Skocz do zawartości

DOOM: The Dark Ages - PC, XSX, PS5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, galakty napisał(a):

HDR na Windows to jest jedna wielka porażka, praktycznie każda gra cierpi na jakiś problem. Już pomijam to że trzeba ręcznie włączać HDR przed graniem w HDR.... 

Ta gra i na konsolach ma to samo z hdr, CP też na konsolach w HDR miał problemy z czernią. To samo RDR2 mimo poprawek w patchach HDR do dziś ani na konsoli ani na PC nie jest taki jak powinien być itd.

Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@Jaycob Ale na pasku widzisz od razu co masz :) A czasami jak pograsz trochę to zostaje i nawet nie wiesz bo się człowiek przyzwyczaja i potem siedzi na HDR w przeglądarce :D

Tyle że musisz klikać w pasek i minimalizować grę, żeby przełączyć albo wyłączyć HDR. Skrótem zrobisz to nawet będąc w grze.
Poza tym ja akurat od razu widzę, czy mam na pulpicie SDR czy HDR - da się to łatwo rozpoznać.

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, galakty napisał(a):

Wyjątki niestety :/ 

I pamiętasz za każdym razem? W każdej grze masz HDR? Serio mamy 2025 rok, AI wszędzie a nie potrafią tak banalnej zmiany zrobić? 

Tak pamiętam.

Świetnie się strzela a tarcza zajefajna:lovin:

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano
58 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

No idzie poznać bo w HDR pulpit ma większe nasycenie, ale jak akurat masz przeglądarkę z forum w trybie ciemnym, to czasami się zapominałem i siedziałem na hdr :)

Ja to od razu poznaje po OSD bo zmienia kolor 😀 Ale nie pamiętam kiedy ost raz używałem HDR, obecnie gram tylko w Warzone, a tam wolę SDR. 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Stjepan napisał(a):

Chaos i mielenie przeciwników tym co się ma pod ręką to normalne w Doomie, tylko Doom 3 był inny był horrorem, dlatego mi się nie podobał, w tego pewnie zagram, jak cena spadnie.

3 jest z kolei moją ulubioną częścią. Była i groza, jak chodziło się po ciemnych korytarzach z latarką lub bronią (nie razem, nie miało to sensu, zwłaszcza w XXII wieku, kiedy rozgrywa się akcja gry, ale miało klimat), i dobra fabuła. E 2016 i E jest jakiś chaos fabularny, anioły z magami, rycerzami i zaawansowaną technologią, po kosmosie latają starożytne zamki. Też poczekam, jak cena spadnie, chociaż do 99 zł.

Edytowane przez Áltair
  • Like 1
Opublikowano

Nie wiem, czy we wszystkich grach, ale w tych, które sprawdzałem, HDR zawsze aktywował się po wciśnięciu tej kombinacji klawiszy już w trakcie gry ("w locie").  Być może niektóre gry, zwłaszcza te z natywnym HDR, mogą wymagać restartu. Oczywiście skrót zadziała tylko wtedy, jak jest wł. Xbox Game Bar. 

Generalnie HDR w grach ostatnio ssie - albo nie ma go wcale, albo jest źle zaimplementowany. 

Opublikowano

Jeśli chodzi o porównanie Doom Eternal i nowego Doom'a. W Eternal tempo rozgrywki było zawrotne, pełne uników i dynamicznych ruchów, natomiast w nowej odsłonie gra wydaje się bardziej „stabilna” i stonowana, jakby ruchy bohatera były cięższe i bardziej osadzone w rzeczywistości. Gra w dużym stopniu przypomina mi Quake ;- )

Po włączeniu FG spokojnie można grać w 120fps na 4080S w 4K. Wieczorem wracam walczyć z diabłami :- D

Opublikowano

Jeśli mowa o HDR, to włączenie go w grze działało w Residencie Evil 4 czy Village, tego jestem pewny, nie pamiętam innych tytułów, a tak to praktycznie wszystkie gry wymagają włączenia HDR przed odpaleniem gry, inaczej w grze nie pojawi się opcja, bo jest niedostępna, ani nie odpali się auto HDR z Windowsa. Czasem dopalę, ale ogólnie gram bez HDR, więc wiem jak to działa. Nawet w Tlou 2 jak nie odpalisz przed włączeniem gry, to nie będzie HDRu. W PS5 można w locie wyłączać i włączać HDR i w grze jest normalnie, a w Windowsie tak nie ma, jak odpalisz w czasie gry, to i tak gra nie wykryje i nie będzie to w ogóle działać.

To tyle o HDR, a nie na temat Dooma :wariat:

Długa gra? Czy raczej krótka jak poprzednie?

Opublikowano
9 minut temu, zoomehsak napisał(a):

Jeśli chodzi o porównanie Doom Eternal i nowego Doom'a. W Eternal tempo rozgrywki było zawrotne, pełne uników i dynamicznych ruchów, natomiast w nowej odsłonie gra wydaje się bardziej „stabilna” i stonowana, jakby ruchy bohatera były cięższe i bardziej osadzone w rzeczywistości. Gra w dużym stopniu przypomina mi Quake ;- )

Eternal nie ukończyłem właśnie przez elementy skakanek itp... Porażka to była. 

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Jaycob napisał(a):

To nie jest zepsuty? Jakie masz ustawienia? 

image.thumb.png.6d17a02050bf17778a24fbded2ade674.png

Tak mi gra sama ustawiła. Zresztą jak zerkałem na ten filmik wcześniej to nie ma tam jakiś różnic chyba jedna opcja o 0.10 przesunięta była. Ktoś wcześniej pisał, że po OSD zawsze patrzy ja mam podobnie. Jak HDR działa to krwiście czerwono zawsze jest a normalnie lekko żółto ale to detal. Ja tam żadnych problemów z wypranym kolorami nie widzę i wszystko jest jak być powinno.