Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja wielkich nadziei nie mam, ale z drugiej strony oni wydają tak rzadko gry i zawsze stały na wysokim poziomie (chociaż GTA V mnie zawiodło nieco względem IV) więc jest jakaś szansa na grę dekady. 

• Odpowiedzi 864
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
12 godzin temu, DITMD napisał(a):

wcale się nie zdziwię jak wersja na PC wyjdzie po premierze wersji na PS6.

Całkiem możliwe, PS6 to pewnie główna platforma dla tej gry, szczególnie że z 10 lat będzie miał żyć tryb Online.

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Co jak co ale mam wrażenie, że dialogi będą najsłabszym elementem tej odsłony. Póki co sprawia to wszystko wrażenie sztywnego jak kij od szczotki.

Na podstawie trailerów nie idzie tego określić więc wstrzymałbym się z osądem. 

Mnie w V wkurzało to pierdololo o mydle i powidle podczas jazdy autem.

Ciekawe jak zareagują ludzie na fabułę. Dostaniemy fajną, miłosną historię, gdzie sami żyjemy już w jakimś świecie wojny płci, braku zaufania, incelstwa. Ten element najbardziej mnie ciekawi :D

Edytowane przez Totek
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Zachwytów po tym zwiastunie specjalnych nie ma, gra jak gra, nic nowatorskiego tam nie wcisną.

Simsy z rozpierduchą 😁 Bony i Clyde.

Historia wielkiej miłości dwóch skazańców, którzy ponownie przenikają do świata mroku, wspinając się po szczeblach hierarchii.

Edytowane przez zozolek
  • Upvote 1
Opublikowano

Nie mam powodów, aby nie ufać Rockstar, bo do tej pory w sumie zawsze dowozili - nawet pomimo tego, że GTA V było w mojej ocenie słabszą częścią niż GTA IV. 

Zdecydowanie bardziej wolałem nieco bardziej poważną historię Niko niż wykolejeńca Trevora :) 

A dodatki fabularne do czwórki były naprawdę super. 

Nie chce mi się wierzyć, że ta gra tak ma wyglądać na PS5 :E 

No i trailer sprawia wrażenie bardziej filmowego - jakby mniej fragmentów misji było. W drugim trailerze GTA V fragmentów misji było całkiem sporo. Zobaczymy co będzie :) 

Opublikowano
Godzinę temu, zozolek napisał(a):

Historia wielkiej miłości dwóch skazańców, którzy ponownie przenikają do świata mroku, wspinając się po szczeblach hierarchii.

Bullshit‼️

Screenshot_2025-05-07-10-38-51-817_com.opera.browser-edit.thumb.jpg.481e00b0f0dceed6ba6c7eddbbeb15a4.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Co jak co ale mam wrażenie, że dialogi będą najsłabszym elementem tej odsłony. Póki co sprawia to wszystko wrażenie sztywnego jak kij od szczotki.

Poziomu Ubi raczej nie będzie:E

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Pod kamieniem spisz? Ostatnie lata w gamingu, poziom kwesti dialogowych w wiekszosci to dno i metr mulu - ba, nawet w tytulach RPG. W 2 minutowym trailerze ile chcesz zmiescic tych dialogow, by byly jakas reprezentatywna czescia gry do pokazania? W GTA zawsze byly krotkie dialogi, rzucane hasla sytuacyjne itp. Dluzsze byly w przerywnikach do misji.

Imho:
- 1 trailer pokazywal mini aktywnosci w grze i ogolem budowe swiata, jak zyje sobie obok gracza
- 2 trailer pokazal wstepnie NPC i otoczenie bohaterow

• Upvote 1
Opublikowano

Na anglojęzycznych redditach, komentarzach itd. jest hype na VI, pozytywny odbiór drugiego trailera i materiałów na stronie R* a na polskich? Wysyp marud co to ciągle powtarzają, że nie moje klimaty, że grafika jak w 13 letniej V (:EXD), że to, że tamto. Ludzie, tego typu gra (i nie mówię tu o rozmachu i jakości tylko gatunku/settingu) wychodzi raz na wiele lat. Praktycznie nie ma żadnej konkurencji. Ostatnie coś w podobie co było ok to WatchDogs 2 a to był 2016r. Ja jako fan takich klimatów, filmów czy seriali o mafii, gangsterach itp. mam dosyć przyjmowania na klatę rocznie kilkunastu gier sci-fi/fantazy o elfach, krasnoludkach, magikach,kosmosie i innych stworkach. Dosyć! Tego wychodzi cała masa, na tych pokazach gier praktycznie nie widać nic innego. Także dla mnie choćby z tego powodu, że nie ma niczego podobnego premiera tej gry to dla mnie święto. 

A co do samego trailera. Czystego gameplayu nie ma bo w drugim zwiastunie każdej gry R* od dawien dawna go nie ma i od chyba V jest on na miesiąc-dwa przed premierą gry także spokojnie, na pewno taki się pojawi. Jeżeli chodzi o grafikę i przywiązanie do nawet najmniejszych detali to ja nie mam pytań, kto grał w RDR2 chyba nie ma wątpliwości co do tego. Jedyne zmartwienie jakie mam z tą grą to tryb online i nie chodzi mi o to co tam będzie bo wątpię żebym się w to zagłębiał ale o sam byt tego trybu i, że pewnie nic więcej do singla niż to co będzie na premierę się nie ukaże.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, KamcioGF napisał(a):

Na anglojęzycznych redditach, komentarzach itd. jest hype na VI, pozytywny odbiór drugiego trailera i materiałów na stronie R* a na polskich? Wysyp marud co to ciągle powtarzają, że nie moje klimaty, że grafika jak w 13 letniej V (:EXD)

Bo mentalnie naród jest zabuczały od morza do Tatr. Nie potrafimy czerpać radości tylko czepiać się o wszystko. 

1bd16fhp377b1.png

Człowiek chciałby się nacieszyć chwilą, ale zaraz wskoczy dziesięciu z negatywnym nastawieniem i zrównają z gruntem. Ogólnie ciężko nawet poświrować na naszym podwórku, o tym co tam będzie w grze.

Edytowane przez Totek
  • Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Totek napisał(a):

Bo mentalnie naród jest zabuczały od morza do Tatr. Nie potrafimy czerpać radości tylko czepiać się o wszystko. 

Dokładnie tak. I jest coraz gorzej, dramat :(

Co do VI, nie mogę się już doczekać :glodny:  Ale niestety poczekam dłużej bo tylko PC 

schleich-smerf-maruda-20836.jpg

Edytowane przez maras2574
  • Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Teraz większość zachodnich gier ma dialogi przepuszczone przez dział HR by nikogo przypadkiem nie obrazić

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
5 godzin temu, ryba napisał(a):

Pod kamieniem spisz? Ostatnie lata w gamingu, poziom kwesti dialogowych w wiekszosci to dno i metr mulu - ba, nawet w tytulach RPG. W 2 minutowym trailerze ile chcesz zmiescic tych dialogow, by byly jakas reprezentatywna czescia gry do pokazania? W GTA zawsze byly krotkie dialogi, rzucane hasla sytuacyjne itp. Dluzsze byly w przerywnikach do misji.

Nie śpię pod kamieniem ale bądźmy poważni

Dialogowo póki co przepaść...

Opublikowano

Oceniac dialogi w grze po minutowych trailerach :E

Wiesz co tutaj zachwalasz? Dobrze zrobiony dynamiczny trailer na modle filmowych akcyjniakow. To, ze dostales inny rodzaj prezentacji gry, nie znaczy ze dialogi w grze mozna oceniac.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja chciałbym aby to oddało klimat RDR2 czy choćby GTA4 gdzie fabuła jest bardziej poważna niż infantylna. No ale do tego raczej nie dojdzie. Mam nadzieję że RDR3 jak będzie to da mi to czego chcę, choć GTA VI pewnie ogram, może nie na premierę ale ogram :)  

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Ja chciałbym aby to oddało klimat RDR2 czy choćby GTA4 gdzie fabuła jest bardziej poważna niż infantylna. No ale do tego raczej nie dojdzie.

Niestety nie ma szans, to nadchodzące GTA to pod względem klimatu 1:1 to czego wiele osób ma dość już z YouTube/tiktok/insta. Poziom absurdu jest obecnie tak olbrzymi, że już nawet nie ma czego parodiować. Podoba mi się to wszystko od strony technicznej ale klimatu kompletnie w tym nie czuję. Jarać to się może tym będą małolaty ale niezbyt długo bo i oni/one z takich klimatów wyrosną.

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Serio oni robią taką dogłębną analizę trailera gdzie nawet nie widomo czy to był faktyczny gameplay? Ludziom to już ganc palma odbija na punkcie tej gry. 

Kątęt trzeba robic, już w kilka godzin po premierze były materiały typu in depth analysis 2 minutowego trailera. Może faktycznie tam są jakieś pokłady wiedzy, które dostrzeże się tylko analizując każdą klatkę :E

• Like 1