan
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

I właśnie o to chodzi. Świadomie kupujemy, wiedząc że w day1 nie ma tego nawet co odpalać :) 

Umoralnianie tutaj nic nie da, połowa z Was rzuciła się na Stalkera 2 jak szczerbaty na suchary dobrze wiedząc, że gra jest w opłakanym stanie. 

giphy.gif

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, galakty napisał(a):

Jasne, tylko potem nie jęczcie na stan gamedevu ok?

Liczba gier które kupiłem w preorderze 

Wiedźmin 2

Wiedźmin 3

Cyberpunk 

Kingdom come deliverence 2 

Nie za długa ta lista xD

Edytowane przez voltq
Opublikowano
3 godziny temu, voltq napisał(a):

Liczba gier które kupiłem w preorderze 

Wiedźmin 2

Wiedźmin 3

Cyberpunk 

Kingdom come deliverence 2 

Nie za długa ta lista xD

To moja lista pre orderów trochę dłuższą i wygląda tak:

KAŻDY DUZY Total War od czasów Rome Total War do Warhammera III i seria FM prdoukjci SI od CM 4 do Football Managera 2024 i szczególnie ta druga seria ma błędów na premierę że hoho, z czasem wiadomo połatają, aczkolwiek pamiętam bugi które naprawiane były w kolejnej edycji gry, KCD2 też bym chetnie lyknal w pre orderze ale wymagania mnie odstraszaja. 

Opublikowano
W dniu 8.12.2024 o 10:54, DjXbeat napisał(a):

Tylko poważne studio jakim był cdpr zasługiwał u mnie na preordery, KCD 2 to mój pierwszy preorder innego studia , dlaczego złożyłem wyjaśniłem wcześniej