Skocz do zawartości

BIG FORMAT GAMING DISPLAYS - dyskusja o dużych ekranach w roli monitora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na oku LG G4 77" pod PS5 PRO, ale już na początku nowego roku targi CES gdzie zobaczy od groma nowych monitorów i TV w tym LG G5, oby nie był jakimś kolejnym przełomem bo będę czekał wtedy z wymianą TV kolejny rok😅 

Opublikowano
1 godzinę temu, Spychcio napisał:

Mam na oku LG G4 77" pod PS5 PRO, ale już na początku nowego roku targi CES gdzie zobaczy od groma nowych monitorów i TV w tym LG G5, oby nie był jakimś kolejnym przełomem bo będę czekał wtedy z wymianą TV kolejny rok😅 

Na G4 na pewno będą dobre promki po nowym roku.

• Kelam przypiął/eła ten temat
Opublikowano

Ostatnio pomagałem cioci z wyborem TV, padło na Bravia 7 85", nie powiem robi wrażenie taki TV i nawet czerń jest prawie idealna. Wracając do domu 65" to teraz jakiś mikrusek :P

Opublikowano

Pytanko o LG 42c4

Na oficjalnej stronie pl oznaczenie modelu to 42C45LA, natomiast w sklepach internetowych są dostępne 42C44 , C41 , C42.

Parametry te same niby, domyślam się że to wersje na inne rynki ?

Jak to wygląda z gwarancją ? Nie ma problemów ?

Opublikowano
W dniu 9.11.2024 o 11:33, IceMan napisał(a):

Pytanko o LG 42c4

Na oficjalnej stronie pl oznaczenie modelu to 42C45LA, natomiast w sklepach internetowych są dostępne 42C44 , C41 , C42.

Pewnie wersje kolorystyczne.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.11.2024 o 11:33, IceMan napisał(a):

Pytanko o LG 42c4

W numerze oprócz:

• typu i serii OLED42C32LA
  • oznaczony jest rok OLED42C32LA (tu 2023, wersje z poszczególnych lat różnią się systemem, maksymalną jasnością, odświeżaniem)
  • oraz seria na dany kraj albo danego dystrybutora OLED42C32LA
  • a także typ tunera (dla europejskiego DVBT jest to L) OLED42C32LA
  • ostatnia litera to wzornictwo OLED42C32LA, najczęściej zazwyczaj jest A, ale ostatnio seria OneWall ma literę W na końcu.
Edytowane przez MSky7
  • Like 1
Opublikowano
W dniu 7.11.2024 o 20:03, Gret napisał(a):

Ostatnio pomagałem cioci z wyborem TV, padło na Bravia 7 85", nie powiem robi wrażenie taki TV i nawet czerń jest prawie idealna. Wracając do domu 65" to teraz jakiś mikrusek :P

Bez kitu mam tak samo (też mam 65") jak wracam ze sklepów jak np. mediamarkt.

Mam salon 6x4m, a odległość od oczu do ekranu to 3,5m i zastanawiam się czy iść w LG G4 77" czy np. Samsunga 85" QN90D.

Jestem bardziej za G4 bo to jednak TOP OLED i ma 5 lat gwarancji na ekran, ale gdzieś tam w myślach jest te 85".

Duży wpływ mają tutaj też filmy bo trzeba pamiętać, że od groma filmów jest w formacie 21:9 i mamy czarne pasy co za tym idzie mamy zjadane z 10" ekranu. Dlatego 85" kusi mimo gorszego obrazu.