ODIN85 3 605 Opublikowano wczoraj o 08:36 Opublikowano wczoraj o 08:36 Akurat w tamtym czasie czekoladki niewolnice to był widok powszedni. Każdy z każdym w każdym wydaniu też było Nie moja wina że teraz wszędzie to dają...
Imm 288 Opublikowano wczoraj o 10:31 Opublikowano wczoraj o 10:31 (edytowane) 3 godziny temu, Badalamann napisał(a): Przecież seriale z tego uniwersum nigdy nie miały cienia realizmu w scenach walk. Kobieta niczego tutaj nie zmienia. To zawsze było takie mortal kombat z gladiatorami Nie chodziło o realistyczność samą w sobie czy też zgodność historyczną(nawiasem pisząc, kobiety na arenie rzadko walczyły z mężczyznami - zdarzało się, ale to wyjątki; najczęściej to były inne kobiety, rzymianie wierzyli w "walkę fair"). Chodziło o fakt, że znowu zrobili z kobietę - bossa, w serialu, który bez dwóch zdań zawsze kojarzył się z mężczyzną i jest to od dłuższego czasu trend przy tworzeniu seriali i filmów, który obecnie wielu już odrzuca. Mogli to nazwać inaczej i nie byłoby problemu choć póki co wątki tego serialu są również słabsze niż w poprzednich sezonach. Nie mam żadnej wątpliwości, że w aspekcie krwi i cycków jak to ujął @ODIN85 nowy "Spartacus" da radę. Edytowane wczoraj o 10:31 przez Imm
miro 795 Opublikowano wczoraj o 10:43 Opublikowano wczoraj o 10:43 6 minut temu, Imm napisał(a): Nie chodziło o realistyczność samą w sobie czy też zgodność historyczną(nawiasem pisząc, kobiety na arenie rzadko walczyły z mężczyznami - zdarzało się, ale to wyjątki; najczęściej to były inne kobiety, rzymianie wierzyli w "walkę fair"). może źle cię zrozumiałem, po prostu już kilka razy przeczytałem gdzieś, że jak to ? kobiety gladiatorzy, toż to gorzej niż czarny samuraj a prawda jest zgoła inna, nawet podczas wakacji w Turcji odwiedzić Efez i cmentarzysko pełne masowych grobów gladiatorów, dużo się można dowiedzieć, a nawet obok Bodrum w Halikarnasie. Kobiety walczyły wszędzie, faktem jest że głownie między sobą i raczej do pierwszej krwi.. faktem jest też że walki mężczyzn też rzadko były na śmierć, gladiator to za duża inwestycja ale coż, to tylko serial fantasy, tyle w nim prawdy co w Yasuke pzdr 1
ODIN85 3 605 Opublikowano wczoraj o 11:11 Opublikowano wczoraj o 11:11 39 minut temu, Imm napisał(a): Nie chodziło o realistyczność samą w sobie czy też zgodność historyczną(nawiasem pisząc, kobiety na arenie rzadko walczyły z mężczyznami - zdarzało się, ale to wyjątki; najczęściej to były inne kobiety, rzymianie wierzyli w "walkę fair"). Chodziło o fakt, że znowu zrobili z kobietę - bossa, w serialu, który bez dwóch zdań zawsze kojarzył się z mężczyzną i jest to od dłuższego czasu trend przy tworzeniu seriali i filmów, który obecnie wielu już odrzuca. Mogli to nazwać inaczej i nie byłoby problemu choć póki co wątki tego serialu są również słabsze niż w poprzednich sezonach. Nie mam żadnej wątpliwości, że w aspekcie krwi i cycków jak to ujął @ODIN85 nowy "Spartacus" da radę. Jak zwykle robicie aferę. Jakoś o Nikitę nikt nie robił. 1
j4z 988 Opublikowano wczoraj o 11:27 Opublikowano wczoraj o 11:27 lol, wywoływać tutaj Nikitę, to trzeba mieć tupet
ODIN85 3 605 Opublikowano wczoraj o 11:29 Opublikowano wczoraj o 11:29 O Czarną Wdowę też nie było chociaż była biała 2
JeRRyF3D 1 776 Opublikowano wczoraj o 11:37 Opublikowano wczoraj o 11:37 21 godzin temu, miro napisał(a): obejrzyjcie sobie Bitwę samurajów na NF można przewijać tylko dla walk, realizacja sztos, scenografia sztos, historia głupiutka.. w sam raz żeby jednym okiem oglądać, drugim robić coś na innym ekranie Tylko walki spoko - reszta kibel / banał / bezsens. 1
miro 795 Opublikowano wczoraj o 11:37 Opublikowano wczoraj o 11:37 Teraz, JeRRyF3D napisał(a): Tylko walki spoko - reszta kibel / banał / bezsens. dokładnie o tym pisałem zauważ, walki i scenografia no i warto wiedzieć chyba, że kończy się w środku historii i nie wiadomo czy będzie dalej.. 2
JeRRyF3D 1 776 Opublikowano wczoraj o 11:40 Opublikowano wczoraj o 11:40 (edytowane) Dla mnie już bez znaczenia, bo odpuściłem po 1,5 odcinka. Edytowane wczoraj o 11:40 przez JeRRyF3D
Digger 365 Opublikowano wczoraj o 17:44 Opublikowano wczoraj o 17:44 O której będzie 2 sezon Fallouta? 1
Pentium D 1 282 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Jakiś czas temu obejrzałem jeden odcinek z nowego Daredevilla i jakoś brak chęci na kolejne. Prawie godzina i nie zassało, wręcz nudą wiało a ta pierwsza walka waliła sztucznością.
ODIN85 3 605 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Cienkie. Możesz olać. Forma poprzednich sezonów to to nie jest.
Adamiakadam00 8 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Pluribus. Ryje beret. Ten sam rezyser co breaking bad.
ODIN85 3 605 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Za tydzień chyba ostatni odcinek to wleci.
j4z 988 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Tara tara tara Tara Tara Knight Rider jest na Sky. Włączyłem sobie do jedzenia pierwszy odcinek i kurna chyba dalej będę oglądać. Tylko nie wiem, co oni w tym Sky odwalają, że wiele klasyków (w tym KR) ma wrzucony tylko pierwszy sezon. Czy oni z kindybałami na łby się tam pozamieniali? Edytowane 3 godziny temu przez j4z
Send1N 4 549 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu W tamtych czasach jak to leciało na polsacie to każdy chciał mieć ten samochód miałem takiego resoraka remake z 2008 to już była z tego co pamiętam kaszana 1
ODIN85 3 605 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Robią już nowego. Ciekawe co z tego będzie. 1
Rekomendowane odpowiedzi