Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

No właśnie dziwna sprawa z tym wczytywaniem. To powinny być max 3s przy takiej konstrukcji poziomów.

dziwna sprawa to jest ogólnie z tą premierą, ja tematu bardzo nie śledziłem, pamiętam że mafia 3 nie była cudem ale cuda się działy w grze i była kaszana, liczyłem, że po tych latach dev będzie chciał odpokutować, a tu taki numer z tą nową mafią... 

• Confused 1
Opublikowano
5 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Przecież tu masz wzorową premierę. Zero bugów i błędów. Nie wiem o co Ci chodzi.

Produkt dopieszczony pod każdym względem.

Ty chyba coś piłeś albo cie słonce ostro pogrzało? zero bugów? 6h za mna i tyle błędów dawno w żadnej grze nie widziałem, kwestia techniczna:  skopana optymalizacja nawet na dość mocnym sprzęcie, fatalny system strzelania, ai przeciwników - pod tym względem nawet remake jedynki wypadał lepiej.

Migające tekstury, biedne animacje..  w jeden misji (pościgu) nie wczytał mi się model pistoletu i nie miałem z czego strzelać dopiero restart misji pomógł.. jak tak wygladają dopieszczone produkty to ja dziekuje :E 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Ja też nie widzę w tej grze żadnych błędów godnych strzępienia języka. A co do optymalizacji, mogłoby być nieco lepiej ale i tak u mnie działa i wygląda przepięknie.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano
14 minut temu, tgolik napisał(a):

Ja też nie widzę w tej grze żadnych błędów godnych językach. A co do optymalizacji, mogłoby być nieco lepiej ale i tak u mnie działa i wygląda przepięknie.

I nie widzisz głupiego ai, recyklingu  modeli przeciwników, słabych animacji niekiedy  rodem z poprzedniej generacji, uproszczonego do granic modelu jazdy i zniszczen xD

Pochwal sie ile masz fpsow na maksymalnych ustawieniach juz nawet nie w 4k tylko w 1440p  bez dlss i fg tylko nie w jakieś malej zamknietej szopie czy kopalni :E

Widzę że wystarczy zrobic ładnie wyglądająca grę by niektórym się podobało..  cała reszta jest nieistotna

• Like 2
Opublikowano

Bardzo podoba mi się model jazdy konnej, strzelanie i walka na noże.

Myślę że klatek mam między 60 a 120 w zależności od miejscówki. Dla mnie gra dużo ciekawsza od Indiany jonesa. 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

To kwestia subiektywna. Wynudził mnie RDR2 i Uncharted 4 a grając w nową Mafię dobrze się bawię.

Podoba mi się fabuła, dialogi i te proste mechaniki.:gordon:

Edytowane przez tgolik
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, dawidoxx napisał(a):

I nie widzisz głupiego ai, recyklingu  modeli przeciwników, słabych animacji niekiedy  rodem z poprzedniej generacji, uproszczonego do granic modelu jazdy i zniszczen xD

Pochwal sie ile masz fpsow na maksymalnych ustawieniach juz nawet nie w 4k tylko w 1440p  bez dlss i fg tylko nie w jakieś malej zamknietej szopie czy kopalni :E

Widzę że wystarczy zrobic ładnie wyglądająca grę by niektórym się podobało..  cała reszta jest nieistotna

Tak ciężko ogarnąć że można przymknąć oko na pewne rzeczy?

Takie Rdr2 miało masę bugów na premierę i mydło a zostało ogłoszone arcydziełem.

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Tak ciężko ogarnąć że można przymknąć oko na pewne rzeczy?

Takie Rdr2 miało masę bugów na premierę i mydło a zostało ogłoszone arcydziełem.

Niby dlaczego mam przymykać oko na pewne rzeczy? Bo to tylko 2 stówy za grę czy jak? Skoro robią gorszą odsłonę  pod względem technicznym od poprzedniej  to chyba jest cos nie hallo.

Opublikowano
Godzinę temu, dawidoxx napisał(a):

Niby dlaczego mam przymykać oko na pewne rzeczy? Bo to tylko 2 stówy za grę czy jak? Skoro robią gorszą odsłonę  pod względem technicznym od poprzedniej  to chyba jest cos nie hallo.

Rozumiem krytykę, gdybyśmy mogli wybierać sobie w setkach idealnie dopracowanych, świetnych tytułów.

W mój gust trafia ok. 5 tytułów rocznie. Musiałbym w ogóle porzucić granie, gdybym chciał zagłosować portfelem na tytuły z niedoróbkami. Poszedłem w innym kierunku - w sprzęt.

Wiem jednak, że większość ludzi ma sprzęt budżetowy, nich oni głosują portfelami. Nie sądzę, żeby moje preordery zepsuły rynek.

• Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, dawidoxx napisał(a):

No to po co do tego wróciłeś jak po 100min Ci się nie podobało? Trzeba było zwrócić.

Skończyłem całą grę i raz mi tylko tekstury migały. Stan techniczny bardzo dobry.

Opublikowano
51 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Skończyłem całą grę i raz mi tylko tekstury migały. 

Na YT kompresja scina detale i fakt ciezko cokolwiek zobaczyć, więc rozumiem ;) Jakbyś zagrał to widział że praktycznie w każdej misji coś miga, ale pal licho z teksturami to jest akurat najmniejsza bolączka tej gry..

6 minut temu, j4z napisał(a):

A ja mam swój drugi egzemplarz.

Po co Ci 2? xD 

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, dawidoxx napisał(a):

Na YT kompresja scina detale i fakt ciezko cokolwiek zobaczyć, więc rozumiem ;) Jakbyś zagrał to widział że praktycznie w każdej misji coś miga, ale pal licho z teksturami to jest akurat najmniejsza bolączka tej gry..

Po co Ci 2? xD 

Screenshot_20250812-124113976 (1).jpg

• Upvote 1