No tu się zgodzę, można testować i tydzień to FCLK różnymi stress testami a finalnie i tak może być jakiś problem i będzie momentami rwać. Dla większości użytkowników raczej szkoda na to nerwów, ale jak ktoś bardzo lubi się bawić i wie czego szukać to zawsze jakaś opcja na więcej wydajności
Szkoda czasu na kilkugodzinne testy, no i to w czym sprawdziles to nadal ma sie nijak do tego o czym pisalem bo zaden test tego nie sprzwdza z wymienionych
Dlatego jesli tylko grasz badz robisz wynik pod aide to nie warto bawic sie w wieksze IF bo moze tak jak piszesz przejsc 10 testow, a i tak byc stuter czego wiekszosc ludzi nie wie
U mnie póki co zostaje taki profil bo wydajność i tak z zapasem więc wolę sobie ustawić jak najniższe napięcia . Profil 6400 1:1 mam też opracowany i działa na całkiem fajnym vSOC (1.22v w bios, około 1.205v pod windowsem) więc jest opcja na nieco więcej mocy w razie co. IMC trafił mi się bardzo podobny jak w poprzednim 3-letnim Ryzenie 7600. Najgorzej jest z tym FCLK 2200 bo może przechodzić wszystko a i tak mieć momentami korekcję błędów i leciutki stutter. VDDG oba finalnie na 0.97v, wydaję mi się że jest najbardziej płynnie.
Rekomendowane odpowiedzi