Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Co Wam daje preorder?Jakieś dodatkowe korzyści? 

Ból dupy internetowych wojowników o pietruszkę. 

No i gra mi przyjdzie do domu po prostu. A o premierze bym zapomniał bo nie śledzę świata gier tak bardzo. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Drożej nie będzie, a jak gra się okaże crapem czy to gameplajowym/fabularnym czy optymalizacyjny(to jest raczej pewniak) to obniżki wjadą szybko. Tutaj już cena jak na kontynuację takiej marki daje lekko do myślenia 🙂 Ale każdy ma swój rozum i zrobi po swojemu.

Opublikowano (edytowane)

Nie będzie drożej niż -20%? Jakiś czas temu patrzyłem na cenę jakiejś gry na premierę i nie było wcale zniżek. 

A przed premierą chyba były, ale nie ma pewności.

Edytowane przez j4z
Opublikowano
3 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Co Wam daje preorder?Jakieś dodatkowe korzyści? 

- są pewni że dla nich nie zabraknie

- mogą przyłożyć rękę do psucia rynku

- powodują ból dupy u tej normalnej części graczy, której nie podobają się negatywne trendy

• Like 1
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Jakiego psucia rynku? :E to ze zrobie preordera np na steamie nie oznacza że już jest wsio przyklepane i nie ma odwrotu.. Jesli w pierwszych dwóch godzinach gierka mi nie podchodzi to leci zwrot i nikt na mnie nic nie zarabia i do niczego sie nie przykładam. Wiele razy brałem coś przedpremierowo gdzie za chwile leciał zwrot ale i też ostrzegawcza recenzja.

Opublikowano
9 minut temu, mag_zbc napisał(a):

- powodują ból dupy u tej normalnej części graczy, której nie podobają się negatywne trendy

Ból d... to mają głównie piraci bo nie wiedzą że w obecnych czasach preorder na pc to zero ryzyka.

Opublikowano
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

w obecnych czasach preorder na pc to zero ryzyka.

Zero ryzyka że wydadzą niedokończone badziewie. Np. ludzie którzy preorderowali edycję Ultimate Cities: Skylines 2 mają ból dupy, bo DLC za które już zapłacili ani widu, ani słychu, a gra jest wciąż niedokończona prawie dwa lata po premierze.

Opublikowano

3 godziny temu, j4z napisał(a):

Nie będzie drożej niż -20%? Jakiś czas temu patrzyłem na cenę jakiejś gry na premierę i nie było wcale zniżek. 

A przed premierą chyba były, ale nie ma pewności.

Drożej niż cena premierowa nie będzie. Jeżeli mówimy o grze na konsole to spoko, bo wtedy dostajesz fizyczne wydanie(chyba jeszcze gry konsolowe są na płytach, a nie w formie karteczki z kodem?) , mi się bardziej rozchodzi o kupno cdkeyów w formie preorderów, bo to już jest głupota i nawet śmiem stwierdzić że ludzie co takie rzeczy robią są niepełnosprawni umysłowo :) 

Opublikowano
4 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Drożej nie będzie, a jak gra się okaże crapem czy to gameplajowym/fabularnym czy optymalizacyjny(to jest raczej pewniak) to obniżki wjadą szybko. Tutaj już cena jak na kontynuację takiej marki daje lekko do myślenia 🙂 Ale każdy ma swój rozum i zrobi po swojemu.

No ale mogę sprzedać szybko po przejściu. :) 

4 godziny temu, mag_zbc napisał(a):

W jaki sposób zepsułem rynek? 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, GordonLameman napisał(a):

No ale mogę sprzedać szybko po przejściu. :) 

Oczywiście, dlatego jak ktoś kupuje na konsole to nie ma problemu( i tylko ta rzecz mi mega pasuje w konsolach, kupię>przejdę>sprzedam z min. stratą). Mi się tu rozchodzi o branie preorderów na PC, bo jeszcze tutaj dodają że mogą zrobić zwrot, i też się zgodzę, tylko że jak się kupi bezpośrednio na steamie, ale po taniości/ze zniżką na steamie premierowo/preorderowo nie kupisz , a dwa jak się gra okaże crapem premierowy co jest teraz normą, to później tzw. kupka wstydu rośnie, bo się czeka jak jehowi na zbawienie, aż twórcy grę łaskawie połatają :) ponieważ jak chiało się mieć taniej to się kupowało na kluczykowni, a wtedy ze zwrotu :kupa:

I sądzę że większości kupka wstydu rośnie, nie ze względu na brak czasu/tyle dobrych gier, tylko ze względu że nie można zwrócić ;) 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano
4 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Ból d... to mają głównie piraci

Co mają preordery do piractwa?

57 minut temu, GordonLameman napisał(a):

W jaki sposób zepsułem rynek? 

W sposób taki, że deweloperzy czują się pewniej wydając niedorobiony produkt, bo cześć kasy zgarnęli jeszcze zanim gracze otrzymali produkt i mogli przekonać się o jego jakości.

Opublikowano
5 minut temu, mag_zbc napisał(a):

W sposób taki, że deweloperzy czują się pewniej wydając niedorobiony produkt, bo cześć kasy zgarnęli jeszcze zanim gracze otrzymali produkt i mogli przekonać się o jego jakości.

Piraci nie wiedzą o polityce sklepów i o tym jak sprzyjają one w przypaku kupienia crapa w preorderze.

5 minut temu, j4z napisał(a):

Ale teraz jest ponad 20% taniej niż cena premierowa...

Bierz,taniej nie będzie.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, j4z napisał(a):

Ale teraz jest ponad 20% taniej niż cena premierowa...

Screenshot_20250709-182641.png.c0cb508a903ddcbf2bbd5bb2a293eda9.png

I co? Kupisz z takiego keyshopa teraz z 23% zniżką, a gra okaże się crapem optymalizacyjnym, z milionem bugów i glitchy i co zrobisz? Będziesz czekać jak jehowi na zbawienie i pisać maile do twórców aby łaskawie Ci gniota naprawili... 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano
17 minut temu, mag_zbc napisał(a):

Mhm. A jak to im pomaga? 

Opublikowano

Co zrobię, to już inna sprawa. Ja się tu próbowałem czegoś dowiedzieć. xd

23% to jednak warto przemyśleć. Myślę, a nie kupuje, z tego względu, że na razie mam w co grać. 😀

Opublikowano
3 minuty temu, j4z napisał(a):

Co zrobię, to już inna sprawa. Ja się tu próbowałem czegoś dowiedzieć. xd

23% to jednak warto przemyśleć. Myślę, a nie kupuje, z tego względu, że na razie mam w co grać. 😀

Czyli lubisz jehowych i będziesz czekał na zbawienie :E 

Czego żeś się chciał dowiedzieć?