Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, tekkno napisał(a):

Horizon to trzymasz się w torze obijając się o budynki i przeciwników i rozwalasz płoty. To co tam się dzieje to są głupoty. 

Zrobiłem trzy Horizony i mówię dość. Ta gra mentalnie dała mi w kość.

Doskonale to rozumiem! Dlatego właśnie kupiłem Xboxa i będę grał w PGR2. Tam jest ściganie się i jazda samochodami zrobiona miodnie. Bo w grach wyścigowych uwielbiam się ścigać z przeciwnikami i z zegarem, a nie szukać tabliczek i skakać na 500 m...

Co do ustawień kierownicy to oczywiście jest to bardzo bardzo ważne. I zmienia odczucia bardzo mocno. Ja polecam tego kolesia setupy jako punkt startowy

https://www.briankoponen.com/simracing.html

Ale dalej twierdzę, że są gry gdzie jeździ się po prostu lepiej niż w FM7/8.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Kadajo napisał(a):

@tekkno ale rozumiem twój entuzjazm. Mi chodzi o to ze nie jest to konieczne aby się dobrze bawić.
Tak samo jak nie potrzebujesz do kierownicy platformy na siłownikach który będzie reagował na to co się dzieje z samochodem, prawda ?

Dobrze wiemy że są zapaleńcy i freaki, którzy postawią wszystko na jedną kartę.
Są też influencerzy, którzy zarabiają na kontencie i ten potrafią w to zainwestować.
Nie mój cyrk, nie moje małpy.

Analogia w temacie który lubisz, nie musimy mieć czegoś takiego żeby se polatać
MSFS2020 FDS 737-800 Fully enclosed Home Cockpit Simulator Tour

BTW
Lata temu przelatałem setki godzin. Miałem taką samą zajawkę na latanie jak teraz na jeżdżenie.

Bo wtedy nie było dobrych i dostępnych kerownic, a były joysticki i FF nie miało jeszcze takiego znaczenia jak teraz.

Zresztą lotnictwo było moim konikiem od dziecka.

Ale spędziłem na tym tyle czasu, że mi się przejadło i całkowicie porzuciłem temat.

Nawet nie zamierzam próbować MFS, tylko i wyłącznie z powodu ilości czasu który trzeba zaangażować w sensowne latanie.

Oglądanie terenu, to nie po to są te symulatory.

No ale przecież można sprzedać produkt tylko tym ficzerem, to dlaczego nie.

4 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Ja bym pojeździł sobie w Asseto Corse Competizione, fajnie samochody mruczą, no ale na padzie nie idzie tej gry ogarnąć chociaż podobno niektórzy graja.

Forze właśnie lubię za to ze można sobie grac padem a jak ktoś chce to sobie ogarnie kierownice.

2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Czy tak samo można powiedzieć o ACC w kwestii pada ?

Nie lubię grać w ACC padem, to jak dawniej oglądanie słodyczy w PEWEX.
Dawałem radę jak miałem tylko G25 i mi się nie chciało jej wyciągać (to był ten czas kiedy podświadomość wypierała tą kierownicę w niebyt i nie wiedziałem jak bardzo ta kierownica chce emerytury)

Stefan ci powie czy można i czy warto

Assetto Corsa Competizione # Jak Forza Powinna Śmigać - Gameplay PL

1 godzinę temu, KiloKush napisał(a):

Ale dalej twierdzę, że są gry gdzie jeździ się po prostu lepiej niż w FM7/8.

Ale czy temat o FM/8 ma służyć tylko i wyłącznie do wklejania wszystkiego co jest od niej lepsze ?
Ale czy na pewno lepsze ? Jeden tytuł ma subiektywnie lepsze to, inny subiektywnie lepsze tamto.

A FM/8 ma to wszystko na miarę możliwości wydajności naszych maszyn.

Edytowane przez tekkno
  • Like 1