Skocz do zawartości

Film - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, leven napisał(a):

Na CDA jest jako premium: https://www.cda.pl/video/26808058eb/vfilm

Jeszcze premium :rotfl2: To leciało ostatnio co tydzień w TV chyba na pulsie czy czymś takim gdzie puszczają filmy ala Sharkando itp :) a |Ci sobie to jako premium określają...

Film spoko, nawet jak na ww. kanał to można powiedzieć że znakomity patrząc co tam puszczają :E 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 13.01.2026 o 08:31, miro napisał(a):

Norymberga dzisiaj wjechała na stream

bardzo jestem ciekawy tego dzieła, opinie różne, ale ja zawsze muszę się sam przekonać

Widziałem i moim zdaniem warto obejrzeć ten film, bo przedstawia proces z mniej oczywistej, psychologicznej perspektywy.

Nuremberg 2025

Edytowane przez ITprospector
wstawiono link
Opublikowano

Together (2025), Prime. Bardzo miłe, jeśli tak można napisać o body-horror, zaskoczenie. Jest kilka nieoczywistych scen, trochę napięcia i solidne zakończenie.

Krótko: narzeczeni już się nie kochają lecz coś sprawi, że bez siebie żyć nie będą mogli.  

Opublikowano

rozumiem że obejrzałeś i się podobało...

Quentinowi brakło pomysłow na nowe to przemontował kolejny raz Kill Billa w jedno

teraz twierdzi że tak miał wyglądać od początku + te sekwencje anime

mi się cały czas wydaje że w 2003roku mówił że specjalnie podzielił film na dwie części żeby wszystko pokazać, potem wyszła wersja DC, gdzie te brutalne sceny były w kolorze, hmm

Opublikowano (edytowane)

Klasyk wjechał  - Park Jurajski, film ma 33 lata a nadal dobrze wygląda i dobrze się go ogląda. Laura Dern mmm mmm. Jak się ogląda takie starsze filmy to się zawsze zastanawiam czy ludzie w wieku Neila nadal żyją. Film już kilka razy widziałem a zawsze dziwi mnie, że tam gra SLJ.

Resztę filmów też sobie obejrzę.

Edytowane przez Pentium D
  • Upvote 1
Opublikowano
55 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Odnośnie Kill Billa - w kinie raczej bym nie wysiedział ale na kanapie w domu nie mogę się już doczekać :)

Też czekam na tą nową wersję mimo że 1 i 2 obejrzałem po 3 razy przez te wszystkie lata ;)

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Klakier1984 napisał(a):

Odnośnie Kill Billa - w kinie raczej bym nie wysiedział ale na kanapie w domu nie mogę się już doczekać :)

Będzie 15 minut przerwy. xd

W ogóle to od Was dowiaduje się o tym projekcie. Oglądałem dwa razy, obejrzy się trzeci.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Największy:red:

11 minut temu, Send1N napisał(a):

@ODIN85 Tzn patrząc przez pryzmat tego że to ty dałeś te 7/10 nie wiem jak mamy to interpretować :E pewnie duży nacisk kładły na tą ocenę cycki Sweeney :hihot: czy może jednak nie?

.

Edytowane przez ODIN85
  • Haha 1
Opublikowano

na streamy wjechała druga część 28 lat później, będzie oglądane

znowu będzie płacz niektórych co do szkoły nie chodzili  :rudolf:

bo podobnie jak predator nie ma ani lektora, ani dubbingu, trza czytać

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

jak jest w oficjalnych napisów i zrobiła to jakaś scenowa grupa to naprawdę potrafi być w miarę, miarę

najgorzej darmowe, na szybko, na siłe, niewiele lepsze od Ivony

a jeszcze w zasadzie każdy film teraz co wyjdzie to ma tłumaczenie AI po godzinie, z tego lektor AI i zalewają tym serwisy, nawet jakośc piractwa spada :wariat:

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Co ta Honda    
    • A co to jest, lewica? Narodowy socjalizm to też była lewica? Wszystko poza Konfą to lewaki?  
    • A skad masz klucz do niego? Bo z tego co pamietam jak chcialem zainstalowac na swoim kluczu do win 11 to chyba sie nie dało i tylko 90dni
    • W skrócie - polecam wszystkim negatywne ciśnienie z kanałami i filtrami, bo to jest najcichsze i najchłodniejsze rozwiązanie do schłodzenia ~190W na karcie ~230mm, przy jednym wylocie 120mm. A w dłuższej historii... Dalej nie wyciąłem kratki z tyłu obudowy, bo wystarcza mi ramka z wentylatorem.  Jeśli ktoś chce zrobić prowizorkę to polecam wybebeszyć jakiś stary wentylator i zrobić z niego ramkę do drugiego. Wtedy przekręci się to na zewnątrz obudowy jako tylni wylot i całkiem dobrze obniża hałas oraz poprawia przepływ. Przykręciłem na śruby z nakrętkami w obudowie. Docelowo wytnę ten mesh i wstawię grill z wentylatorem w środku obudowy, ale nie chce tego robić przed dotarciem wszystkich elementów do modyfikacji. Jest po paru dniach testowania.  Dużo nie zyskam, bo grill w teorii zabierze 5% przepływu, a taka ramka 25mm i zamontowanie na zewnątrz to ~10% straty. Przy normalnym zamontowaniu jest ~20-25% straty przepływu + większy hałas. Procenty podałem względem braku przeszkód na podstawie szacunków AI i upewnieniu się, że nie halucynuje. Bezpośredni wlot powietrza do GPU przez tunel 25-30mm działa znakomicie. Dystans robi za komorę wyrównawczą, gdzie wlot z filtrem jest większy od powierzchni wentylatorów karty, więc zmniejsza to straty przepływu.  Gdy w uszczelnionym Metis Plus ustawię P12 PWM PST na 100% to dzięki prowizorycznym kanałom do wentylatorów GPU i filtrach mogę zmniejszyć prędkość wentylatorów na GPU do 35%, a 30% - 1000rpm to minimum dla karty. Testowane na 188w Asus Dual rtx3060ti gddr6x, który ma tylko 227mm i gorszą wersję chłodzenia Dual Evo. Przy takich obrotach mogę schłodzić nawet 220W na GPU Ciekawe ile ciszy zyskałbym na Noctua A12X25 G2 Lub Phanteks T30, zakładając podobnych przepływ powietrza do P12 na 1500-1700RPM. Nie sądziłem, że zwiększenie wyciągu na 100% aż tyle pomoże względem 65-75%, Ale właśnie skończyłem testować inne nastawy i przy 188W jednak mogę wrócić do 75%, przy 35% na GPU, choć wcześniej 80% ledwo dawało radę utrzymać <78C na rdzeniu oraz <94C na Vram... To jest tylko ~1500RPM na Arctic P12 i ~1200RPM na GPU, które ma prowizoryczny kanał z dwóch ramek - 120mm i 92mm, trochę pianki i filtr nylonowy. Tylko procesor wtedy podbija w nielicznych pomiarach do 82C przy 75% na tyle i 45% na Fera5, PPT 65W. Znowu odechce mi się dłubania, bo już jest całkiem przyjemnie.  Planuję jeszcze przetestować piankę PPI30 3mm oraz 5mm, aby zwiększyć przepływ na karcie i trochę stłumić odgłosy wentylatora. Końcowo może zamontuję filtr demciflex 240x120mm, docelowo wlot do kanału ma mieć 220x120mm, zamiast obecnych otworów średnicy 120mm i 92mm, a pianka pójdzie pod zasilacz.  Gdyby dopracować projekt to można by schłodzić RTX4080 Super po UV do 220W, gdzie powinno być 90-95% wydajności przy zachowaniu ciszy, ale niestety nie ma wersji Dual Fan, nie licząc przerośniętej wersji Noctua - 4.3slota i 310mm długości.  
    • ale scheduler jest ten sam i to ma główny wpływ na wynik ze strony cpu, w wersji pro/home możesz tak samo odchudzić system jak w ltsc we własnym zakresie  W ltsc też jest sporo do wywalenia, idealny to on nie jest świeżo po instalacji po prostu jest mniej syfu niż w zwykłych na starcie.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...