Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, tgolik napisał(a):

Tryb foto jest bardzo ważny dla promocji gry. Tweeter jest pełen świetnych ujęć z gry. Które się fajnie ogląda i wpisy z nimi dobrze się klikają.:cool: 

Chyba Twój Tweeter jak masz 99% subów związanych z Redsami... U mnie ZERO ujęć z gry xD 

Opublikowano

Dla mnie tryb foto moze nie istnieć ale patrząc jak w wielu grach sie on pojawia nawet po premierze i jak go ulepszają np w cyberku to śmiem twierdzić , że musi być to opcja z której korzysta sporo osób i mają napewno na ten temat odpowiednie statystyki. 📈 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 17.07.2025 o 09:20, galakty napisał(a):

Chyba Twój Tweeter jak masz 99% subów związanych z Redsami... U mnie ZERO ujęć z gry xD 

No, jasne, że połowa moich ulubionych to materiały związane z CDR. Ale zobacz, jakie skuteczne potrafią być niektóre wpisy:

Ten ma 2,3 mln wyświetleń.

A taki 25 tys. wyświetleń.

Edytowane przez tgolik
  • Like 1
Opublikowano

Już sam fakt ze to się wyświetla tylko tym osoba które to śledzą pokazuje jaka to jest debilna platforma.

Skuteczność tych wpisów jest zerowa, bo nie docierają nigdzie poza mały zakres ludzi którzy i tak już Cyberpunka kupili i się nim interesują.

Najbardziej zabawne jest to ze aby na takich platformach wszytko nie ginęło pod szit stormem gówna jakie je dziennie zalewa to trzeba by się ograniczyć tak bardzo ze używanie ich nie ma kompletnie sensu.

Tak jest praktycznie z każdą platformą SM.

Ogólnie nie ma aktualnie dobrej platformy do dzielenia się zdjęciami na internecie.

Co do samego trybu foto, developerzy zazwyczaj go daja aby użytkownicy tworzyli szoty które potem są wykorzystywane do promowania gry. Po co siedzieć i robić je samemu jak damy narzędzie użytkownikom i oni zrobią to za nas za darmo.

Ale ogólnie dobrych szotow z gier jest zazwyczaj bardzo mało, bo większość osób które z tego korzysta kompletnie nie potrafi ani robić zdjęć ani "ustawić" kadru. Już sam fakt ze trzeba coś ustawiać odrzuca 99% osób :D

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
W dniu 16.07.2025 o 07:11, tgolik napisał(a):

Czemu mieliby to poprawiać? To wymagałoby raczej dalszego rozwoju Red engine, a tego nie planują już robić.

Jeżeli wrzucili PT do silnika, to powinni poprawić też i błędy, które wyskakują przy używaniu Path Tracingu. I nie, nie wymaga to przepisywania silnika na nowo, bo cienie na szmatach, czy NPC-ach są ogarnięte przez mody. Roślinność to trochę inna para kaloszy i pewnie wymaga dostępu do kodu silnika, a ten mają tylko Redzi.

Co to w ogóle z pytanie, szczególnie w czasach obecnie nam panujących? Dodajesz coś ekstra do silnika, PT w przypadku CP2077, RT w przypadku Wieśka 3 ale na ekipę testującą to już nie masz kasy? Więc jeżeli chcesz na tym etapie zaoszczędzić to potem będziesz musiał to i owo poprawić. To chyba oczywiste?
Współcześnie to wiadomo, że po prostu się wyda a poprawi później, ale jednak chyba takie mini-minimalne wymagania co do pracy deweloperów to wypadałoby mieć, czy po prostu łykamy wszystko jak leci i całujemy w pierścień?

Uważasz, że w TW3 też nie powinni niczego poprawiać po dodaniu RT do niego? Bo tego silnika to już nie będą rozwijać? Po prostu wrzucić i zapomnieć. Co w takim razie z różowymi pajęczynami, problemami z renderowaniem włosów i odbiciami w strumieniach, które miały masę błędów. Poprawili czy nie?

Edytowane przez Ryszawy
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano

Jak coś spieprzyli to ich zasranym obowiązkiem jako developera powinna być naprawa tego.

Nie wiem, jak można w ogóle bronić takiej postawy.

Powiedzmy ze ostatni patch psuje grę, to co ? Maja już to olać i nie ruszać niczego, bo już silnika nie rozwija a i gra stara ?

Komuś chyba na łeb padło.

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

No, ale to przecież Redzi. Na steamie obie gry mają po 95% pozytywów. 😉 Gracze przymykają więc oko na mrugające w nocy w szachownicę RT, czy mrugające cienie na krzakach w obu grach z RTX.

Nie chciałbym jednak, żeby tego typu problemy były w kolejnych grach na UE.

Opublikowano

A czemu ma ich nie być jak zamiast egzekwować od nich jakość to im wystawia laurki, kupuje ich akcje albo odwala inne szopki.

Jak ktoś cię bije a ty mu za to płacisz to czemu ma przestać ?

Ja już czekam na Wiedźmina 4 i dym jaki będzie na premierę, bo to ze bedzie jestem, bardziej niż pewny :D

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Kadajo napisał(a):

A czemu ma ich nie być jak zamiast egzekwować od nich jakość to im wystawia laurki, kupuje ich akcje albo odwala inne szopki.

Jak ktoś cię bije a ty mu za to płacisz to czemu ma przestać ?

Ja już czekam na Wiedźmina 4 i dym jaki będzie na premierę, bo to ze bedzie jestem, bardziej niż pewny :D

Kadajo, i tak lubię bardziej REDów, niż Ciebie. Wolę fajne, choć popsute gry od chamskich odzywek.😉

Edytowane przez tgolik
Opublikowano
Godzinę temu, tgolik napisał(a):

No, ale to przecież Redzi. Na steamie obie gry mają po 95% pozytywów. 😉 Gracze przymykają więc oko na mrugające w nocy w szachownicę RT, czy mrugające cienie na krzakach w obu grach z RTX.

Czyli co, olać i nie poprawiać, bo Steam mówi, że jest grejt? 😉 Fajnie, że cały czas pracują nad grą, ale jeśli już to robią, niech robią to jak należy.

Opublikowano
21 minut temu, Funky Koval napisał(a):

Czyli to kolejny gównopacz który nic realnie nie wnosi?

Przecież oni już oficjalnie powiedzieli, że Cyberpunk nie dostanie już dużych paczy. Poprostu teraz wydają małe pacze z pierdołami żeby jako tako podtrzymać zainteresowanie grą. Jedyna szansa na coś większego to premiera kolejnego sezonu anime wtedy jest duża szansa, że będzie większy pacz.

Opublikowano
43 minuty temu, Lyman66 napisał(a):

Jedyna szansa na coś większego to premiera kolejnego sezonu anime wtedy jest duża szansa, że będzie większy pacz.

Na pewno, tak jak przy pierwszym sezonie dodali braindance do znalezienia na ulicy, kilka linijek czatu i bezużyteczną kurteczkę (akurat to dotyczy wszystkich ciuchów).
Ale mistrzami marketingu to są na pewno - zapowiedzi, zwiastuny, transmisje na żywo, przeprosiny za opóźnienie, a potem bzdurka typu "inna zbroja dla konia i nowy kolor wąsów". Oczywiście dodali/naprawili jakieś techniczne rzeczy (choćby FSR) ale nie trzeba było robić takiego cyrku.

• Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, Kandelabros napisał(a):

Na pewno, tak jak przy pierwszym sezonie dodali braindance do znalezienia na ulicy, kilka linijek czatu i bezużyteczną kurteczkę (akurat to dotyczy wszystkich ciuchów).
Ale mistrzami marketingu to są na pewno - zapowiedzi, zwiastuny, transmisje na żywo, przeprosiny za opóźnienie, a potem bzdurka typu "inna zbroja dla konia i nowy kolor wąsów". Oczywiście dodali/naprawili jakieś techniczne rzeczy (choćby FSR) ale nie trzeba było robić takiego cyrku.

No widać że byli nieprzygotowani na to, że ludzie tak oszaleją na punkcie anime i że to będzie taki strzał w 10. Może to tylko złudna nadzieja, ale teraz wydaje mi się, że już będą przygotowani lepiej. 

Opublikowano

Patch 2,3 prawie nic nie dał starym graczom. Jednak Ci, którzy kupią grę w najbliższych latach, czyli kolejne 30 mln osób, z kolejnymi patchami łącznie dostali mnóstwo udogodnień, mechanik i zawartości.

Opublikowano

W CP jest sporo rzeczy graficznie które mogliby poprawić.

Zacząłbym od LOD i teleportujących się samochodów/samochodów 2D w oddali które po prostu wyglądają tragicznie.

Te błędy w cieniach które są szczególnie widoczne na palmach, tutaj nawet nie trzeba się wysilać i tego szukać, wystarczy odpalić benchmark.

No ale jak oni nawet nie potrafią ogarnąć w Wiedzmienie 3 włosów Geralta z którymi zrobił się cyrk po dodaniu RT to co od nich wymagać czegoś więcej w nowszej grze.

Nie wiem czy oni są ślepi czy zlewają to bo zbyt mało osób to raportuje.

Opublikowano (edytowane)

Przecież oni już nic nie poprawią, litości. Gra sprzedała się w milionach egzemplarzy i jeszcze się sprzeda. Totalnie nieopłacalnym jest żeby poprawiali babole dla 5 osób z forum w Polsce. Zejdźcie na ziemię... ;) 

Dodatkowo przechodzą na UE5, jakiekolwiek rozwijanie własnego silnika już nie ma sensu. I to jest największy problem dla mnie, a nie że się coś tam buguje graficznie.

Edytowane przez galakty
  • Like 2