Skocz do zawartości

Audyty obywatelskie / Konfitura i inne - "Prowokacje policji"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Mamy drugi stopień alarmowy.

Policjant mu wymieniał ogólnie jakie mamy stopnie alarmowe, nie wymienił stopnia delta. 

1 godzinę temu, CajraX napisał(a):

No to rozkręćmy dyskusję na nowo.

Nie ma co rozkręcać, bo niektórzy nie są w stanie pojąć, że nawet robiąc coś legalnie, dla kogoś może się to być podejrzane.

Możesz legalnie chodzić po sklepie między półkami, ale np. sposób w jaki to robisz może wzbudzić podejrzenia ochrony. Przykładów jest mnóstwo, było o tym mówione. Jak ktoś ma problem, żeby to zrozumieć to jego sprawa. 

1 godzinę temu, CajraX napisał(a):

Jak zawsze brak poruszenia tematu zachowania samych służb mundurowych.

Bo nie byłoby ich interwencji bez prowokacji autora. 

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

A o czym mam pisać, skoro jelop z kamerką ich specjalnie prowokuje? 

Jest mi ich szkoda, że że te psie pieniądze muszą użerać się z takimi idiotami jak on. 

Policji czasem nie podnieśli w tym roku mocno wynagrodzeń?

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Do pierwszego aresztu :)

Nie wiem o co chodzi z „dwuprocentowcem”. O zarobki? To by się zgadzało :) 

Jakbyś oglądał to byś wiedział;)

Screenshot_20250419-164145032 (1).jpg

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

5,5-6k „na rękę” to wciąż malo. 

Nie no już nie tak mało. Zwłaszcza że mam tam znajomego i mówi że nie aż tak trudno to prawi podwoić (a to świeżak jest dopiero).

Natomiast, nawet gdyby zarabiali 50k nie ich robotą jest recytowanie kodeksu komuś kto sobie znajdzie jakiś kruczek i prowokuje aby z niego skorzystać. Dzisiaj fotografowanie obiektów a jutro znajdzie się inny kruczek.

Tymczasem trzeba sobie uświadomić, że ani my, ani nikt n a świecie nie będzie miał policji recytujących w całości kodeks na podstawie którego opierają się jego działania. Choćby skały srały. To musi działać jak przepisy ruchu drogowego. Inaczej zawsze znajdzie się jakiś "prawnik" który będzie wiedział lepiej i w ferworze zamieszania w końcu stróże prawa sami je złamią.

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Jakie to niby nielegalne czynności popełnili policjanci? :) 

Takie, które i tak podważysz, bo powiesz, że byli sprowokowani. Daję sobie spokój z wykazywaniem Ci błędów policji, bo i tak zawsze to usprawiedliwisz. A mnie te usprawiedliwienia i tak nie przekonają. Pozostańmy zatem na swych okopanych pozycjach, ale przynajmniej we wzajemnym szacunku do siebie:toast: Jest ważniejsza misja, trzeba gonić pisorów:D

Opublikowano

@ODIN85 strasznie się przejmujesz tym wszystkim jak na kogoś, kto sam siedzi i szlabanu pilnuje :D

No i ciągle mnie bawi audytor jako nauczyciel prawa :E

Przecież on w kolko robi to samo, to czego on uczy kilku paragrafów które wyrył na pamięć ?

Jprd :hahaha:

Teraz pewnie będzie dłuższa przerwa, bo będzie trzeba poszukać nowych dziur i się nowych paragrafów uczyć :hihot:

Do tego czasu pewnie algorytmy YT przegebia jego kanał pod sterta mulu gdzie jego miejsce :D

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, LeBomB napisał(a):

Policjant mu wymieniał ogólnie jakie mamy stopnie alarmowe, nie wymienił stopnia delta. 

Nie ma co rozkręcać, bo niektórzy nie są w stanie pojąć, że nawet robiąc coś legalnie, dla kogoś może się to być podejrzane.

Możesz legalnie chodzić po sklepie między półkami, ale np. sposób w jaki to robisz może wzbudzić podejrzenia ochrony. Przykładów jest mnóstwo, było o tym mówione. Jak ktoś ma problem, żeby to zrozumieć to jego sprawa. 

Bo nie byłoby ich interwencji bez prowokacji autora. 

Dla mnie te twoje posty są podejrzane , prowokacyjne i pachną mi totalitaryzmem i ruską onucą , powinni cię zbanowac i zablokować żebyś nie mógł już tu się udzielać bo jesteś podejrzany

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Jakbyś oglądał to byś wiedział;)

Screenshot_20250419-164145032 (1).jpg

Szacunek dot „2%” jest tak bardzo z dupy, że serio - przestań cytować tego głąba jakby był jakaś wyrocznia xD

15 minut temu, CajraX napisał(a):

Takie, które i tak podważysz, bo powiesz, że byli sprowokowani. Daję sobie spokój z wykazywaniem Ci błędów policji, bo i tak zawsze to usprawiedliwisz. A mnie te usprawiedliwienia i tak nie przekonają. Pozostańmy zatem na swych okopanych pozycjach, ale przynajmniej we wzajemnym szacunku do siebie:toast: Jest ważniejsza misja, trzeba gonić pisorów:D

Czyli już nie potrafisz wskazać tych nielegalnych czynności. Tak myślałem. 

p.s. drobne uchybienia w zakresie formalności nie są „nielegalne” :) 

Opublikowano
8 minut temu, voltq napisał(a):

Dla mnie te twoje posty są podejrzane , prowokacyjne i pachną mi totalitaryzmem i ruską onucą , powinni cię zbanowac i zablokować żebyś nie mógł już tu się udzielać bo jesteś podejrzany

Usuń konto. Będzie to z korzyścią dla ludzkości :) 

Opublikowano
1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

W sensie 

A. Brać w łapę

B. Tyrać nadgodziny

C. Wypisywać mandaty za bzdety i dostawać premię

???

Ciężko pracować. Ja rozumiem że może Ci zabraknąć wyobraźni co się za tym kryje. Mi bez zrobienia researchu zresztą też. Zwłaszcza że to jednak hermetyczne środowisko. Ale tak, również w policji jak i w wielu innych zawodach można po prostu dać od siebie więcej niż wymagane minimum, aby zarobić więcej.

• Upvote 2
Opublikowano

@ODIN85

Robota niewdzięczna, a wbrew temu co się prawie wszystkim wydaje, sito odsiewające dość gęste. No i jest jeszcze jedna sprawa. To czy brakuje, to jedno, a to czy są REALNE chęci zatrudnienia to drugie. Żyjemy w czasach gdzie rózne branże szukają pracowników. Jednak kiedy już ktoś się zgłosi okazuje się że narybek jednak nie jest potrzebny, no chyba że zgłosi się "alfa i omega", " początek i koniec".

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Audytor już zapowiedział że nie zamknie kanału po wprowadzeniu nowych przepisów i potwierdził że teraz nawet będzie więcej ciekawych materiałów:yuppie:

Tak tak - zgadza się... Będzie chodził z oryginałem obowiązującego piktogramu i jak gdzieś w znaku umieszczonym na obiekcie zabraknie kropki albo idealnej czerwieni tła albo kwadrat czy tam prostokąt (co tam jest na tym znaku) będzie o 6mm mniejszy to będzie mówił, że przecież to nie jest ten znak i może nagrywać.... :rotfl:

2 godziny temu, LeBomB napisał(a):

Podawałem nawet przykład... Kręcenie dzieci na publicznym placu zabaw. Całkowicie legalne, a jednak chyba podejrzane :) 

• Confused 1
  • Upvote 2