Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Autostrady nie sa obowiazkowe za to fajnie sie po nich biega bo sie nie przewracasz i maja pas do ladowania egzoszkieletu. 

Gra jest krotka. Jakby leciedc main to na nogach w 30h zrobisz cala gre. 

Bunkry maksujesz na 4 gwiazdki i pozniej juz nic nie super ciekawego nie daja. A to sa 4 lub 5 dostaw na punkt i koniec. 

Ja nie biegam na osiagi tylko dla funu z gry. Probowalem tego tripoda i w ogole mi sie nie podobalo, jakby nie ta gra. Jedynke 2 razy przebieglem, tu jest w ogole prosciej. 

Jedynie mogliby mi juz dac te egzoszkielety szybkobiegi bo mam battle i one sa wolne. Pamietam te speed z DS1 i one dawaly kopa. Mam juz 1/3 mapy odkryte i dalej ich nie mam :(

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano
10 godzin temu, aureumchaos napisał(a):

Nie po to dali drabinki, linki do spuszczania, ehgzoszkielety, grawitony na plecak i wózki antygrawitwcyjne żeby zapieprzać harleyem po apokaliptycznym świecie niczym czak norris. Gra jest ciekawsza jak trzeba po planować gdzie sie biega, ile wózków wziasc, i którędy biec bo nie wszędzie z wózkami się da. Tereny są piękne, urozmaicone, ciagle trzeba kontrolować balans. Jest co robić :p

ja już swoje obejrzałem i teraz idę na max wydajność jeżeli mam wbijać ostatnią gwiazdke.

Opublikowano

No akurat w AC Shadow jaram sie jazda na koniu :P Grafa sztos, wiatr, czasteczki... 

42 minuty temu, brainq napisał(a):

ja już swoje obejrzałem i teraz idę na max wydajność jeżeli mam wbijać ostatnią gwiazdke.

Mi 4 lub 4,5 gwiazdek starczy. 

• Like 1
Opublikowano

@aureumchaoswłaśnie skonczylem kila dni temu Shadows 80h wbite 100% zgadzam sie graficznie gra jest piękna te pory roku wyglądają swietnie i zmiany pogody burze itp. Np. w zimie masz sople na budynkach jak chodzić po dachach to spadają i alarmuja wrogów. W głębokim śniegu trudniej chodzić. 

• Like 1
Opublikowano
48 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Ja w jedynce jak mialem egzoszkielet to nie wyznaczalem trasy tylko lecialem wzdluz lini prostej do punktu  :hihot:Najciekawiej bylo przez gory i snieg :boink:

Ja nigdy żadnej nie wyznaczyłem i to w obu częściach.

• Upvote 1
Opublikowano

My bad nie da sie podlaczyc 3 wozkow :(

Ale i tak wszystko wlazi na 2 i plecy. Nie mialem jeszcze zlecenia zeby nie weszlo a jeszcze jest miejsce czesto na zbieractwo po drodze :P

Jest wyblakle bo nie umiem nvidia nagrrywac w HDR. Niby wszystko wlaczoner a wyszedl wyplowialy slop.

Ja mam 32h i jestem tam gdzie na filmie :P

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Niezły wariat. :E

No właśnie, szkoda, że nie można trzech, chociażby dwóch na towar, a trzeci do ślizgania się. Byłby większy fun.

Edit: Nie brakuje Wam kryształów? Da się coś przetopić, żeby je zdobyć?

Edytowane przez Jaycob
  • Like 1
Opublikowano

HA!! 

W koncu dostałem szkieletora speed. Noo to teraz to już w ogóle jestem jak flash DHL :clap::metal:

the-flash.gif.3a93787fda61f25f4f7d11acce6df157.gif

Mi na razie kryształów styka. Jak biegam to masę zbieram po drodze, zwlaszna jak deszcz chilarny pada lub w miejscach gdzie jest smoła, w górach też jest trochę tego. Resztę zabieram z bunkrów bo też mają dziady i im nie potrzebne przecież 8:E

• Upvote 1
Opublikowano

Jedno mnie wkurza w tej społeczności - to, jak bardzo wszystko jest zasrane znakami i emoji. Zwłaszcza przy bunkrach, gdzie nie da się tego ominąć. 
O ile znaki przyspieszające na autostradzie mają jakiś sens (chociaż nie oszukujmy się, kto jeździ bez boosta :E ), o tyle znaki typu "dasz radę” na prostej drodze :E  to takie tanie zbieranie lajków. Grałbym offline, ale wtedy byłoby dużo trudniej, a tak, to jednak ktoś gdzieś most postawi, doda materiałów czy dorzuci się do budowy drogi...

Opublikowano (edytowane)

Na autostradzie te lajki chyba same się wrzucają tych co dołożyli cegiełki do budowy. Bo jak biegnę środkiem i walne odradkiem to te ikonki z nazwami portretów się pojawiają, na samym końcu jest i moja. 

Ale też uważam, że trochę koło bunkrów za dużo tego. No ale taka to gra, taka wizja, trzeba posmarować kremem odciski i biegnąc dalej ⏭️ 

@Jaycob a używasz kontraktów z porterami? Ja chyba zaczynam czaić, że ja się weźmie kontrakt i razem buduję drogę to dużo lajków się robi. Tam są też gwiazdki więzi i jak z typem robiłem drogę to tam się te gwiazdki pojawiają. 

Opublikowano
7 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Na autostradzie te lajki chyba same się wrzucają tych co dołożyli cegiełki do budowy. Bo jak biegnę środkiem i walne odradkiem to te ikonki z nazwami portretów się pojawiają, na samym końcu jest i moja. 

Chodzi mi o same znaki/emoji. Musisz je wstawić, aby się pojawiły. 

Jakie kontrakty masz na myśli? 

36 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ale to przecież chodzi właśnie żeby było trudno 😁

To nie trud, a tylko żmudna praca. Deszcz temporalny z czasem niszczy obiekty, ale gdy gra się online, ktoś zawsze coś podrzuci lub naprawi i to jest fajne. 

Opublikowano (edytowane)

Ja pierwszy raz jak grałem w 1 to wyłączyłem. Świat jest dosłownie empty. Nic nie było prawie, wszędzie sam musialem drabinę montować, dróg nawet nie ruszałem bo i tak biegałem. Za drugim razem włączyłem online w director's cut. 

Buuuum ile rzeczy tu jest, drabiny są nawet to tu to tam... 

Bieganie offline dawało takie poczucie pustki, bo miałem wrażenie, że jestem sam jak palec a tylko bandziory są. Wszędzie bezmiar pustego terenu bez niczego. 

Myślę, że drugi ran następny dwójki też zrobię offline. Żeby znów poczuć ta pustkę apokalipsy. 

A co kontraktów. Jeśli z kim robisz to więcej budowli i rzeczy pomiędzy Wami jest. Chyba 10 mams mozna ich wziasc i wtedy częściej macie że sobą interakcji. 

Jest też na samy dole opcja Friend's ale to chyba trzeba mieć siebie w znajomych Steam albo PlayStation konto albo cholera wie bo nikt że znajomych nie gra w to, wszyscy męczą CD. 

Tu jest info 

https://www.ign.com/wikis/death-stranding-2-on-the-beach/How_to_Find_Your_Friends_(Strand_Contracts)

Opublikowano (edytowane)

Czyli pickup to najlepsza bryka do paczek w tej grze? Dodatkowo ulepszyłem i dodałem magnes na przesyłki i działko, więc teraz moja leniwa dupa w ogóle z niego nie wysiada. :E 

Wpadł mi też aczik za 500 ładunków! :E

UczsvQ.png

BTW, da się jakoś ubić te stworki i nietoperze?

Edytowane przez Jaycob
  • Upvote 2