Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szkoda, że nie pamiętasz, bo ja także próbowałem strzelać i z tego działka na smołę i używać granatów z krwią i nic. Jest jedno miejsce, do którego chcę się dostać, ale te nietoperki drenują mi akusy i już byłem w sytuacji, że nie mogłem wrócić. :E 

A i jeszcze są takie neutralne stworki, jak gdyby żółte ośmiornice niedaleko schroniska...

9 minut temu, Reddzik napisał(a):

Tak, bo je ubijałem. Nie pamiętam czy była notka w grze o tym, granatami je ubijałem lub strzelałem w nie. 

Opublikowano (edytowane)

Z internetu jak ubić nietoperze, podobnie te na ziemi też zabijałem w ten sposób, kilka rzutów granatami i poszły, jest też chyba quest na te małe skurczybyki by się ich pozbyć.
Dlatego piszę, że je ubijałem. 

Spoiler

Jak efektywnie wyeliminować te cholery?

Kiedy już masz te cudowne granaty, przygotuj je w podręcznym pasku (tak, żeby nie szukać ich gorączkowo w środku starcia). Gdy zbliżasz się do strefy, gdzie z reguły latają nietoperze, bądź gotowy rzucać. Najlepiej sprawdzają się:

Granaty MP – rzuć je na ziemię tuż przed sobą, kiedy nietoperze zaczynają szarżować. Wybuch powinien załatwić całą grupę za jednym zamachem.

Granaty z krwią – też skuteczne. Możesz rzucić taki granat pod swoje nogi i stanąć w chiralnej mgle, żeby nietoperze same się w niej wykitowały. Trochę to ryzykowne, ale działa.

A jak coś przeżyje? Ignoruj. Serio. Jeśli nie atakują z całej siły, to nie warto marnować amunicji – skup się na dostawie.

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja je omijam i one po chwili robie z siebie bloto. Gozrej jest jak biegam po niektorych jeziorkach smoly to te male lawice czegos tam drenuja mi cala bateria i nie moge uzywac szkieletora, to znaczy musze znalesc lub zrobic sobie wtedy generator. 

Po 40h moge jednak powiedziec, ze  gra jest mocno znerfiona i dla casuali. Teren nie stanowi w tej czesci zadnego wyzwania, wszedzie gdzie napotkam trudnosc i zaczynm sie cieszyc ze trzeba bedzie cos wymyslic to wychylam sie za rog i mozna to obejsc :( Nie ma terenow jak w 1 gdzie np na te ze sniegiem bez drabiny i linki nie podchodz. Tu sie biega swobodnie i  na nic nie trzeba zwracac uwagi :/ 

BTkow jak kot naplakal i omijanie ich jest dosc proste, nie ma tez niewidzialnych łapek ktore Cie gonia... w ogole naje*** inni porterowie tyle tych zipline i innych rzeczy ze biega sie jak po placu zabaw z rozrzuconymi zabawkami... Nie ma juz tej satysfakcji ze w koncu sie udalo dotrzec z ładunkiem. Taki troche city simulator do budowania. Jedynie przerywniki daja rade i fabula dla mnie jest ciekawa ale reszta jest ulatwiona dla niedzielnych graczy. Pogoda tez nie jest juz wyzwaniem jak w 1.

Edytowane przez aureumchaos
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Znalazlem artykuł, ze kojima po napisaniu scenariusza przekazal devom, ze chce aby gre ukonczylo wiecej ososb. Statystyki z jedynki byly ok 30% a po znerfieniu dwojki testerzy wlezli na ponad 60%... 

A idz Pan w uj... Zepsuli gre :/  To miala byc moja GOTY 2026 :placz:

image.png.604bdd325f8f565df9b157ec61f5bea6.png

Opublikowano
2 minuty temu, aureumchaos napisał(a):

Znalazlem artykuł, ze kojima po napisaniu scenariusza przekazal devom, ze chce aby gre ukonczylo wiecej ososb. Statystyki z jedynki byly ok 30% a po znerfieniu dwojki testerzy wlezli na ponad 60%... 

A idz Pan w uj... Zepsuli gre :/  To miala byc moja GOTY 2026 :placz:

ALe jedynka tez podobno została znerfiona, szczególnie wersja Directo's Cut, dlatego ostatecznie ogrywa oryginal :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Wedlug Kojimy chcial aby wiecej ludzi poznalo fabule i historie ktora chcial opowiedziec... taaaaa... 

sad-crying-black-guy.gif

2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

ALe jedynka tez podobno została znerfiona, szczególnie wersja Directo's Cut, dlatego ostatecznie ogrywa oryginal :E

Mi ciezko ocenic bo 1 na nogach gralem offline a 1 DC gralem tez na nogach ale  juz z porterami i rzeczywiscie bylo latwo. Ale teren, BTeki, pogoda byly raczej takie same. 

Opublikowano

Na pewno jest w tym trochę prawdy, bo Kojima jest znany z hardkorowego podejścia do swoich gier.

Dziś na pewno więcej osób się odbija od jego gier.

Poczekaj jak wyjdzie MGS Collection Vol 2 i ludzie zaczną grac w MGS 4 :D

Zobaczysz jaki płacz będzie :D

Mnie bardzo się podoba MGS Delta, chcialbym aby Konami tak odświeżyło wszystkie części.

• Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Nic na to nie poradzisz, tym bardziej mnie zaskoczył ten MGS Delta ze został tak dobrze odwzorowany do oryginału.

Dopóki nie probuja "zmieniać" oryginalnych wydań starszych gier to luz.

W Delcie to w sumie zrobiono to bardzo dobrze, bo masz wybór jak chcesz w tą grę grac.

Co w sumie podnosi jej wartość, bo można ja skończyć w trybie oryginalnym lub nowym, albo nawet je mieszać.

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

Wedlug Kojimy chcial aby wiecej ludzi poznalo fabule i historie ktora chcial opowiedziec... taaaaa... 

Nie jestem fanem upraszczania gier pod szerszą widownię. Rozumiem, że budżety AAA są ogromne i gra musi na siebie zarobić, ale szkoda mi tej surowości i unikalnego klimatu "jedynki". 

To wygląda tak, jakby twórcy sami przestali wierzyć w siłę swojej gry.  Skoro Elden Ring jest grą obiektywnie o wiele trudniejszą i odniósł taki sukces (~30 mln sprzedanych kopii), to znaczy, że chyba gracze chcą wyzwań?:hmm:

I btw, zamiast przepalać budżet na gwiazdeczki z Hollywoodu, mógłby zainwestować w sam gameplay i dopracować mechaniki, bo niektóre z nich ewidentnie kuleją i wyglądają na niedrobione.

Opublikowano (edytowane)

Tutaj o tym czytalem ze ponoc jedynak byla za wolna to 2 ma byc szybka i przyjena :(

https://www.pcgamer.com/games/action/after-feedback-that-death-stranding-was-too-slow-kojima-wanted-more-players-to-see-death-stranding-2-all-the-way-through-to-the-end/

Cytat

Według danych o trofeach na PSNProfiles i Steam, mniej niż połowa graczy zobaczyła napisy końcowe w pierwszej części Death Stranding. Statystyki różnią się w zależności od wersji gry: około 40% ukończyło oryginalną wersję na PS4, 34% ukończyło wersję reżyserską na PS5, a tylko 20% (prawdopodobnie gracze, którzy poszli dwa razy) dotarło do końca na Steamie.

Opublikowano
3 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Wszystko się zgadza. Do tego fabuła też jest zrozumiała i podana na tacy.

No nie wiem - ka, ha, prądy smolne, plaże, górne plaże... Jestem w 5 rozdziale i nic nie rozumiem. :E 

giphy.gif

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Dobra komiec spoilerowania bo calkiem strace zapal robic pyszne.pl na nogach... zostawcie orobiny frajdy z gry :P

Nadal mam frajdę, choć nie tak dużą, jak w pierwszej części. Zacząłem stawiać tyrolki i dopiero teraz zacznie się zabawa.:D W sumie nie chce mi się pchać fabuły do przodu, a mógłbym tylko budować i usprawniać dostarczanie paczek. :E 

Widoczki w tej grze są mega. 

UX1ea7.png

Jedziesz sobie po takich terenach i jeszcze Low Roar zaczyna grać.

john-cena-dance.gif

• Like 3