Element Wojny 5 345 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca (edytowane) 9 minut temu, Jaycob napisał(a): Jennifer English, Samantha Béart, Amelia Tyler, Neil Newbon, dosłownie śmietanka aktorów głosowych, a na forum i tak prośby o dubbing AI. Chcę potestować całość, bo to co było na YT brzmiało raczej płasko i tandetnie, coś jakby kurtyzana z 30-letnim stażem próbowała przekonać klienta "oh jak mi dobrze". @userKAMILTylko 1 akt. Edytowane 7 Czerwca przez Element Wojny 2
azgan 1 860 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca (edytowane) Szkoda że tylko I akt 🙄 Edytowane 7 Czerwca przez azgan
userKAMIL 1 256 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Wielka szkoda bo dla mnie ten dubbing rewelacja! Oni nie zamierzają tego ciągnąć dalej? Na razie ogrywam tyle ile jest i bawię się świetnie. 1
Element Wojny 5 345 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca (edytowane) 25 minut temu, userKAMIL napisał(a): Wielka szkoda bo dla mnie ten dubbing rewelacja! Oni nie zamierzają tego ciągnąć dalej? Na razie ogrywam tyle ile jest i bawię się świetnie. Zamierzają, ale nad tym pracuje JEDNA osoba. Skoro 1 akt zajął mu jakoś rok, można się domyślać ile czasu zajmie, zanim całość będzie gotowa, nawet jeśli z miesiąca na miesiąc ma w ręku dostępne coraz lepsze narzędzia. 25 minut temu, userKAMIL napisał(a): Wielka szkoda bo dla mnie ten dubbing rewelacja! Oni nie zamierzają tego ciągnąć dalej? Na razie ogrywam tyle ile jest i bawię się świetnie. Tak? To poczekaj aż wrzucę screeny edit. powiem tak - za uja pana nie rozumiem, dlaczego ta gra nie dostała z automatu normalnego trybu TPP, bo działa on doskonale. Larian się postarał, świat dookoła nas jest w pełni wygenerowany, nie ma tak że spojrzysz w górę a tam czegoś brakuje. Mod jest mega, uciążliwe jest tylko to że trzeba naciskać przycisk myszki między eksploracją a interakcjami. Edytowane 7 Czerwca przez Element Wojny 1
azgan 1 860 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca 18 minut temu, Element Wojny napisał(a): Tak? To poczekaj aż wrzucę screeny edit. powiem tak - za uja pana nie rozumiem, dlaczego ta gra nie dostała z automatu normalnego trybu TPP, bo działa on doskonale. Larian się postarał, świat dookoła nas jest w pełni wygenerowany, nie ma tak że spojrzysz w górę a tam czegoś brakuje. Mod jest mega, uciążliwe jest tylko to że trzeba naciskać przycisk myszki między eksploracją a interakcjami. To wygląda jak inna gra, bez kitu podoba mi się ta kamera z 3 osoby 👍😁
Element Wojny 5 345 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca (edytowane) 2 minuty temu, azgan napisał(a): To wygląda jak inna gra, bez kitu podoba mi się ta kamera z 3 osoby 👍😁 Kompletnie inny feeling, w stylu Dragon Age 1/2. Autohotkeyem ustawiłem, że nie muszę przytrzymywać przycisku myszki by się normalnie obracać. Jeśli jeszcze uda mi się wrzucić skrypt, żeby jednocześnie można było eksplorować i bawić się w interakcje bez przełączania, to bez kitu będzie to pełnoprawne TPP jak od wydawcy. Edytowane 7 Czerwca przez Element Wojny
Jaycob 2 745 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Podepnijcie sobie pada i będzie mieli prawie to samo.;)
Element Wojny 5 345 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca (edytowane) 2 minuty temu, Jaycob napisał(a): Podepnijcie sobie pada i będzie mieli prawie to samo.;) Na pada też potrzebny skrypt, żeby nie trzeba było przytrzymywać przycisku przy obracaniu postacią. Edytowane 7 Czerwca przez Element Wojny
azgan 1 860 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca 4 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Kompletnie inny feeling, w stylu Dragon Age 1/2. Autohotkeyem ustawiłem, że nie muszę przytrzymywać przycisku myszki by się normalnie obracać. Jeśli jeszcze uda mi się wrzucić skrypt, żeby jednocześnie można było eksplorować i bawić się w interakcje bez przełączania, to bez kitu będzie to pełnoprawne TPP jak od wydawcy. To + ten dubbing PL i można odkrywać BG3 na nowo 1
Jaycob 2 745 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca 4 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Na pada też potrzebny skrypt, żeby nie trzeba było przytrzymywać przycisku przy obracaniu postacią. Nie do końca rozumiem, co masz na myśli. Przecież normalnie sterujesz analogami. Po podpięciu kontrolera od razu masz widok TPP, bez konieczności instalowania modów. Jedyna różnica to kamera, która nie jest tak blisko postaci (co według mnie jest plusem, bo więcej widać i łatwiej zorientować się w terenie)
Element Wojny 5 345 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca 5 minut temu, Jaycob napisał(a): Nie do końca rozumiem, co masz na myśli. Przecież normalnie sterujesz analogami. Po podpięciu kontrolera od razu masz widok TPP, bez konieczności instalowania modów. Jedyna różnica to kamera, która nie jest tak blisko postaci (co według mnie jest plusem, bo więcej widać i łatwiej zorientować się w terenie) Żeby mieć TPP z powyższego musisz użyć moda; żeby w modzie móc obracać postacią podczas ruchu, musisz przytrzymywać przycisk na klawiaturze albo na padzie. Dzięki skryptowi nie musisz go przytrzymywać, naciskasz go tylko raz.
userKAMIL 1 256 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca 13 minut temu, Jaycob napisał(a): Podepnijcie sobie pada i będzie mieli prawie to samo.;) Dokładnie, grałem tak przez chwile przy premierze ale jednak oryginalny widok dla mnie jest lepszy.
Element Wojny 5 345 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca (edytowane) 12 minut temu, azgan napisał(a): To + ten dubbing PL i można odkrywać BG3 na nowo Osobiście wolę oryginalny dubbing, czuć w nim emocje. Ten z AI brzmi jakby ktoś znudzony czytał z kartki do pustej sali. 1 minutę temu, userKAMIL napisał(a): Dokładnie, grałem tak przez chwile przy premierze ale jednak oryginalny widok dla mnie jest lepszy. Przy premierze? My się chyba nie do końca rozumiemy... bez moda to możesz sobie zrobić zbliżenie na plecy, z modem możesz ustawić pełnoprawne TPP z dowolnym FOV i pełnym obrotem kamery. Edytowane 7 Czerwca przez Element Wojny
userKAMIL 1 256 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca (edytowane) 4 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Ten z AI brzmi jakby ktoś znudzony czytał z kartki do pustej sali. Ja mam inne odczucia i wręcz przeciwnie czuć intonacje głosu oraz emocje. Ale ja wszystko co w PL dubbingu zawsze łykam. Gra mi się tak przyjemniej. 4 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Przy premierze? My się chyba nie do końca rozumiemy... bez moda to możesz sobie zrobić zbliżenie na plecy, z modem możesz ustawić pełnoprawne TPP z dowolnym FOV i pełnym obrotem kamery. Od premiery jak grałeś na padzie to było praktycznie to samo. Jednym analogiem chodziłeś postacią a drugim obracałeś kamere. Ja tam nic extra przycisku nie musiałem trzymać czy naciskać. Przynajmniej na konsoli tak było. Edytowane 7 Czerwca przez userKAMIL
Element Wojny 5 345 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca (edytowane) Ok, żebyśmy mieli jasność: Baldur’s Gate 3 oferuje możliwość konfiguracji kamery w sposób imitujący perspektywę trzecioosobową (TPP), znaną z serii Wiedźmin czy Dragon Age, choć domyślnie gra została zaprojektowana jako produkcja izometryczna. Doświadczenie płynące z rozgrywki TPP jest ściśle uzależnione od wybranego schematu sterowania, przez co najbardziej intuicyjną mechanikę uzyskuje się podczas rozgrywki na kontrolerze. W przypadku korzystania z pada – zarówno na konsolach, jak i na PC – system automatycznie aktywuje bezpośrednią kontrolę nad postacią za pomocą gałki analogowej, a maksymalne przybliżenie widoku pozwala na umiejscowienie kamery tuż za plecami bohatera. Zgoła odmiennie prezentuje się sytuacja przy wyborze tradycyjnego zestawu myszy i klawiatury na komputerach osobistych, gdzie mimo zbliżenia kadru gracz wciąż zmuszony jest do nawigacji mało komfortową metodą wskazywania punktów na ziemi (point-and-click). Dodatkowym ograniczeniem natywnego silnika na wszystkich platformach jest blokada osi pionowej, która uniemożliwia swobodne kierowanie wzroku postaci ku górze, na przykład w celu podziwiania nieba czy sklepień lokacji. Należy również pamiętać, że w momencie inicjacji starcia kamera automatycznie przechodzi w tryb taktyczny, oddalając widok nad pole bitwy w celu ułatwienia działań turowych. Opisane bariery technologiczne można jednak całkowicie wyeliminować na platformie PC za pomocą oficjalnych i zewnętrznych modyfikacji społecznościowych. Zastosowanie popularnych modów WASD Character Movement oraz Native Camera Tweaks całkowicie transformuje domyślny system zarządzania perspektywą w grze. Modyfikacje te odblokowują pełny, pionowy zakres obrotu kamery 3D oraz przypisują poruszanie się postaci do standardowej sekwencji klawiszy WASD. W efekcie użytkownicy komputerów osobistych mogą cieszyć się pełnoprawnym, profesjonalnie działającym trybem TPP, podczas gdy gracze konsolowi muszą polegać na wbudowanym, fabrycznym kompromisie sterowania padem. Edytowane 7 Czerwca przez Element Wojny 1 1
Jaycob 2 745 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca 19 minut temu, userKAMIL napisał(a): Dokładnie, grałem tak przez chwile przy premierze ale jednak oryginalny widok dla mnie jest lepszy. Nie wiem, jaki OG jest widok. Od początku grałam na kontrolerze. Uwielbiam grać na padzie i uważam, że świetnie dopasowali tutaj UI, a ruch postaci jest fajnie wyczuwalny. Nie rozumiem też tej całej podjarki tym modem - dla mnie ma on ogromny minus, jeśli chodzi o odnajdywanie się w terenie, np. przy pułapkach czy szukaniu przedmiotów. I nie każda gra przecież musi wyglądać jak Wiedźmin czy tam Dragon Age.:) Tak to wygląda. Widok zbliżony do tego z moda: 1
skunRace 905 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Proszę jak temat odżył, gdy ja właśnie stoczyłem pierwszy bój z Ketherikiem Thormem w tym momencie. Poszedłem za nim, ale zostawiam go sobie na jutro, bo trzeba iść spać. Stuknęły 102 godziny na liczniku a cały 3 akt pewnie dopiero zaraz się zacznie. Gram pierwszy raz na myszce i klawie, więc beż żadnych modów na kamerę. Jestem pod wrażeniem wszystkich detali w grze na pełnym zoomie, jak na izometryczne cRPG to jest kosmos.
azgan 1 860 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca 2 godziny temu, Jaycob napisał(a): Nie wiem, jaki OG jest widok. Od początku grałam na kontrolerze. Uwielbiam grać na padzie i uważam, że świetnie dopasowali tutaj UI, a ruch postaci jest fajnie wyczuwalny. Nie rozumiem też tej całej podjarki tym modem - dla mnie ma on ogromny minus, jeśli chodzi o odnajdywanie się w terenie, np. przy pułapkach czy szukaniu przedmiotów. I nie każda gra przecież musi wyglądać jak Wiedźmin czy tam Dragon Age.:) Tak to wygląda. Widok zbliżony do tego z moda: Faktycznie 😅 3 godziny temu, userKAMIL napisał(a): Ja mam inne odczucia i wręcz przeciwnie czuć intonacje głosu oraz emocje. Ale ja wszystko co w PL dubbingu zawsze łykam. Gra mi się tak przyjemniej. Od premiery jak grałeś na padzie to było praktycznie to samo. Jednym analogiem chodziłeś postacią a drugim obracałeś kamere. Ja tam nic extra przycisku nie musiałem trzymać czy naciskać. Przynajmniej na konsoli tak było. Dla mnie ten dubbing też jest O.K
Rekomendowane odpowiedzi