Camis 5 885 Opublikowano 9 Października Autor Opublikowano 9 Października I jak tutaj mieć szacunek do prawa i policji?: https://www.facebook.com/StopChamWarszawa/posts/1125264136405526?ref=embed_post 2
Suchy211 1 253 Opublikowano 9 Października Opublikowano 9 Października (edytowane) Wiesz co ja nie wiem, czy chce aby gliniarz za te 7-9k zajmowali się głównie ściganiem obszczymórków i źle zaparkowanych samochodów. Zaboli kiedy przejdzie w skutki niewykonaną ważniejsza robota. Edytowane 9 Października przez Suchy211
ryba 1 246 Opublikowano 9 Października Opublikowano 9 Października Co jest tansze i bardziej sensowne: zatrudnic kolejnego policjanta najnizszych lotow i dac mu jedno zadanie - karac za wykroczenia, bo pouczenia nie dzialaja, czy moze tansze jest przyspieszone i ciagle remontowanie tych samych miejsc - zielen, chodniki. Na przykladach konfitury widac, ze wiekszosc policjantow nie chce karac - tutaj nie wiem czy maja problemy z wlasnym sumieniem, odgorny przykaz, a moze niechec do budowania wizerunku zlego policjanta dla obywateli. Ale wiem jedno, gdyby wystawili milion mandatow za jazde po chodniku w skali roku, byloby 1.5mld hajsu, troche osob by stracilo uprawnienia przez punkty, ale duzo osob nagle by poszlo po rozum do glowy. Oczywiscie, ktos zaraz powie, ale jak to 1mln mandatow, przeciez to duzo... Raptem 2740 dziennie w calym kraju Spokojnie do ogarniecia. 2
Suchy211 1 253 Opublikowano 9 Października Opublikowano 9 Października Do straży miejskiej zatrudnić z 2 półgłowków za 4k, co jedyne co będą robić to wystawiać bilety za nieprawidłowe parkowanie. Półgłówków, bo każdy inny będzie miał większe ambicje.
ODIN85 3 501 Opublikowano 9 Października Opublikowano 9 Października Godzinę temu, Suchy211 napisał(a): Wiesz co ja nie wiem, czy chce aby gliniarz za te 7-9k zajmowali się głównie ściganiem obszczymórków i źle zaparkowanych samochodów. Zabili kiedy przejdzie w skutki niewykonaną ważniejsza robota. Od kiedy tyle zarabiają?
ryba 1 246 Opublikowano 9 Października Opublikowano 9 Października Uprawnienia SM, a Policji sa odmienne. Mandat za zle parkowanie jest traktowane jako tani parking, bo zaplacisz raz na ruski rok jak masz pecha. By to bylo skuteczne, potrzebna jest niestety drogowka i ich taryfikator lub zmiana uprawnien i taryfikatora SM.
Suchy211 1 253 Opublikowano 9 Października Opublikowano 9 Października 2 godziny temu, ryba napisał(a): Co jest tansze i bardziej sensowne: zatrudnic kolejnego policjanta najnizszych lotow i dac mu jedno zadanie - karac za wykroczenia, bo pouczenia nie dzialaja, czy moze tansze jest przyspieszone i ciagle remontowanie tych samych miejsc - zielen, chodniki. A może pomyśleć o dostosowaniu infrastruktury i parkingów? 1
Boldwyn 119 Opublikowano 9 Października Opublikowano 9 Października 5 minut temu, Suchy211 napisał(a): A może pomyśleć o dostosowaniu infrastruktury i parkingów? Infrastruktura i parkingi są. Tylko wymagają albo wysilenia nóg i przejścia tych paruset metrów albo wyciągnięcia portfela i zapłacenia tych kilku złotych. 2 1
Suchy211 1 253 Opublikowano 9 Października Opublikowano 9 Października No nie wiem. Od czasu do czasu jeżdżę to większego miasta załatwić jakąś sprawę. Zazwyczaj staję 100-300m od miejsca docelowego. Normalnie by mi to nie przeszkadzało, gdybym najpierw nie musiał jeździć ja debil i szukać miejsca do zaparkowania. Auta stoją często byle jak i byle gdzie, bo brakuje miejsca.
lokiju 525 Opublikowano 9 Października Opublikowano 9 Października Jak kupię helikopter to też mam od miasta żądać by mi wybudowali lotnisko? 4
ryba 1 246 Opublikowano 9 Października Opublikowano 9 Października 22 minuty temu, Suchy211 napisał(a): A może pomyśleć o dostosowaniu infrastruktury i parkingów? 12 minut temu, Suchy211 napisał(a): No nie wiem. Od czasu do czasu jeżdżę to większego miasta załatwić jakąś sprawę. Zazwyczaj staję 100-300m od miejsca docelowego. Normalnie by mi to nie przeszkadzało, gdybym najpierw nie musiał jeździć ja debil i szukać miejsca do zaparkowania. Auta stoją często byle jak i byle gdzie, bo brakuje miejsca. A moze tak dla odmiany zaproponujemy inne rozwiazania: sprawdzaj gdzie jedziesz, masz tyle dostepu do technologii, ze sprawdzenie gdzie jest najblizszy duzy parking miejsca docelowego ktory umozliwi sprawne zaparkowanie, sprawne przemieszczenie sie i zalatwienie swoich spraw. W ten magiczny sposob przestaniesz tracic czas i przestaniesz czuc sie niekomfortowo, cytuajac "jak debil". Chyba ze lubisz to uczucie i oczekujesz, ze nagle miasto bedzie z gumy i dostosuje sie do chorej ilosci osob zmotoryzowanych. Tu nie ilosc miejsc parkingowych jest problemem, problemem sa ludzie i ich podejscie. Jestem z mniejszego miasta i to co obserwuje to istny dramat - wolne miejsca na parkingu, a oni i tak beda parkowac jak im sie podoba - przeciez jasnie panicz jak ma przejsc 20-50m to przeciez zawalu dostanie wracajac z zakupami do auta. Dla jasnosci tematu, bedzie dygresja do innego zagadnienia: ludzie maja problem mentalny z magazynowaniem w mieszkaniu kilku plastikowych butelek i ich zwrotem do sklepu, a Ty oczekujesz sensownego podejscia do parkowania i poruszania sie po miescie? 1
Suchy211 1 253 Opublikowano 9 Października Opublikowano 9 Października 3 godziny temu, lokiju napisał(a): Jak kupię helikopter to też mam od miasta żądać by mi wybudowali lotnisko? No... tak. Jeśli to się stanie powszechnym środkiem transportu jak samochody, to jak najbardziej będą potrzebne takie lotniska. 1
lokiju 525 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października (edytowane) @Suchy211Ma zapewnić miejsca przy urzędach i w centrum miasta a nie prywatne miejsce do parkowania pod blokiem dla każdego. Jedziesz na rynek i nie ma pod nim miejsca? Miej pretensje do rynku, że nie zadbali o to. Edytowane 10 Października przez lokiju 1
Joloxx9 941 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października Zmiękła mu rura, mógł sie nie dac legitymować i zainkasować kase
nozownikzberlina 497 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października "pasożyty" takim retardom powinni zabierać prawo jazdy za sam wpis na fejsbuczku czy gdzie tam oni się wypowiadają 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października 8 godzin temu, Joloxx9 napisał(a): Zmiękła mu rura, mógł sie nie dac legitymować i zainkasować kase Za wyłudzenie danych też dostanie kasę. Spokojnie. 1
lokiju 525 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października (edytowane) Jakie problemy, teraz muszą parkować dwoma kołami na chodniku i dwoma na jezdni. Jak oni to przeżyją Tym, którym się nie podoba parkowanie w nielegalnym miejscu to rosyjskie trolle i jeszcze ten dopisek co sądzimy o rowerzystach na ulicy Edytowane 11 Października przez lokiju 1
Camis 5 885 Opublikowano 11 Października Autor Opublikowano 11 Października 8 godzin temu, lokiju napisał(a): Tym, którym się nie podoba parkowanie w nielegalnym miejscu to rosyjskie trolle i jeszcze ten dopisek co sądzimy o rowerzystach na ulicy Daruś czy to ty?! Polecam sekcje komentarzy https://www.facebook.com/groups/388849895172330/posts/1830316921025613/
ryba 1 246 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października Juz fotki nie robilem, pozniej z google maps wytne miejsce zdarzenia. Bylem swiadkiem mega nieodpowiedzialnego zachowania na drodze + parkowanie w niedozwolonym miejscu. Irytacja kosmos i poirytowany chcialem sie zatrzymac i chociaz zrobic fotke do zgloszenia przez te strone www. Ale zanim obrocilem 1 parking i zatrzymalem sie na drugim... podjechala policja z nikad Podchodze do nich z tekstem: ubiegli mnie panstwo, wyjasnilem swoje intencje i zachecili do dzwonienia na 112
lokiju 525 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Radni dzielnicy popierają łamanie prawa.
ryba 1 246 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Oooo, czyli jak jest problem, to mamy na to wywalone. Ale jak pojawi sie spam na interwencje, to ktos chce dzialac w trybie pilnym! Zloto.
kanon7 599 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października (edytowane) W dniu 11.10.2025 o 00:54, Camis napisał(a): Zgłosparkowanie.pl - a co to nowego jest? Czyli zgłaszam i dostaje jako pierwszy (jak zawsze) wezwanie na policję na przesłuchanie jako świadek? Nie dzięki Edytowane 12 Października przez kanon7
Rekomendowane odpowiedzi