Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Więcej tego samego, ale rozwijają formułę i podobają mi się pewne zmiany (różne bronie zamiast różnych postaw). Skala wydaje się lepsza, a animacje nieco poprawione (mój główny zarzut do 1), mimo, że animacja kucania/poruszania się kucając wciąż trochę drewniana. Poza tym to wszystko na duży plus - klimat, muzyka, widoczki, nacisk na eksplorację, kustomizacja, sama walka, która wydaje się będzie bardziej brutalniejsza i brudna, bronie dystansowe, style rozgrywki (tu akurat jestem sceptyczny, ale zobaczymy - przypuszczam, że jedyną rzeczą rozróżniającą te style będzie rodzaj zbroi, w sensie lekka zbroja to stealth, ciężka to walka bezpośrednia).

Pre-order zrobiony. 

• Like 1
Opublikowano

Więcej i (prawdopodobnie lepiej) niż w 1, czyli pełnoprawny sequel. Największa zmiana na plus to większy arsenał, będzie ciekawie. W sumie na ten moment najbardziej ciekawi mnie czy będzie jakieś mocniejsze nawiązanie do pierwszej części, mimo że gra toczy się z 300 lat po historii Jina? Może to praprapraprapra wnuczka Jina ? :E albo Tomoe? Ciekawe czy choć trochę to jakoś połączą czy zupełna odcinka. Na ten rok zostaje u mnie Mafia(tutaj PC), Ghost, Crimson Desert i klasyczne wyj***e kasy na fifke i chyba tyle 

Opublikowano
1 minutę temu, caleb59 napisał(a):

Moim zdaniem nie postarali się.

To jest po prostu kolejna gra w uniwersum. Co by musieli zrobic zebys napisal, ze sie postarali ??  Ty nie wiesz co piszesz..

Znaczenia slowa DLC tez jak widac nie znasz.

• Upvote 2
Opublikowano

Słuchaj wiem co widzę, to jest to samo na te same kopyto, tzw. bezpieczna kontynuacja. Nawet masa ruchów,. animacji jest 1:1 taka sama jak w jedynce. Oglądając materiał miałem też wrażenie, że mimo PS5 Pro grafika miejscami nadal wygląda biednie jak to miało miejsce w jedynce ale tam wszyscy to usprawiedliwiali PS4. Nadal twierdzę, że Assassyn Shadows po prostu wygląda lepiej.

Opublikowano

Tak samo można by napisać o AC Odyssey, że to takie DLC do AC Origins. Dla mnie jest to druga część, tak samo jak mamy Death Stranding 2 gdzie zmiany można by tak samo podsumować " jest to DLC", ale jednak nie do końca. 
Graficznie to się nie wypowiem, ale wygląda bardzo podobnie do jedynki- na żywo pewnie będzie lepiej niż oglądanie na YT, AC Shadows na pewno wygląda ładniej przez zaawansowane technologie jak RT, a ta gra tego nie ma. Za to co różni AC a Ghost of to właśnie wrażenie lepszej japońszczyzny, świata nas otaczającego w tymże kraju, sam gameplay wraz z systemem walki jest o niebo lepszy niż to co mamy w AC Shadows(nie grałem ale to widać). 

Opublikowano
6 minut temu, caleb59 napisał(a):

Słuchaj wiem co widzę, to jest to samo na te same kopyto, tzw. bezpieczna kontynuacja. Nawet masa ruchów,. animacji jest 1:1 taka sama jak w jedynce. Oglądając materiał miałem też wrażenie, że mimo PS5 Pro grafika miejscami nadal wygląda biednie jak to miało miejsce w jedynce ale tam wszyscy to usprawiedliwiali PS4. Nadal twierdzę, że Assassyn Shadows po prostu wygląda lepiej.

Czyli krytykujesz cos ale nie jestes w stanie odpowiedziec na proste pytanie co powinni zrobic, zebys uznal, ze sie postarali i uciekasz sie juz do grafiki ;)  Tak jak napisalem, jest to nowa i kolejna gra w uniwersum, tyle i az tyle. I nie nie jest ot zadna kontunuacja, kontynuowac mozna poprzednia czesc, a nie tworzyc nowa gre nie zwiazana z jedynka. 

3 minuty temu, Reddzik napisał(a):

AC Shadows na pewno wygląda ładniej

Niestety jak juz wiemy, ladna grafika to nie wszystko, ta gra nawet kolo jdynki nie stała, nie mowic juz o poszanowaniu kultury i to jak nowa czesc byla tworzona ;) 

Opublikowano

Jeszcze co mi się w oczy rzuciło - zamiana stylów z jedynki na konkretną broń, zresztą widać to jak na dłoni by jakoś odróżniać się bardziej od jedynki wymusili na graczach granie inną bronią i jak widać nie jest to opcjonalne tylko tak jak było ze stylami w jedynce - konkretny pod konkretnego przeciwnika co się jeszcze kleiło ale tutaj konkretna broń pod konkretnego przeciwnika? A jeśli ktoś zechce grać całą grę tylko i wyłącznie dwoma katanami to co - peszek? :E

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Powiem tak, gdyby GOT i GOY wyszly na jedna platforme (PS4) to nie mialbym z tym zadnego problemu. Natomiast to sa gry z dwoch roznych generacji, a roznice w grafice i jakosci gameplayu sa tak male ze trudno nie odniesc wrazenia iz tworcy poszli droga na skroty. Gdyby nie podmiana bohatera to momentami trudno byloby odroznic gre z PS4 od gry z PS5. %-) 

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
  • Upvote 3
Opublikowano
8 minut temu, caleb59 napisał(a):

Jeszcze co mi się w oczy rzuciło - zamiana stylów z jedynki na konkretną broń, zresztą widać to jak na dłoni by jakoś odróżniać się bardziej od jedynki wymusili na graczach granie inną bronią i jak widać nie jest to opcjonalne tylko tak jak było ze stylami w jedynce - konkretny pod konkretnego przeciwnika co się jeszcze kleiło ale tutaj konkretna broń pod konkretnego przeciwnika? A jeśli ktoś zechce grać całą grę tylko i wyłącznie dwoma katanami to co - peszek? :E

A to już jest potwierdzone że jak będziesz machał tylko mieczykami to z niektórymi będzie ciężej ? Czy to tylko  przypuszczenia ?

Akurat style w jedynce to był fajny pomysł , banalny ale przynajmniej nie naparzanie  wszystkich na jedno kopyto, tutaj zostaje to w sumie rozwinięte z zmiana na plus 

Opublikowano

Tak wspominają, że np na "ciężkiego kolosa" lepiej było użyć Odachi, pewnie da się zabić innym "Stylem" ale może to być trudniejsze albo męczące, ale to się zobaczy w praniu, nie każdy "trzyma" tarczę na którą był dobry tylko jeden styl. 

Opublikowano

Jesli cos jest dobre to sie tego nie tyka, style w jedynce byly bardzo fajne bo urozmaicaly rozgrywke oraz rozwoj postaci. Jesli tu bedzie to lepiej zrobione, a przynajmnieje nie gorzej to nie widze powodu, zeby na to narzekac. Zreszta nie dasie gry diametralnie wywroci nogami tylko dlatego , zeby ktos nie pisal ze to jest to samo lub podobne. Ze skrajnosci w skrajnosc ;) 

Osobiscie liczena wiecej tego samego i dostaniem tez bron palna :D 

22 minuty temu, caleb59 napisał(a):

zamiana stylów z jedynki na konkretną broń, zresztą widać to jak na dłoni by jakoś odróżniać się bardziej od jedynki wymusili na graczach granie inną bronią i jak widać nie jest to opcjonalne tylko tak jak było ze stylami w jedynce - konkretny pod konkretnego przeciwnika

Ale wiesz, ze to jest calkiem naturalne, jak na wojnie ktos ma karabin to nie idzie sie na niego z szabla tylko tez karabinem... Wiec konkretna bron jest wymagana do konkretnej walki i przeciwnika. 

Tutaj nikt ameryki nie odkrykl bo tak sie wlaczy odkad sa wojny na swiecie.

Opublikowano
Godzinę temu, caleb59 napisał(a):

Kopiuj wklej, nawet bambusy są te same z taką samą ilością wielokątów. Recykling😐

g.png

Hot-Spring-Reflection.jpg

Zrzut ekranu 2025-07-11 085315.png

• Haha 2