ryba 1 246 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 15 minut temu, kanon7 napisał(a): Czyli zgłaszam i dostaje jako pierwszy (jak zawsze) wezwanie na policję na przesłuchanie jako świadek? Nie dzięki Rozumiem, ze poszukanie informacji w sieci moze wymagac czasu i jest trudne. Ale by wystarczylo czytac ten watek uwaznie, to bys wiedzial jak dziala ten system. Ale jak zwykle, leniuszek - nic nie wiem, a sie wypowiem.
ryba 1 246 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października (edytowane) Sytuacja z soboty. W miescie giga ruch, bo szkola srednia ma swoje 80-lecie, duzo osob z kraju i z zagranicy przyjechalo. Jade tak jak czerwona linia - przed soba mam merola na niemieckich tablicach z kierunkiem w prawo. Dosc niepewnie dojezdza na wysokosci parkingu, ale jedzie dalej prosto, niepewnie zachowuje sie przed przejsciem i znow niepewnie na skrzyzowaniu i jedzie w prawo. Wjezdza na chodnik i sobie elegancko parkuje dwoma kolami na chodniku w zaznaczonym punkcie, mimo zakazu zatrzymywania sie. Jest wasko, delikatny luk - nie ma bata zeby sie przeciskac jak jada samochody po drugim pasie. Tu nastepuje full irytacja i jak juz moglem minac przeszkode, 200m dalej byl kolejny parking, a nawet dwa, zanim zajechalem, obrocilem, pojechalem na drugi i wysiadlem z auta - 2 minut minely. Moje zdziwienie, nagle znikad pojawia sie suka na bombach 🤣. A i tak postanowilem podejsc do policji pogadac i powiedziec, ze mnie uprzedzili, bo parkowalem zeby zrobic fotke do zgloszenia - koles tylko sie zasmial i powiedzial, ze u nas mozna dzwonic na 112, nie trzeba tej strony. Tlumaczenie babki oczywiscie slyszalem, ze ona tylko do apteki po drugiej stronie, tylko ma chwile i nikomu nie wadzila przeciez...tylko ze ona tam nawet z auta sie nie ruszyla, cale 2 minuty siedziala i bog wie co robila... Gdyby ktos pytal, na zaznaczonym parkingu byly wolne miejsca. Jest on jednokierunkowy i nie mogla na niego wjechac od prawej strony. Po poludniu przetestowalem, czy faktycznie mozna zglosic zle zaparkowane auta Podzialalo, 10 aut dostalo papierki z wezwaniem, 2-3 auta bezposrednia rozmowa z wlascicielem. Czy pouczenie czy mandat, nie wiem. Ale nagle wszyscy pochowali samochody na swoj teren procz jednego mechanika, ulica od razu wyglada znacznie lepiej. Stracilem prawie 2h na te zabawe. Najgorsze jest to, ze policjant mial duze opory przed dzialaniem i udawal ze nic zlego nie widzi - dopiero cytaty z konfitury i recytacja wykroczen podzialala. Ciekawe kiedy bedzie powtorka z rozrywki Edytowane 12 Października przez ryba 1
ryba 1 246 Opublikowano 13 Października Opublikowano 13 Października Ciekawe ludzka glupota i niewiedza, a oni dalej zdziwieni...
hubio 1 173 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października (edytowane) Postanowiłem wkleić do tego tematu ten link: https://wiadomosci.wp.pl/tragedia-w-raculi-ekspert-tlumaczy-dlaczego-psy-zaatakowaly-7211445037038560a Niby nie ma to nic wspólnego z robotą Konfitury i po części audytora, ale tylko pozornie. Pisałem już to, że Polska to państwo z dykty gdzie są niby jakieś wykroczenia, ale jest przyzwolenie społeczne. Tak jest w przypadku parkowania w niedozwolonym miejscu, jeżdżenia po chodniku lub umieszczania nieodpowiednich tabliczek zabraniających fotografowania. Pisałem, że tak samo psy WBREW OBOWIĄZUJĄCYM PRZEPISOM są puszczane luzem bez kagańca. Wszystko powyższe WIDZĘ CODZIENNIE (no może po za tabliczkami bo nie mieszkam w pobliżu mundurówek ) . I w powyższym artykule - tak oto - "niewinne" wykroczenie czyli nie zabezpieczenie ogrodzenia doprowadziło do tragedii... Inna sprawa - co trzeba mieć w głowie i jakim trzeba być je....m sknerą, żeby w XXIw zamiast profesjonalnej ochrony strzelnicy np. elektronicznej trzymać agresywne psy? I pewno jeszcze nie dbał o nie, żeby były szczęśliwe co pisze ta Pani psycholog, że psy były agresywne. Teraz psy zagryzły człowieka i ciekawe kiedy jakiś debil w samochodzie jadący po chodniku potrąci śmiertelnie dziecko? Wtedy zaczną Konfiturę dopiero zapraszać do mediów? I wielkie zdziwienie... To właśnie Polska - wiele głupich, debilnych przepisów więc ludzie z automatu olewają wszystkie, nawet te rzeczywiście potrzebne. Edytowane 16 Października przez hubio
ODIN85 3 501 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Dziś byłem u weterynarza. Żaden pies w kolejce nie miał kagańca.
Camis 5 885 Opublikowano 16 Października Autor Opublikowano 16 Października "Mój pimpek nie gryzie!11"
ryba 1 246 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Moje rejony. Racula to stan umyslu, dodaj do tego ex-cop i tragedia gotowa.
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Chłop sobie może wziął do serca ustawę o zakazie trzymania psa na łańcuchu... a taki sytuacji będzie więcej w sensie pogryzień(mam nadzieję że nie śmierci) gdzie wiejskie burki były trzymane w wiadomo jaki sposób.
lokiju 525 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Niektóre rasy powinny być zakazane a za posiadanie wysokie kary. 1 2
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Wszystkie te spierdzielone genetycznie rasy powinny być zakazane, to że ludzie mówią ale piesek jest dobrze wychowany itp itd. prawda, nigdy nie wiadomo kiedy takiemu eksperymentowi coś odwali, a już nie raz takie "pieski" pokazywały swoje oblicze. 1 1
lokiju 525 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października (edytowane) Filmik od widza Konfitury Przypadek, który jasno pokazuje, że jak chcesz nagrywać w przestrzeni publicznej to gaz to takie minimum, które trzeba posiadać. Gdybym to był ja to kurier już dawno by dostał gazem i został zatrzymany. Edytowane 24 Października przez lokiju 2
oldfashioned 459 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października Dawno nie widzialem takiego buraka. Na szczescie widze ze juz chlopina stracil prace, a ryj intelektem nieskazany utrwalony w necie.
oldfashioned 459 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października Pisalem w innym watku ze wspolpracuje dosc czesto z dhl e-comm i troche sie tam nam juz relacje pobudowaly Ogolnie viralem lekko poszedl filmik w biurze, taki dostalem 'cynk'. 1 1
Camis 5 885 Opublikowano 24 Października Autor Opublikowano 24 Października Dobrze że ten skur***n stracił prace, powinien mieć jeszcze sprawę. A *** na pclabie jeszcze pisali że to prowokacje kierowców.
Crew 900 999 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października Nie wiedziałem, że panie ze sklepu są zarządczyniami dróg i mogą wydawać pozwolenia na wjazd na chodniki
hubio 1 173 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października (edytowane) Wiecie ja wszystko rozumiem, że przepisy itp tylko sprawa jest taka, że 20-30 latkowie mają z reguły nasr......e we łbie. Sam miałem to wiem Świat ma być pod linijkę, tak wszystko idealnie, a widzicie mam troszkę więcej lat i wam powiem, że często przepisy są na maxa poje...e albo po prostu życie - człowiek styrany po 10h, a kurierzy nie dość, że muszą zachować ostrożność na drodze to jeszcze użerają się klientami macho - kupiłem podpaskę za 10zł i WYMAGAM więc oczywiście, że parkują miejscu niedozwolonym... Każdy ma też inny charakter. Jak ja bym coś zrobił nie tak to nie szedł bym na udry, ale też nie zaręczam czy po bardzo ciężkim dniu albo tygodniu by mnie nie poniosło. A są też tacy (faceci) co w życiu nie przyzna się do błędu tylko pójdzie na ostro. Materiału nie widziałem więc to nie odnosi się bezpośrednio do tej sytuacji tylko ogólnie piszę. Bardziej by mnie ucieszyło jakby stracił pracę nie kurier tylko jego dyrektor za brak odpowiednich szkoleń albo przepracowanie. Pie.... korpo zarabiają miliony a obrywa się tym na samym dole. Nie cierpię korpo ale nigdy nie jestem niegrzeczny np w stosunku do dziewczyny na infolinii. Oczywiście też są tacy kurierzy, którzy są niemili ZAWSZE i to inna historia. Miałem takiego co mi rzucał paczki i dosłownie po 3 miesiącach już nie pracował. Miałem niemiłą fryzjerkę - to samo. Więc jest jeszcze opcja, że ktoś nie chce już pracować i ma wyj...e na wszystko i to jeszcze inna historia. Edytowane 24 Października przez hubio 1
Dimazz 565 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października (edytowane) kierowca firmy kurierskiej to ciężka praca i mało kto chce w tym pracować. Facet mógł nie wiedzieć, że tam nie można wjechać skoro ma duży teren do oblecenia , nie zna dokładnie topografii a jeszcze pewnie robi na akord. Za to każdy robi kupke w majty żeby jak najszybciej karta czy monitor doszły bo cchem na jusz. I jest różnica między dostawcą który od wielu lat dostarcza towar w jedno wskazane miejsce a kurierem który musi oblecieć całe miasto i okolice. Obejrzałem cały filmik i nic nie usprawiedliwia zachowania kuriera ale zachowanie nagrywającego też jest dziwne. I ludzie z jakiegoś powodu nie reagują i mamy tylko jakiś kawałek nagrania. Edytowane 24 Października przez Dimazz 1 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 25 Października Opublikowano 25 Października Na żaden chodnik nie można tak wjechać... 1
hubio 1 173 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października (edytowane) Obejrzałem wczoraj oba filmu konfitury: ten od widza i z giełdy. Kurier rzeczywiście naruszył parę artykułów różnych ustaw jak KK, KW i ustawa o ruchu drogowym. Wyrwanie dowodu i sprawdzenie danych osobowych z tekstem, że już wiem kim jesteś można podciągnąć nawet pod groźbę karalną. Ale chcę wskazać jeden komentarz pod filmem. Moim zdaniem bardzo trafny. Jak tak np. magicznie w jednym dniu o jednej godzinie wszyscy kurierzy w Polsce zaczną literalnie przestrzegać przepisów ruchu drogowego i nie parkować w miejscu niedozwolonym to ciekawe jak wszyscy ludzie będą sobie odbierać pralki, lodówki, amplitunery, TV ważące po 50kg Kurier podjedzie na parking i człowieku sobie odbieraj. A jak ktoś się będzie burzyć - to obejrzyj sobie Konfiturę Więc ten miecz jest obosieczny No i bardzo ciekawe jak by wyglądały przeprowadzki. Na parkingu można by było dalej z opłatę o 1000zł większą bo setki kg by musieli przenosić o wiele dalej niż pod blokiem na chodniku. Nie wiem czy sprawy nie rozwiązałoby po prostu wprowadzenie do ustawy o ruchu drogowym przepisu pozwalającego kurierom parkowanie w celu rozładunku/załadunku. Kolejna kwestia - giełda w Łodzi. Kiedyś tam mieszkałem. Od lat samochody parkują tam w ten sposób. Ba - sam teren giełdy jest tak zorganizowany, że sprzedaż też odbywa się w ten sposób, że samochody są zaparkowane na trawie. Giełda odbywa się co tydzień i nikt nie zbuduje wielkiego parkingu na wiele miejsc na jeden dzień w tygodniu, a przez resztę by stał pusty. Nie wiem jak jest na świecie, ale przy jakiś imprezach masowych, giełdach itp samochody nie mają innej możliwości. Ok - tu były jeszcze wolne miejsca na parkingu, ale ja piszę kompleksowo jakby wszyscy kierowcy chcieli zgodnie z przepisami to by się nie zmieścili... To wszystko sprowadza się do tego co pisałem w poprzednim poście. Konfitura wygląda na 25-35 latka. To jest wiek w którym byłem dokładnie takim samym "idiotą" (celowo w cudzysłowiu bo wymaganie przepisów sam nie wiem czy jest idiotyzmem) i chciałem aby świat był idealny Życie mnie wiele razy nauczyło od tej pory, jak wiele przepisów w PL jest tak absurdalnych i nieżyciowych, że to szok. Zresztą nie ma co się dziwić widząc polityków jacy stanowią prawo... Edytowane 26 Października przez hubio 2 1
Camis 5 885 Opublikowano 26 Października Autor Opublikowano 26 Października Stek bredni, wiek się zmienił ale tylko to... 1 1
hubio 1 173 Opublikowano 26 Października Opublikowano 26 Października (edytowane) Oj przepraszam Panie @Camis, że pozwoliłem sobie mieć nieco inne zdanie na temat Pana idoli: Konfitury i Audytora Zresztą i na forum widać, że ma Pan idola jak Gordon. Nigdy nie rozumiałem jak można być tak bezkrytycznie wpatrzonym w jakiś ludzi, że niemal im służyć No, ale ja od zawsze byłem indywidualistą i prawie zawsze "pod prąd" więc niestety nie przystają do schematów... Żeby nie było - Konfitura robi dobrą robotę. Jak przepisy są absurdalne to z mordą do polityków, a nie parkować na trawie Tym nie mniej rozumiem też trochę drugą stronę. Edytowane 26 Października przez hubio 1
Camis 5 885 Opublikowano 26 Października Autor Opublikowano 26 Października Nawet jak by to byli moi idole to już byłby dużo lepszy wybór niż ruska onuca Braun któremu tak ufasz.
Rekomendowane odpowiedzi