Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czemu ja w to wcześniej nie zacząłem grać!? Myślałem że szybko mi się znudzi chodzenie po takim obszarze, a tu czysty fun. Jestem zwolennikiem typowych strzelanek, ale optymalizacja, grafika i zadania to jest topka tutaj. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Jaycob napisał(a):

A ja miałem pisać, że pick-up jest OP, z 6 akusami i boostem, nawet pod stromą górę bez spiny wjechałem do tej biolożki. :E 

I cyk, straciłem szacunek. :( 

:E

Dlatego zrobili cockblocki na szczytach a dodatkowo zamiecie które wyglądają jak mgła, bo nie widać nawet czy jeszcze jedziesz a jak wciśniesz przycisk od mapki nie puszczając gazu to dość często fura jakby przestaje jechać i koniec. W sumie się troszkę nie dziwię inaczej bym sobie śmigał z ładunkiem bez lipy po tych całych górach i jak do ryzykanta jest jeszcze łatwo w miarę tak do kowala już mniej. No chyba, że nadłożysz drogi lub znacząco zmienisz kąt podejścia. Natomiast jeśli myślisz, że pickup z 6 bateriami jest OP to jest ale jeszcze bardziej OP jest z 4 bateriami i 2 modułami antygrawitacyjnymi. 

Edit: kurde teraz mi dali opony z kolcami :E idziesz przez szczyty gór jak żyd po bułki :rotfl: 

Edytowane przez Art385
Opublikowano
1 godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

DS1 tez dobra i piekne lokacje. 

Ja mam tak że jak nie grałem w dwie części czegoś to zaczynam od drugiej, bo jest nowsza i reasumując lepsza graficznie. Choć to nie ma reguły. DS1 bardzo odbiega od 2?

Opublikowano

DS2 to taka jakby pełnoprawna dwójka, pewne aspekty są dodane, zmienione ale core gry jest identyczny. Gra w 95% jest taka sama. Jak jedna nie pasuje to i druga nie będzie, bo się niczym nie różnią. Dwójka jest kontynuacją jedynki, więc wracając do 1 będzie się czuć dziwnie. 
To tak jakby czytać Władcę Pierścieni od tyłu. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

No to prawda bo w jedynce wszystko wyjaśniają co to plaża, wynurzeni, voidout... Dla mnie niektóre obszary 1 były nawet lepsze niż niektóre miejsca tutaj. W 1 świetnie wyglądały wzgórza zielone i góry że śniegiem. Mapa jest mniejsza to mniej biegania. Jeśli włączysz DLAA (polecam bo jest mega lepszy obraz od natywne go AA) to gra wyglada bardzo dobrze. 

Godzinę temu, eciepecie napisał(a):

Ja mam tak że jak nie grałem w dwie części czegoś to zaczynam od drugiej, bo jest nowsza i reasumując lepsza graficznie. Choć to nie ma reguły. DS1 bardzo odbiega od 2?

Edytowane przez aureumchaos
  • Thanks 1
Opublikowano

To był ciekawy quest. :D Może i trochę oklepany ten pościg, ale widać, że pod kątem różnorodności zadań jest progres.

2 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

No to prawda bo w jedynce wszystko wyjaśniają co to plaża, wynurzeni, voidout...

Tutaj także dużo rzeczy jest wyjasnione - jest recap i kodeks z toną lore, ale to i tak trochę za mało, żeby w pełni załapać historię i vibe serii.

• Upvote 1
Opublikowano

A no - pasuje. :D 

3 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

Ej a skad sie wzial ten cargo tramwaj w powietrzu???? Przelecial jak Mikolaj na gwiazdke 

Właśnie, myślałem, że to glitch z koleją, ale też to zauważyłem :oSzybko odpaliłem tryb foto, zrobiłem zbliżenie, a tam Wynaturzony trzymał się ładunku. Ciekawe co to może być. :hmm:

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, aureumchaos napisał(a):

Kolejna misja gdzie zmusili mnie do uzycia tripoda... dziady... %-)

20260401183505_1.thumb.jpg.f68d9f39f35539eefbb71666f76f41a3.jpg

Fajny smaczek, to że teraz randomowo w pobliżu tego miejsca na trasie pojawiają się widmowi jeźdźcy. Niby nic a fajny motyw.  

9 godzin temu, Jaycob napisał(a):

A no - pasuje. :D 

Właśnie, myślałem, że to glitch z koleją, ale też to zauważyłem :oSzybko odpaliłem tryb foto, zrobiłem zbliżenie, a tam Wynaturzony trzymał się ładunku. Ciekawe co to może być. :hmm:

To Święty Mikołaj jedzie. 

Opublikowano

U mnie wpadło parę odcinków od ludzi i fajna sprawa ale totalnie zbędna. W sumie pickup śmiga wtedy z prędkością tak na oka trójkołowca ale raczej zbędna fanaberia. Natomiast budowa drug jest fascynująca dopiero mi się odechciało koło 40 godziny ale wtedy nagle gra zaczyna zapiniać ich w opór od innych dokładnie ktoś przemyślał tę gierkę i co gdzie,kiedy i na ile.
Jak masz pociągniętą drogę (nawet jeśli pominiesz najmniej potrzebne fragmenty) przez kontynent, to część tych dostaw, które miały być wymagające sprowadzają się do trzymania R2 na padzie a jak ci się nie spieszy, to zapinasz auto driving i elo można sobie w tym czasie coś na yt pooglądać xD

Opublikowano

2 minuty temu, Art385 napisał(a):

Jak masz pociągniętą drogę (nawet jeśli pominiesz najmniej potrzebne fragmenty) przez kontynent, to część tych dostaw, które miały być wymagające sprowadzają się do trzymania R2 na padzie a jak ci się nie spieszy, to zapinasz auto driving i elo można sobie w tym czasie coś na yt pooglądać

No, fajna opcja. Poszedłem do kibelka, zaparzyłem kawkę i tylko podziwiałem widoczki na autodrivie. Szkoda jeszcze, że Sam sam paczek nie dostarcza. :E 

Dobre! :E 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Cholera wie jak gra dobiera co wspoldzieli z innym igraczami. Mamy tu 142 polaczenia i kilkanasice kontraktow. Zauwazylem, ze rzeczywiscie mam w swoim swiecie troche wiecej rzeczy gosci aktorego mam kontraktach i tez wiecej niby razem budujemy. Ale drog jesli ja nie buduje mam malo i tak mnie zastanawia czy to dlatego, ze zaiwaniam z buta bo za to mam pelno generatorow, ze wlasciwie nie musze ich stawiac bo akurat stoja tam gdzie potrzebuje doladowac szkielet. Pelno tez sie porobila trampolin i zipek... Brud, smrod i ubostwo.... Caly swiat zawalony gratami jak zlomowisko... 

Opublikowano

Ja zauważyłem, że drogi się pojawią od innych po pewnych milestonach, które ty musisz ogarnąć zanim ci gra udzieli dróg i kolejek od innych ale po osiągnięciu milestone nagle ci się pojawi całkiem sporo nowej infrastruktury i zobaczysz jak lecą info o dostarczeniu materiałów do drogi i wtedy musisz dorzuć raczej nie dużą ilość materiałów do budowy aby ogarnąć odcinek. Robi to gra skokowo. Kurde nawet zanim zacząłem dostawać like za drogi, to też trzeba było poczekać dość długo pomimo, że drogi było chyba do tego miejsca gdzie jest tunel i survivalowcy oraz kopalnia. Jedno jest pewne nie jest to udzielane płynnie na bazie więzi a skokowo. Co do śmiecia jak generatory, skocznie itd. to jest tego w opór aczkolwiek ziomek co u mnie miał fazę na skocznie. Gdzie np. jak jechałeś od obserwatorium pólnocnego do tęczowej doliny to skubany tak skocznie ustawił że jak zjechałeś z drogi na nią to lądowałeś w kółku na furę schronu w tęczowej dolinie xD Teraz jak gdzieś widzę skocznie to lubię sprawdzić czy stawiał, to ktoś z wizją czy tak sobie walnął śmietnik bez głębszego zastanowienia. 

• Like 1
Opublikowano

Też to zauważyłem po czasie. :E 
Budowałem drogi poza siecią chiralną i musiałem tachać w brud surowców. Dopiero po zwiększeniu zasięgu sieci dokładałem znacznie mniej.

Czy przeszkadza mi liczba obiektów? Raczej nie, już się do nich przyzwyczaiłem i wiem, że bez nich byłoby znacznie trudniej. Gra jest ogromna i stawianie wszystkiego samemu byłoby katorgą. Oznaczałoby to jeszcze więcej dostaw, aby w ogóle zwiększyć zasięg, bo trzeba pamiętać, że nie można budować bez ograniczeń, gdy jest się na limicie.

I jestem święcie przekonany, iż sporo graczy buduje coś tylko po to, żeby było, często w jakichś dziwnych miejscach, bo achik jest za budowanie wszystkich obiektów. xD 

Poza tym, jeśli komuś coś przeszkadza w jego świecie, zawsze może to usunąć. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

No nie bede latal i usuwal bo juz wystarczajaco robie kilometrow w trepach. Za kilka lat bede jedna z nie wielu pewnie osob ktorzy tu wroca bo skoro nie bedzie  serwerow lub malo luda gralo to trzeba bedzie stawiac samemu. Co dla mnie nie az taki probem bo jak nie uzywam autostrad to po co mam je budowac. Teraz budowalem dla lajkow :P i zeby zbaczyc jak dzialaja kontrakty. 

Czy ktos z Was sprawdzal tego moda? Bo pomijajac ze to mod fov to ponoc pomaga po uwolnieniu fps w cutscenkach na stuttering przy wlaczonym FG. U mnie bieda straszna z tym jest. Jak widze, ze bedzie dluzsza to wylaczam FG i potem znow wlaczam jak gram. Mieli to zapaczowac i nie zapaczowali do tej pory. 

https://www.nexusmods.com/deathstranding2onthebeach/mods/19?tab=description

Opublikowano

Ja tam w ogóle wyłączyłem FG za dużo miejsc gdzie zacznie dropić klatki bez powodu. Ja gram z detalami wszystko max oprócz chmur które sa na high i odbić rt które są na high bo imo to ustawienie wygląda najlepiej. No i w sumie też się zastanawiam po co ja gram nawet z upscalingiem, kiedy w natywnym 4k z FSR AA trzyma mi przez 99% czas 60 fps i więcej gdzie płynność przez małe skoki fps jest na naprawdę wysokim poziomie. No a czy ja mam 60 czy 120 i więcej to i tak będę bluzgał, że Sam skitrał broń bez żadnego powodu i mnie wynurzony zeżarł. Ja jestem teraz w 10 rozdziale albo 11 rozdziale i jak dobrze pójdzie to dziś łyknę tę grę. 

Opublikowano (edytowane)

Nie no ja lubie jak jest powyzej 90fps... nie musi byc ponad 120 ale te 90 to takie minimum bo przy 60 i obracaniu kamera rozmywa za bardzo i czuc takie spowolnienie. Wole z FG bo tu akurat ladniei i plnnie to idzie, prawie nie widac artefaktow nigdzie. Gram ze wszytskim na maxa bez kompromisow. Tylko skacza cutscenki ale to dlaego ze jest w grze cap na 60 a FG probuje podbic do 120 i haczy...