Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chyba zacznę grać tak jak Ty, bo odnoszę wrażenie, że jest za łatwo. Mam poczucie, że za bardzo ułatwili rozgrywkę i nie czuć już takiej przygody jak w pierwszej części.
Wszystko dostaje się o wiele szybciej i prościej. 95% misji ukończyłem z rangą S, a mój najgorszy wynik przy kruchej dostawie to B. Ehh, trzeba było od razu grać na tym nowym, najwyższym poziomie trudności. Cykałem się, bo była informacja, że nie można go później zmienić.

A propos @aureumchaos  - chichrałeś się, że nazwy poziomu "To The Wilder” nie przetłumaczyli na polski, ale myślę, że ten zabieg nie jest przypadkowy. Szukając ścieżki dźwiękowej, natknąłem się na:

68ce758610_przypadek.jpg

:D 

Edit: W sumie jak by mieliby przetłumaczyć?  "W dzicz" albo "Ku dziczy"? :E :hmm:

Edit 2: Drugi loop - tak ten utwór to kolejny banger. :) 

Edytowane przez Jaycob
  • Like 2
Opublikowano

No tez znalazłem ten kawałek. 

Ja biegam bo dla mnie to core gry jest, ciagle się muszę pilnować, żeby nosem w ziemię nie wywalić i utrzymywać równowagę... Kończy się różnie więc trochę później muszę bujać Lou jak płaczę ale przez to lepsza więź z nim jest bo tak bym zapomniał o nim. W 1 części o wiele wiecej było z nim związane mam wrażenie. 

W ogole jak go ukatrupili to przez chwilę mnie zatkało i nie podobało mi się... Sporo z nim przelazlem w 1, łącznie 140h.... A tu uj... Siedziałem jak wryty, zły, sfrustrowany i zawiedziony :(. No ale jakoś trzeba iść dalej... 

PS. Ciekawe czy spotkaliśmy swoje rzeczy i z nich używaliśmy. Mój nik w grze jest taki sam jak na forum 8:E

Opublikowano

W jedynce też ciężko było skończyć gorzej niż S. Transport ładunku w tej serii jest mega uproszczony, w sensie trudność w dostarczeniu z punktu A do B. Dwójka niewiele zmieniła pod tym względem. Zabawa grawitacyjnymi przyczepkami przykładowo, to taka sztuka dla sztuki. Motorka nie ma od samego początku, ale pojawia się na tyle szybko, że większość biznesów można załatwić za jego pomocą. Może później coś się zmieni, na razie to jest jedynka z małymi poprawkami. I tak jako ciężko spodziewać się po sequelu nie wiadomo czego, widać jak na dłoni, że Kojima i spółka z wyciąganiem wniosków radzą sobie średnio.

Mimo wszystko jest tutaj, tak jak w poprzedniej odsłonie, ten pierwiastek szaleństwa, który zachęca do sprawdzenia co za chory pomysł Kojima ma jeszcze do zaproponowania. Nowe postaci są generalnie spoko, choć pacynki nie cierpię. Serio, design tego creepy pajaca jest odrzucający. 

Opublikowano
1 minutę temu, Vulc napisał(a):

na razie to jest jedynka z małymi poprawkami.

quello-esatto.gif

DS 1.5 :D 

2 minuty temu, Vulc napisał(a):

Nowe postaci są generalnie spoko, choć pacynki nie cierpię. Serio, design tego creepy pajaca jest odrzucający. 

Mnie tam nie drażni, a na pewno mniej niż Mimir z GoW. :E  Fajna mechanika z rzucaniem nim jak sokołem w AC do skanowania terenu. Podoba mi się też ten detal z pacynką: sposób, w jaki się rusza i mówi, przypomina animację poklatkową. 

Opublikowano

Tak, ta animacja to nie jest detal, to jest cały jeb... problem. :E No, ale pewnie głównie mój. Z grą mam taką samą relację jak z jedynką, muszę sobie ją nieludzko dawkować. Inaczej podczas 48 IDENTYCZNEJ trasy z punktu A do B, zapadłbym wcześniej czy później w śpiączkę. Kojima ma fantastyczne pomysły, ale po prostu nie umie into gameplay w open worldzie. 

Opublikowano

O co chodzi z tymi kryształami chiralnymi mam juz max w ekwipunku i nie moge nowych podnosić gdzie je moge przechować? w terminalu każdym? ale potem żeby je odzyskać musze do tego konkretnego wracać? jak podam je recyklingowi w terminalu to mogę je używać gdzie chce czy nie? czy przepadają. 

Opublikowano

Warto je zbierać i oddawać do magazynu żebyś miał potem do robienia autostrad czy do innych rzeczy, na razie mam sam początek Meksyk więc nie wiem jak będzie później czy dodali coś nowego.

• Upvote 1
Opublikowano

No tez poczatek 4 misje chyba ale robie poboczne wiec schodzi z tym łazeniem. Oddalem do magazynu ale potem musze po nie wracać do konkretnego jak potrzebuje cos zbudować gdzies indziej? Pojemność magazynu sie zwiększa po zlecaeniach. Pytanie kolejne do czego są te lajki za wykonanie misji ?

Opublikowano
9 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Chyba zacznę grać tak jak Ty, bo odnoszę wrażenie, że jest za łatwo. Mam poczucie, że za bardzo ułatwili rozgrywkę i nie czuć już takiej przygody jak w pierwszej części.
Wszystko dostaje się o wiele szybciej i prościej. 95% misji ukończyłem z rangą S, a mój najgorszy wynik przy kruchej dostawie to B. Ehh, trzeba było od razu grać na tym nowym, najwyższym poziomie trudności. Cykałem się, bo była informacja, że nie można go później zmienić.

A propos @aureumchaos  - chichrałeś się, że nazwy poziomu "To The Wilder” nie przetłumaczyli na polski, ale myślę, że ten zabieg nie jest przypadkowy. Szukając ścieżki dźwiękowej, natknąłem się na:

:D 

Edit: W sumie jak by mieliby przetłumaczyć?  "W dzicz" albo "Ku dziczy"? :E :hmm:

Edit 2: Drugi loop - tak ten utwór to kolejny banger. :) 

Tak to jest jak się wszystko robi. Mówiłem że tylko fabuła stanowi jakieś wyzwanie i to w wielu grach.

Opublikowano
4 godziny temu, Luki_ napisał(a):

Pytanie kolejne do czego są te lajki za wykonanie misji ?

Lajki w tej grze to odpowiednik XP. :E  Tutaj przekładają się na kondycję, stabilność chodu i większy udźwig. Budują także reputację w placówkach, co pozwala szybciej odblokowywać nowe przedmioty i ulepszenia sprzętu.

W multiku im więcej masz lajków, tym częściej budowle pojawiają się w świecie innych graczy. 

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Lajki w tej grze to odpowiednik XP. :E  Tutaj przekładają się na kondycję, stabilność chodu i większy udźwig. Budują także reputację w placówkach, co pozwala szybciej odblokowywać nowe przedmioty i ulepszenia sprzętu.

W multiku im więcej masz lajków, tym częściej budowle pojawiają się w świecie innych graczy. 

dzieki, czyli za lajki wbija sie automatycznie poziom? 

15 godzin temu, aureumchaos napisał(a):

Paczydlo wpadlo i naprawili HDR z DLSS. Mod reno na razie nie dziala ale HDR wyglada tak jak na PICO teraz. 

Mozna dzialac dalej. 

20260321183357_1.jpg

Już jest poprawiny renodx do nowej łatki . Patch gry naprawił tez możliwość zmiany presetu dlss w nividia app i dlss swaper, już widzi tą opcje.

• Upvote 1
Opublikowano

Owszem. Lajki podbijają poziom. 

13 godzin temu, aureumchaos napisał(a):

PS. Ciekawe czy spotkaliśmy swoje rzeczy i z nich używaliśmy. Mój nik w grze jest taki sam jak na forum

Niestety nie widziałem. Jestem ciekaw czy da się jakoś dodać znajomego? :hmm:

• Upvote 1
Opublikowano

Ale ta gra wciąga jeszcze nie zrobiłem full gwiazdek bo zauważyłem ze nie ma misji standardowych a bieranie tych śmieci zajmuje długo ale porobilem do max 4 i jedna 5 gwiazdek, teraz wracam do bazy.

Opublikowano

Tutaj w porównaniu do jedynki, zbieranie porzuconych paczek i zanoszenie ich do konkretnego miejsca daje wyraźny boost do gwiazdek- jeśli chcemy mieć na 5* niż było to w DS1, tam nie odczuwałem tego boostu jak tutaj, tam trzeba było robić zlecenia dla zwiększenia gwiazdki danego bunkra. Tutaj mając te zguby można spokojnie podbić 1-2* zależnie od ilości paczek.

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Tutaj w porównaniu do jedynki, zbieranie porzuconych paczek i zanoszenie ich do konkretnego miejsca daje wyraźny boost do gwiazdek- jeśli chcemy mieć na 5* niż było to w DS1, tam nie odczuwałem tego boostu jak tutaj, tam trzeba było robić zlecenia dla zwiększenia gwiazdki danego bunkra. Tutaj mając te zguby można spokojnie podbić 1-2* zależnie od ilości paczek.

Dokladnie tutaj tak jakby szybciej gwiazdki rosną a i jeszcze tempo jest ciut szybsze bo rozwodzenie miedzy bazami na motorku jest to moment.

Póki co jestem w Meksyku jeszcze.

• Upvote 1
Opublikowano

Używałem ciężarówki z autonomicznym podnoszeniem paczek, materiałów lub jak szedłem z buta to podnosiłem, nigdy nie szedłem na skróty, tylko widząc blisko paczkę podnosiłem, chodziłem z bagażnikiem na plecach, jak trzeba było to się go rozpakowało i wrzucało na niego paczki, tak jak w jedynce bagażnik można przewozić tyrolkami, więc to też był duży plus mając połączony spory kawałek tyrolkami, To co zauważyłem chyba dłużej budowle wytrzymują, w jedynce chwila i tyrolka była popsuta z 30-40% a tutaj dłużej się trzyma. 

btw Polecam pizzę, jedna z najlepszych growych pizz na rynku :pijaki:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Owszem. Lajki podbijają poziom. 

Niestety nie widziałem. Jestem ciekaw czy da się jakoś dodać znajomego? :hmm:

Jest taka zakladka Strand Porter i tam sie daje like poszczegolnym porterom przez strand link... ale nie wiem dokladnie jak to dziala. Mi wypisuje ze mam 142 porterow czyli chyba z tyloma wchodze w reakcje i budowle. 

Tu jest to pisane przez chatgp znaczy jak to dziala 

20260322184507_1.thumb.jpg.530dd135a7057e7fa1f6604daa50399e.jpg

Spoiler

1. Social Strand System (Mechanika sieciowa)

To serce gry – system, który łączy graczy bez bezpośredniego kontaktu (asynchronicznie).

Bridge Links (Łącza Mostowe): W menu gry znajdziesz listę graczy, z którymi miałeś kontakt (np. użyłeś ich drabiny).

Strand Contracts (Kontrakty): Możesz „przypiąć” konkretnych graczy, z którymi chcesz mieć silniejszą więź. Dzięki temu ich budowle (mosty, drogi, tyrolki) będą pojawiać się w Twoim świecie znacznie częściej.

Wspólne budowanie: Gracze mogą wspólnie dokładać surowce do budowy dróg, co ułatwia życie całej społeczności.

2. Narzędzie Strand (Sznur)

To podstawowe wyposażenie Sama, którego używasz od początku gry:

Parowanie i obezwładnianie: Jeśli wyjmiesz sznur podczas walki z ludźmi (MUŁami), możesz parować ich ciosy i błyskawicznie ich wiązać.

Skradanie: Pozwala po cichu podejść przeciwnika od tyłu i go wyeliminować bez zabijania.

Mocowanie ładunku: W wersji Director’s Cut i w nadchodzącym Death Stranding 2 sznurem możesz przywiązać paczki do plecaka lub wózka, żeby nie wypadły podczas upadku.

3. Znaczenie fabularne

Słowo „Strand” ma w grze podwójne znaczenie:

Więź: Łączenie odizolowanych miast w jedną sieć (Chiral Network).

Plaża (Shoreline): Odnosi się do zjawiska „wyrzucenia na brzeg” (jak wieloryby na plaży), co jest związane z naturą tytułowego Wdarcia Śmierci.

Chcesz wiedzieć, jak najszybciej wbijać poziom Bridge Link, żeby móc zawierać więcej kontraktów?

Mam 30h i jestem po pierwszym bosie... 

Dalej tylko na nogach :P 8:E:metal:

20260322175853_1.thumb.jpg.10086a49b2b84c0f489314f495198015.jpg

Edytowane przez aureumchaos
  • Like 1
Opublikowano

Ktoś tutaj chce chyba zostać kurierem miesiąca. Ale tylko za styl, bo wydajność to Panie za wysoka nie będzie. :E

Później pojawia się motorek z przyczepką, polecam. Znacznie szybszy od ciężarówki, idzie jak wściekły po autostradzie. Ja inaczej bym odpadł już w połowie jedynki. Fajnie jest zrobić sobie czasem spacerek, ale po 40-którejś misji robi się to już obrzydliwe nudne. 

• Haha 2
Opublikowano

Nie po to dali drabinki, linki do spuszczania, ehgzoszkielety, grawitony na plecak i wózki antygrawitwcyjne żeby zapieprzać harleyem po apokaliptycznym świecie niczym czak norris. Gra jest ciekawsza jak trzeba po planować gdzie sie biega, ile wózków wziasc, i którędy biec bo nie wszędzie z wózkami się da. Tereny są piękne, urozmaicone, ciagle trzeba kontrolować balans. Jest co robić :p

Opublikowano

Balans w tej grze to trzymanie na padzie dwóch przycisków na raz, nie wiem co tam jest do kontrolowania. :E Jasne, można sobie na siłę utrudniać rozgrywkę i cisnąć z buta, każdy gra jak chce. Ja nie widzę w tym żadnego sensu, poza misjami, które tego wymagają, bo ukształtowanie terenu wyklucza wszelkie pojazdy. Jest tego wystarczająco dużo, żeby nie czuć potrzeby realizowania standardowych misji kurierskich inaczej niż za pomocą pojazdów. 

Opublikowano

To tak jakbym w euro track Simulator 2 nagle zaczął korzystać z samolotów bo nie chce mi się tirem z naczepa jechać do Poznania xD Jeździłem cała Europe a w ats2 cała Amerykę. W ciężarówce, z naczepa. Od miasta do miasta. Takie misję tam sa. Jeździ się z zamówieniami. Nie lata.... :P

• Upvote 1