Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cos Ci moi porterowie z kontraktami co ich mam srednio dzialaja. Tam na tej pustyni te autostrady do odnowienia potrzebuja po 2k ceramiki i metali i pomimo ze zapodalem znak ze potrzebuje supplies to dupa dalej stoi na tym samym. Tyle zelastwa na nogach to sporo jest :P 

Ja im pomagalem i stawialem autostrady i monorail ale jak ja potrzebuja to maj awywalone... Ja tych autostrad nie potrzebuje wiec sami niech sobie stawiaja. Walne sobie ta kolejke bo sie tam z wozkiem jednym moge podczepic. 

Opublikowano

Mi czasem przyniosą jakieś materiały ale też osłabło. Wczoraj położyłem drogę prawię pod węzeł F4 i zaczyna się problem z ceramiką i farmie je na bazach prepersów. Za to materiałów na monoraile mam w opór i zacząłem ciągnąć od F5 w górę, F1 i F2 połączone. Swoją drogą bardzo mi się podoba podejście do wartości życia w tej grze. Przejechałem niechcący wombata dostałem -100 lików, przejechałem niechcący 2 kurierów i zabrali mi tylko 10 likeów xD 

Opublikowano

Narzekacie na dostawy od innych? Mi się przyfarcilo - dostałem w spadku pół linii kolejowej do kopalni i tylko dokończyłem ostatni etap. :D Gorzej z drogami, sam musiałem tachać tysiące surowców. Na szczęście znalazłem już kopalnię metali, więc powinno być trochę szybciej.

Opublikowano

Tak, tak jasne. :E 

W sumie fajnym plusem jest to, że nadwyżka surowców wraca i nie traci się ich tak jak w poprzedniej części.

A zauważyliście, że kiedy Sam jest na pustyni i bierze prysznic, leje się zimna woda, a w chłodniejszych rejonach ciepła? Niby błahostka, ale lubię takie detale. :D 

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Reddzik napisał(a):

Ale jakie ma się nagrody, polecam :glodny: Nie byle jakie nagrody za gwiazdki można dostać

Zdobywac sprzęty do max 4 gwiazdek to się opłaca ale nie wiem czy na 5 gwiazdek jak dostajesz same kosmetyki ale się zobaczy potem jak skoncze re4 DLC czy dam rade.

Edytowane przez brainq
Opublikowano
6 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Tak, tak jasne. :E 

W sumie fajnym plusem jest to, że nadwyżka surowców wraca i nie traci się ich tak jak w poprzedniej części.

A zauważyliście, że kiedy Sam jest na pustyni i bierze prysznic, leje się zimna woda, a w chłodniejszych rejonach ciepła? Niby błahostka, ale lubię takie detale. :D 

Poczekaj na odmrożenia :p

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Ale jakie ma się nagrody, polecam :glodny: Nie byle jakie nagrody za gwiazdki można dostać

Mam cały komplet. :D 

Kto się nawinie, dostanie plackiem w dynię! :E 

U5ww5q.png

Edytowane przez Jaycob
  • Haha 2
Opublikowano

Jak mnie wpienia jak kojima grzyb japoński specjalnie w tych górach porobił cock blocki abym pickupem się nie przedarł a jakby ktoś wpadł na pomysł skakania z modułem AG to w górach jest inna grawitacja niż na wyżynach i nizinach i cię tak wystrzeli w górach w powietrze, że najczęściej skatujesz ładunek. Fck you Kojima.
Chciałem powiedzieć, że jak puścisz drogę do fortu F4 i to wystarczy przez wodę nie trzeba łączyć końcówki węzła, to nagle gra zaczyna łączyć graczy i zaczyna się przyśpieszone ulepszanie drogi do poziomu drugiego. Kojima bandyto. Żryj gruz. Jutro robię już fabułę do odcinki i walę infrastrukturę.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

A jednak wymiękłeś. :E 

Quest z jeźdźcami. :thumbup:

TRoche tak ale tylko monorail biore...wydaje mi się, że mapa w DS2 jest dużo większą od ds1... 

Wyczytałem na internetach, że mapa jest 2 razy większa... 

W koncu goryyy

20260331194645_1.thumb.jpg.22ffb7d24b151de85909e97e63da4d30.jpg

Edytowane przez aureumchaos
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Art385 napisał(a):

Jak mnie wpienia jak kojima grzyb japoński specjalnie w tych górach porobił cock blocki abym pickupem się nie przedarł

A ja miałem pisać, że pick-up jest OP, z 6 akusami i boostem, nawet pod stromą górę bez spiny wjechałem do tej biolożki. :E 

Godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

TRoche tak ale tylko monorail biore...wydaje mi się, że mapa w DS2 jest dużo większą od ds1... 

I cyk, straciłem szacunek. :( 

:E

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Oj tam, mono%-)rail to prawie jak na nogach. Zobacz zresztą jakie małe kawałki są tego i później i tak zaiwaniam :p A jak mam 2 wózki to i tak zip pod mono niedziała...

Jak będę na emeryturze to będę miał (mam nadzieję) tyle czasu żeby ograć jeszcze raz offline i na nogach bez kolejek %-)

Teraz za dużo gier czeka w kolejce... Tym nie mniej mapa jest ogromna. Jak biegnę z East knota do tego pierwszego i zahacza data scientist I innych to mam 2,5h z głowy xD

PS, góry też na nogach... Z 20 minut od podstawy góry do biolozki chyba wyszło :P

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano

Drugi raz na pewno w to nie wejdę. Mapa jest kolosalna - mam 70h na liczniku, a przede mną jeszcze 20 splotów do ogarnięcia. :D Na szczęście 90% (tak myślę, bo nie wiedziałem w okolicy innych) dróg i kolejek mam już zaliczone. Ostatnia dowózka materiałów i będą skończone. :)

Rozwala mnie bezsensowność 95% mostów budowanych przez graczy. I to nie jest przesada - większość z nich prowadzi nad kilkoma kamieniami, które równie dobrze można po prostu objechać. :E 
Za to na pewno jest to łatwy sposób na farmienie lajków. Widziałem takie konstrukcje z 30 tysiącami polubień.:heu:

Opublikowano

tez mam pelno takich mostow i np trampolin nie wiadomo po co, ja omijam, za darmo lajkow nie daje. Generalnie mapa jest mocniej zaspamowana konstrukcjami niz bylo to w ds1.  Mi sie to sredni podoba bo wyglada to jak piaskownica z rozypaymi zabawkami, psuje to imersje tego swiata dla mnie. Kolejne runy i w 1 i w 2 na pewno na offline. 

• Like 1