Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie obecnie to dwa wiodące tytuły (najczęściej jeżdżone przeze mnie) przez ustawienia, można ustawić pod siebie i to naprawdę robi robotę.

Zupełnie nie odnajduję się w zafiksowanych wyzwaniach.

Są najczęściej celowo ustawione pod jakiś rodzaj sprzętu, celuję że pedałów, które pozwalają na lepszą precyzję przy "śliskim", nadsterownym samochodzie.

A tak nie prowadzą się samochody wyścigowe.

Dlatego uważam to za "czary" w świecie simracingowym.

Nie istniejące w prawdziwym motorsporcie.

Edytowane przez tekkno
Opublikowano (edytowane)

Forza Motorsport jeszcze żyje? Myślę nad kupnem Xbox Series Xpod GTA VI ale w FM też bym pograł. Ktoś tu gra na Xbox czy na PC?

Dalej gram w FM2005 na Xbox classic. I muszę powiedzieć, że progresja jest tam cudownie zrobiona. Klasę wyścigów amatorskich zaczyna się od aut klasy D, później też są limity mocy na 300 KM i 500 KM. Ostatnie dwie serie to Corvette i Viper vs Corvette. I jak to pięknie prowadzi gracza od aut z małą mocą, przez auta z większą mocą ale napędem na 4 koła więc szybkie ale łatwo nad nimi zapanować czyli wyzwania Evo vs STI itp. a kończy się na Corvette i Viperze gdzie czuć ogień bo z gazem trzeba się bardzo delikatnie obchodzić, prędkości na prostych robią się absurdalne w porównaniu do aut którymi się zaczynało.

Tymczasem najnowsza FM i na starcie dostajesz 400 konnego Mustanga... :E

Edytowane przez KiloKush
Opublikowano

To nigdy nie żyło, a od jakiegoś czasu nie ma wsparcia, aktualizacji. Online martwe.

Jedynie do kariery i luźnego pośmigania, ale wolałbym w FH6 pograć :E 

Niestety ale FM to porażka porównując do wcześniejszych wersji, grałem kiedyś w jakąś na Xbox 360 i to był miód. Dziś tylko GT7 na PS5 zapewnia podobny poziom.

Opublikowano
34 minuty temu, galakty napisał(a):

To nigdy nie żyło, a od jakiegoś czasu nie ma wsparcia, aktualizacji. Online martwe.

Jedynie do kariery i luźnego pośmigania, ale wolałbym w FH6 pograć :E 

Niestety ale FM to porażka porównując do wcześniejszych wersji, grałem kiedyś w jakąś na Xbox 360 i to był miód. Dziś tylko GT7 na PS5 zapewnia podobny poziom.

Absurdalne swapy w GT7 mnie odpychają od tej gry. A i mam już kiere pod Xboxa :/

Opublikowano
Godzinę temu, KiloKush napisał(a):

Absurdalne swapy w GT7 mnie odpychają od tej gry. A i mam już kiere pod Xboxa :/

A kto każe swapy robić? Ja nawet ich odblokowanych nie mam bo trzeba mieć poziom kolekcji 50 ;) 

Za to kariera, wyścigi, opowieści, historia są 100x lepsze od FM.

No to skopałeś, ja mam kierę pod PS/PC i śmigam z bananem na twarzy :D Do tego online daily są nawet spoko (nie zawsze ale z reguły da się pojeździć na poziomie). 

Opublikowano
9 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Forza Motorsport jeszcze żyje? Myślę nad kupnem Xbox Series Xpod GTA VI ale w FM też bym pograł. Ktoś tu gra na Xbox czy na PC?

Dalej gram w FM2005 na Xbox classic. I muszę powiedzieć, że progresja jest tam cudownie zrobiona. Klasę wyścigów amatorskich zaczyna się od aut klasy D, później też są limity mocy na 300 KM i 500 KM. Ostatnie dwie serie to Corvette i Viper vs Corvette. I jak to pięknie prowadzi gracza od aut z małą mocą, przez auta z większą mocą ale napędem na 4 koła więc szybkie ale łatwo nad nimi zapanować czyli wyzwania Evo vs STI itp. a kończy się na Corvette i Viperze gdzie czuć ogień bo z gazem trzeba się bardzo delikatnie obchodzić, prędkości na prostych robią się absurdalne w porównaniu do aut którymi się zaczynało.

Tymczasem najnowsza FM i na starcie dostajesz 400 konnego Mustanga... :E

Gram od premiery w FM, mam już 400 godzin gry i o ile faktycznie model kariery jest skopany kompletnie, tak sam model jazdy to czysta przyjemność. Online w ogóle mnie nie interesuje, odpalam sobie raz na jakiś czas kilka wyścigów, dla samej frajdy ścigania a nie rywalizacji czy innych pierdół.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, ghost666 napisał(a):

sam model jazdy to czysta przyjemność.

Dokładnie tak możesz uważać, kwestia gustu, ale nie faktów.

Niedowierzanie, że lekkim pudrem zdołali oszukać tylu casuali i amatorów. Model jazdy jest tragiczny, jest to zaktualizowany model z FM7 z podbitym odświeżaniem, żadne "Build from the Ground Up" - ale kara już ich spotkała, zostali słusznie zaorani.  Jeżeli masz włączone asysty, to jazda sprawia przyjemność taką jak kiedyś Dirt, Grid, czy Burnout Paradise. 

GT7 rozjechało nie tylko nową FM, ale pato deweloperów, którzy ten szajs zwany Forza Motorsport (8) robili. Są już tylko przykrym wspomnieniem, Polophony Digital z GT7 śmieje się z tych nieudaczników. To była ich 8 część, a oni nie byli w stanie zrobić tego porządnie. Zasłużyli sobie na wysypisko śmieci gamedevu i tam skończyli, na śmietniku.

Edytowane przez MaxxGroo
  • Upvote 1
Opublikowano

No szkoda niestety,że FM zostało zaorane, osobiście mi się przyjemnie jeździ ale jednak czegoś brakuje i mega mnie wkurzają te boty na czitach, zapierniczam sobie mam przewagi wuj nagle patrzę w lusterko wsteczne a już mma bota na tyłku 🤣 No i generalnie brakuje mi czegoś na PC co konkurowalo by z GT 7.

• Upvote 2
Opublikowano

Powtórzę się. Jest duża wartość w FM8 w sposobie pracy z Setup.

Bezpośrednie wejście do zmian przy zamrożonej jeździe. 

Po zmianie od razu wracamy do pędzącego samochodu i nie tracimy wrażania jakie chcieliśmy poprawić. 

To szybko uczy pracy z zawieszeniem i budowania grywalnego samochodu. 

To w ogóle uczy jeśli chcemy się uczyć. Zawsze można nauczyć się czegoś nowego.

Jest tam zalążek ciekawych pomysłów. Nie dowiemy się już o nich nic nowego. 

To że gra ogólnie nie dowiozła jest faktem. 

Ale nie musi to oznaczać ze jak już ja mamy, musimy być na nią obrażeni. 

Wielu z was którzy hejtujecie grę nie potraficie wejść w buty ludzi którzy dokonali takiego wyboru. 

Nie mam PS i nie będąc typowym graczem nie zamierzam kupować konsoli dla jednej gry, tym bardziej że to pół- symulacja. 

Dlatego wasze zachwyty nad GT7 nie są walką ze mną, że twierdzę że to gorsza czy lepsza gra. 

Po prostu nie mam jej i nie będę miał, bo tak chce SONY.

Moje środowisko to PC i ponieważ FM8 jest w tym środowisku, chciałem ją, mam i używam maksymalnie jak się da. 

To że ktoś chce jej śmierci medialnej nie interesuje mnie wcale. 

I widzę jak mało ludzi zauważa prostą zależność. 

W wątku o grze regularnie pojawia się ta sama grupa osób która w nią nie gra, by tłumaczyć innym jak to zła gra jest, gorsza od ich uwielbianej na innej platformie. 

To jest coś jak: "Ty nie umiesz jeździć na rowerze, bo masz sztywnego górala, a ja mam fulla. Jak można jeździć na sztywnym góralu? Kupuje się tylko fulla i tylko w karbonie".

Mój syn w swojej subkulturze musiał się ciągle tłumaczyć dlaczego ma rower "Nie taki jak chce lokalny bóg", a w efekcie ma najoptymalnie zestawiony rower i najlepiej go umie obsługiwać. 

Reszta albo już połamała swoje rowery, albo już wyrosła. 

I teraz rozpychają się w innym hobby.

Także opinia to jedno, realia użytkowania to drugie. 

Opublikowano
34 minuty temu, tekkno napisał(a):

Powtórzę się. Jest duża wartość w FM8 w sposobie pracy z Setup.

Bezpośrednie wejście do zmian przy zamrożonej jeździe. 

Po zmianie od razu wracamy do pędzącego samochodu i nie tracimy wrażania jakie chcieliśmy poprawić. 

To szybko uczy pracy z zawieszeniem i budowania grywalnego samochodu. 

To w ogóle uczy jeśli chcemy się uczyć. Zawsze można nauczyć się czegoś nowego.

Jest tam zalążek ciekawych pomysłów. Nie dowiemy się już o nich nic nowego. 

To że gra ogólnie nie dowiozła jest faktem. 

Ale nie musi to oznaczać ze jak już ja mamy, musimy być na nią obrażeni. 

Wielu z was którzy hejtujecie grę nie potraficie wejść w buty ludzi którzy dokonali takiego wyboru. 

Nie mam PS i nie będąc typowym graczem nie zamierzam kupować konsoli dla jednej gry, tym bardziej że to pół- symulacja. 

Dlatego wasze zachwyty nad GT7 nie są walką ze mną, że twierdzę że to gorsza czy lepsza gra. 

Po prostu nie mam jej i nie będę miał, bo tak chce SONY.

Moje środowisko to PC i ponieważ FM8 jest w tym środowisku, chciałem ją, mam i używam maksymalnie jak się da. 

To że ktoś chce jej śmierci medialnej nie interesuje mnie wcale. 

I widzę jak mało ludzi zauważa prostą zależność. 

W wątku o grze regularnie pojawia się ta sama grupa osób która w nią nie gra, by tłumaczyć innym jak to zła gra jest, gorsza od ich uwielbianej na innej platformie. 

To jest coś jak: "Ty nie umiesz jeździć na rowerze, bo masz sztywnego górala, a ja mam fulla. Jak można jeździć na sztywnym góralu? Kupuje się tylko fulla i tylko w karbonie".

Mój syn w swojej subkulturze musiał się ciągle tłumaczyć dlaczego ma rower "Nie taki jak chce lokalny bóg", a w efekcie ma najoptymalnie zestawiony rower i najlepiej go umie obsługiwać. 

Reszta albo już połamała swoje rowery, albo już wyrosła. 

I teraz rozpychają się w innym hobby.

Także opinia to jedno, realia użytkowania to drugie. 

Dla mnie FH3, FH4 i FM1 to oprócz jazdy dużo siedzenia przy setupach aut. Dla mnie to cześć frajdy ale rozumiem osoby dla których robienie setupu to nuda i szkoda im na to czasu. Wczoraj w FM1 samym setupem udało mi się urwać 5 sekund na 3 okrążeniach i przejść trudny wyścig. Przy okazji wykręciłem 6 czas w rankingu pomimo, że nie tuningowalem auta na max. Gram tak, że ograniczam auto do klasy oponentów, a i czasem udaje się wygrać klasą C z klasą A.

Opublikowano

Jak odpala ktoś na kilka wyścigów i podnieca go model jazdy w FM, to niech sobie AMS2 kupi... Model jazdy, fizyka i FFB są 100x lepsze, do single idealna gra. 

11 godzin temu, Godlike napisał(a):

No i generalnie brakuje mi czegoś na PC co konkurowalo by z GT 7.

Brak portu na PC to chyba mój największy zawód ze strony Sony. Kupiłem co prawdę używkę PS5 i sobie gram w GT7, ale lubię karierę przechodzić na padzie, a online na kierownicy, a pod TV mi się nie chce targać riga skoro mam go przy PC :E 

• Upvote 2
Opublikowano
33 minuty temu, galakty napisał(a):

Jak odpala ktoś na kilka wyścigów i podnieca go model jazdy w FM, to niech sobie AMS2 kupi... Model jazdy, fizyka i FFB są 100x lepsze, do single idealna gra. 

Akurat mam AMS2 i w ogóle mi się ta gra nie podoba, bo model jazdy jest tragiczny na padzie.

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
5 minut temu, galakty napisał(a):

Sorry, myślałem że jak mówimy o modelu jazdy to kierownicy, a nie padzie który nie ma nic wspólnego z modelem jazdy... Mój błąd :) 

W Forze przecież głównie gra się na padzie, bo przecież model jazdy został stworzony pod pada i dlatego na nim gra się tak przyjemnie. Nie tak łatwo jak w FH6, ale jednak bardzo satysfakcjonująco.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, ghost666 napisał(a):

W Forze przecież głównie gra się na padzie, bo przecież model jazdy został stworzony pod pada i dlatego na nim gra się tak przyjemnie. Nie tak łatwo jak w FH6, ale jednak bardzo satysfakcjonująco.

To nie Horizon, tutaj z powodzeniem można używać kierownicy.

3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Tak jakby na GT7 to wszyscy na kierownicach jeździli, zapewne na konsoli wszyscy dla jednej gry kupili sobie kierownik :E

Online i zawody to głównie kierownice... Przecież tam robią światowe zloty. Wyjrzyjcie trochę poza swój domek i padzika do brumm brumm :E 

Kierownice są dziś tak tanie, że sporo osób ma. 

I śmiej się, ale ludzie właśnie specjalnie kupują kierownice pod PS5. Ale zapomniałem że Ty nawet w samoloty grasz na padzie :E :E 

Edytowane przez galakty
Opublikowano

Co nie zmienia faktu ze pewnie większość w te gry gra na padach. I wlasnie na tym polega fajność tych gier ze nie trzeba zaraz "kasku zakładać" żeby pograć i fajnie się bawić.

Chcesz grac na kierowniku to graj, ale nie rozśmieszaj mnie ze to jedyna słuszna droga.

9 minut temu, galakty napisał(a):

I śmiej się, ale ludzie właśnie specjalnie kupują kierownice pod PS5. Ale zapomniałem że Ty nawet w samoloty grasz na padzie :E :E 

I znowu zapewniam cie ze popularność nowych MFS wlasnie wynika z tego ze można wreszcie w nie grac na padach.

Byś się otworzył trochę na to ze ludzie nie potrzebują "budować sobie kokpitów" aby polatać samolotem.

No i ja pomimo ze gram padem potrafię te samoloty obsługiwać w porównaniu co do niektórych z całymi zestawem wolantów i przeliczników których przerasta zaprogramowaniem komputera pokładowego w samolocie.

Że o obsłudze autopilota, nawigacji i innych systemów nie wspomnę.

Opublikowano
11 minut temu, Kadajo napisał(a):

Chcesz grac na kierowniku to graj, ale nie rozśmieszaj mnie ze to jedyna słuszna droga.

GT7 w trybie sport szacunki są od 25% do 50% dla kierownic, także ten, ekhm. Ale dobra, bo widzę bait za duży poszedł i się uruchomiłeś, spokojnie, pady są super i też tak gram ;) 

Nie próbuję rozśmieszać, wcale śmieszny nie jestem. EOT ;) 

Opublikowano

Wiadomo ze pady są super, dlatego tyle osób ich używa. Są wygodne i proste w obsłudze.

Jak chce sobie pograć lajtowo np. po pracy to wlasnie wyciągam pada a nie wolant czy kierownik.

Nie gram dzień w dzień aby urywać jakieś setne setnych z okrążenia bo mnie to nie kreci ale rozumiem ze kogoś może i wlasnie dla takich osób jest kierownik.

Mówiąc krotko zawsze mamy graczy casualowych i graczy hardcore. Nie ma nic złego w byciu jednym albo drugim.