Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie widzę tematu na forum, dlatego zakładam.

Dołączam do team red.

Pierwsza obserwacja - AMD ma domyślnie podkręcone coś z kolorami, odpala ycbcr444 10bit 4k120hz zamiast RGB. Nieźle to wygląda!

IMG20250607210956.thumb.jpg.ce77900844ba71a42df9aaf514d27cbb.jpg

image.png.7ff51447cdb3be933ad288ef482e9738.png

Edytowane przez wallec
  • Like 1
Opublikowano

Jak średnie quanno? FSR to takie quanno, że grając w diablo używam xess :E

200zł wyszła mnie dopłata z b580 na 6900xt więc 4fun to dobry temat.
Brakuje opcji generatora klatek i xess/dlss wspieranego przez ai, ale różnica w surowej mocy jest tak duża, że w diablo bez generatora mam tyle samo fps co na b580 z generatorem a np. w crash bandicoot, który tych generatorów w ogóle nie ma to zamiast ~95fps mam 120fps więc może być.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, wallec napisał(a):

Jak średnie quanno? FSR to takie quanno, że grając w diablo używam xess :E

Właśnie miałem pisać jak Karro napisał że zmieniłeś wielkie na średnie że raczej jest odwrotnie :E wszystko poniżej fsr 4 którego nie odpalisz na obecnej karcie jest niewarte używania... ja mam wywalone na tego typu ficzery dlatego nadal jest zadowolony z 6950xt :) a co do softu to swego czasu dałem szansę full instalacji i do afterburnera już nie wróciłem, wszystko ładnie można tam ustawić i wcale nic "ciężkiego" w tle nie działa dodatkowo możesz wyłączyć zbędne procesy w tle gdybyś chciał się bawić np w programiku "autoruns" do poprawnego działania panelu i freesynca wystarczy że zostawisz "StartCN" i "AMD external events utility" resztę możesz odhaczyć z autostartu :thumbup:

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ciesze sie ze mam malo wrazliwe oczy na detale. Jakbyscie mi odpalili rozdzielczosc FHD i postawili obok to samo tyle ze z DLSS, XeSS lub TSR w trybie Quality, to musialbym sie przygladac by wychwycic roznice %-) FSR 3 potrafie rozpoznac bo roslinnosc dostaje delirium jak sie go odpali xD

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
Opublikowano (edytowane)

No ja odpalilem, indiane fsr vs intel, to różnica jest bardzo duza 

Natomiast widze to niektórzy nie rozumieją ze upscaler to tylko 1 z wielu rzeczy które wchodza w skład jakości produktu

A siedza po tych forach latami xD

No cóż...

Edytowane przez Karro
Opublikowano
W dniu 7.06.2025 o 21:13, wallec napisał(a):

Nie widzę tematu na forum, dlatego zakładam.

Dołączam do team red.

Pierwsza obserwacja - AMD ma domyślnie podkręcone coś z kolorami, odpala ycbcr444 10bit 4k120hz zamiast RGB. Nieźle to wygląda!

IMG20250607210956.thumb.jpg.ce77900844ba71a42df9aaf514d27cbb.jpg

image.png.7ff51447cdb3be933ad288ef482e9738.png

To jest Q77? Jaki masz panel bo ten TVik jest w 2 wydaniach. Jak używasz SDR nie HDR to nie ma znaczenia czy 8bit RGB czy 10bit lepszy bedzie fullRGB 8bit od 444. 

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, wallec napisał(a):

Takie coś jest napisane w opcjach: QE55Q77AATXXH

Ps. Zniszczyłeś mi gejming, ja myślałem przez trzy lata, że to jest OLED a to jest QLED xD

Aha no to mam podobny, TO jest OLED jak weźmiesz jasnosc na 20 albo nizej na najniższą przy 0 czern jest prawdziwa czernią.  :) i w nocy robisz całkowitą ciemnosc masz OLEDA dosłownie :) wiem bo mam OLEDa prawdziwego i jest identycznie tylko ze z mniejsza jasnością wiec kontras jest oczywiscie niski.

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano

Które z nowszych sterowników działają stabilnie na windowsie 10, i nie powodują większych problemów typu: rwanie obrazu (Stutter), migotanie tekstur (Texture flickering),  crashe gier, przy tym zachowując odpowiednią wydajność?

Obecnie używam rocznych: 24.5.1, działają dobrze, brak problemów z rx 6600.

Z tego co przeczytałem na reddicie to z najnowszymi rx 6000 mają tylko problemy, polecają: 25.3.1, lub 24.12.1.

Jak to u was wygląda? Które polecacie dla rxów 6000?