Send1N 4 153 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października "Dalej" to jest już drugi sezon z całkowicie inną obsadą i oddzielną historią 1
miro 702 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października 5 minut temu, Send1N napisał(a): dlaczego Henry był białym i murzynem nie tylko Ty, pamiętam kanał, bo to juz ładnych parę lat : 1
miro 702 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października obejrzałem 4 odcinki Wieśka i podoba mi się to bardziej niz sezon 3 którego nie byłem w stanie i nawet sezon 2 który obejrzałem z bólami nie ma co porównywać do książek, bo jest to totalny misz masz historii, ale dzieje się.. oglądam bez przewijania. najsłabszy z tego wszystkiego jest nowy Geralt, nawet czarny Regis o dziwo daje radę.. Leo Bonhart genialny Regisa dubbinguje Darek Odija ( pan Lusterko z gry ) a Geralta Jacek Rozenek, Żebrowskiego wywalili i dobrze. Polski dubbing naprawdę daje radę 1 1
tgolik 545 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października (edytowane) Obejrzany Alien Earth - bardzo mi się podobał. Lecę teraz Andora - dobra robota. Zacząłem Wiedźmina S4 i raczej jestem na tak, szczególnie, że Rozenek podkłada głos Geraltowi. Walki z ludźmi bardzo krwawe. Głos Rozenka nie zdradza już żadnych śladów po udarze. Jestem dobrej myśli przed Wiedźmin Remake. No i epizodami w Wiedźmin 4. Edytowane 31 Października przez tgolik
Badalamann 979 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października Dlaczego przykro? Widać że dali radę, mimo obaw że będzie zjazd jakości i budżetu. Finalnie myślę że będzie to dobry serial fantasy, jeden z większa oglądalnością na Netflixie. To daje nadzieje na inne produkcje fantasy, może też z uniwersum Wiedźmina. Zobaczymy co wyjdzie ze "Szczurów". Po dobrym przyjęciu 4 sezonu głównego serialu, powinien i ten spin off wyjść. Ponoć jako film nie serial. Także jest dobrze. 1 1
tgolik 545 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października Szczury już są dostępne na netflixie trzeba tylko obejrzeć czwarty sezon przed obejrzeniem filmu.
j4z 936 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października (edytowane) 30 minut temu, Badalamann napisał(a): Dlaczego przykro? Dlatego że oglądacie crapy i jeszcze je chwalicie. 30 minut temu, Badalamann napisał(a): jeden z większa oglądalnością Pozostaje pogratulować widzom, ale to nic nowego niestety. 30 minut temu, Badalamann napisał(a): nadzieje na inne produkcje Tak, jeszcze więcej crapow Takie czasy... Edytowane 31 Października przez j4z 3
Badalamann 979 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października @tgolik O to tego nie zarejestrowałem. No i super. Weekend będzie lepszy niż się spodziewałem. @j4z To nie "crap". Od początku to dobre fantasy. Pewnie nie rewelacyjne, ale poziom topki z aktualnie realizowanych. 1 1
Dimazz 565 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października obejrzałem do połowy pierwszy odcinek 4 sezonu wiedźmina. Dalej nie dałem rady musiałem rozchodzić. Dla porównania włączyłem GoT. Przepaść jak rów mariański. Może dla kogoś kto nie zna wiedźmina i chce obeejrzeć serial fantasy będzie zjadliwy ale mnie jakoś odpycha ta sterylność, czystość, słaba gra aktorska. Jaskier wygląda jakby rok pił. Za to oglądam nowy sezon Bogdana Bonera. Walaszek to jednak mistrz.
j4z 936 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października Nie znam Wiedźmina i po pierwszym sezonie odpadłem.
Dimazz 565 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października ja też obejrzałem tylko 1 sezon. Ten włączyłem bo miało być światełko nadziei. Tak jak pisałem dla kogoś kto chce obejrzeć jakieś fantasy może serial będzie zjadliwy. Dla mnie nawet jakby zapomnieć że to wiedźmin to jest jakoś nie bardzo. Nie chce się tracić czasu na coś takiego
ODIN85 3 500 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października 2 godziny temu, miro napisał(a): obejrzałem 4 odcinki Wieśka i podoba mi się to bardziej niz sezon 3 którego nie byłem w stanie i nawet sezon 2 który obejrzałem z bólami nie ma co porównywać do książek, bo jest to totalny misz masz historii, ale dzieje się.. oglądam bez przewijania. najsłabszy z tego wszystkiego jest nowy Geralt, nawet czarny Regis o dziwo daje radę.. Leo Bonhart genialny Regisa dubbinguje Darek Odija ( pan Lusterko z gry ) a Geralta Jacek Rozenek, Żebrowskiego wywalili i dobrze. Polski dubbing naprawdę daje radę Gerala jest mało ale walczy nawet fajnie. Leo najlepszy. Bije po oczach tandetna scenografia i stroje
Vulc 2 191 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października (edytowane) 3 godziny temu, Badalamann napisał(a): Dlaczego przykro? Widać że dali radę, mimo obaw że będzie zjazd jakości i budżetu. Finalnie myślę że będzie to dobry serial fantasy, jeden z większa oglądalnością na Netflixie. To daje nadzieje na inne produkcje fantasy, może też z uniwersum Wiedźmina. Zobaczymy co wyjdzie ze "Szczurów". Po dobrym przyjęciu 4 sezonu głównego serialu, powinien i ten spin off wyjść. Ponoć jako film nie serial. Także jest dobrze. W którym miejscu dali radę? Jakość poszła mocno w dół, a budżetu w tym serialu (efekty, ale przede wszystkim charakteryzacja), nigdy nie było widać. Nie wiem też po co zaklinać rzeczywistość i pisać o dobrym przyjęciu głównego serialu - nic takiego nie ma miejsca. W pełni rozumiem to, że ktoś może wyciągać z tego jakąś przyjemność, bądźmy jednak uczciwi, koło topki realizowanej w ostatnich czasach to nawet nie stało. Cień i Kość, Koło Czasu, Ród Smoka, Mroczne materie czy Carnival Row, przy każdym z nich Witcher wygląda na budżetowy, amatorski produkt. Przy czym często i one prezentują wyższy poziom od niektórych odcinków. Generalnie fantasy nigdy nie miało szczęścia do srebrnego ekranu. Widowiska fantasy w formie seriali, zawsze stały na mocno dyskusyjnym poziomie, choćby wyżej wymienione serie jakościowo wyraźnie odbiegają od całościowego pułapu. Pierwsze sezony GoT wyznaczyły realizacyjny standard, który osiągalny jest przede wszystkim poprzez zgodność z materiałem źródłowym. Co bardzo często schodzi na drugi plan, zastępowane przez poronione pomysły showrunnerów. Edytowane 31 Października przez Vulc 4
Send1N 4 153 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października (edytowane) 4 godziny temu, j4z napisał(a): Nie znam Wiedźmina i po pierwszym sezonie odpadłem. Dobra decyzja... nasz polski z Żebrowskim był o niebo lepszy niż to netflixowe pośmiewisko Mogę polecić @Vulc pamiętaj że odpisujesz chłopowi któremu się Alien Earth podoba także z przymrużeniem oka radzę podchodzić Edytowane 31 Października przez Send1N 1
Dimazz 565 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października 4 godziny temu, ODIN85 napisał(a): Gerala jest mało ale walczy nawet fajnie. Leo najlepszy. Bije po oczach tandetna scenografia i stroje mi to wygląda bardziej na teatr i sztukę a nie serial 1
Imm 275 Opublikowano 31 Października Opublikowano 31 Października (edytowane) Wiedźmin(4 sezon) - dotrwałem do końca... jakiś medal mi się z pewnością należy. Przykro się to oglądało, bez większego sensu i składu. Jeszcze bardziej niż w poprzednich sezonach. Kilka fajnych momentów(głównie walk Leo) czy dialogów na blisko 8 godzin materiału to zdecydowanie zbyt mało, aby pomyśleć, że gdyby ten twór w tytule miał coś innego niż Wiedźmin to by był cokolwiek wart. Nie mam też wątpliwości po seansie, że Liam nie ma nawet podskoku do Heńka w roli Geralta. Takie 5/10, znaczy można obejrzeć z braku laku(lub sentymentu) i zapomnieć. Edytowane 31 Października przez Imm
bleidd 477 Opublikowano 1 Listopada Opublikowano 1 Listopada https://youtu.be/jlYglB1Y8aA?si=v-IYOiCV0ul0bDGG
j4z 936 Opublikowano 1 Listopada Opublikowano 1 Listopada Przejrzałem sobie rankingi na FW i jeśli chodzi o gatunek fantasy, serio nie jest kolorowo. 😬
Dimazz 565 Opublikowano 1 Listopada Opublikowano 1 Listopada Aż nie chce się wierzyć że 4 sezon kosztował 221mln$ gdzie najlepsze sezony GoT po 60mln. Wiem że inflacja ale te sezony i tak wizualnie są 100x lepsze. Oglądałem niedawno z 8 sezonu got The Long Night w dobrej jakości i na oledzie. Odcinek 1,5h i ciemny ale po prostu trzeba obejrzeć w dobrej jakości. Jest to jedna z najlepszych bitew jakie kiedykolwiek oglądałem w filmach czy serialach. Rozmach i epickość A to wszystko podobno 15-20mln $ za 1,5h odcinek Nie wiem na co w wiedźminie poszły te pieniądze. Może musieli przepalić taki piniondz żeby się zgadzało w fakturach
tgolik 545 Opublikowano 1 Listopada Opublikowano 1 Listopada (edytowane) Jak odrzucisz 3/4 ocen 1/10 wrzucone przez spienionych fanatyków, to wychodzi normalne 7/10. P.S. Ja od GOT odbiłem się po połowie pierwszego odcinka. Za dużo polityki. Edytowane 1 Listopada przez tgolik 5
Vulc 2 191 Opublikowano 2 Listopada Opublikowano 2 Listopada O, to teraz winę ponoszą fanatycy? Zaklinania rzeczywistości ciąg dalszy. No, ale faktycznie do niczego nie dojdziemy w tej dyskusji, jeśli ktoś odbija się w połowie pierwszego odcinka najlepszego TV fantasy na rynku. Całkiem inne standardy. 7
Rekomendowane odpowiedzi