Skocz do zawartości

The Last of Us Part II Remastered - PS5, PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, slafec napisał(a):

Przez to wspomniałem o rozdawnictwie, ludzie jak dostają coś "za darmo" to bardziej są skłonni dać wyższą ocenę :P 

Absolutnie. Wręcz przeciwnie.

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano

zainstalowałem stery dla AMD 25.3.2 , bo gra po zainstalowaniu i pierwszym uruchomieniu dała kominikat że mam poprzednie sterowniki i może działać gorzej. Załączam i mam wybór tylko w opcjach obrazu fsr3 i xess. Nie ma zwykłego taa? Mam 17 fps i nie wiem skąd taki parametr się wziął, a jak chce wyłączyć fsr3 to mam jakąś kłódkę. :o

CapframeX pokazuje całkiem inne parametry od parametrów wyświetlanych grze :boink:

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, sideband napisał(a):

Dla tej gry masz włączone RB w profilu ;) Także jeżeli ręcznie nie wyłączyłeś to masz włączone RB dla tej gry.

Wyłączasz całkowicie RB lub grzebiesz w profilu.

Nie, miałem oryginalnie wyłączone, teraz sprawdziłem włączenie i specjalnych różnic nie ma.

za to z nvreflex są ładne jaja

te same utawienia - wszystko max

bez fg i bez nvreflex -195fps/gpu usage 99% w danej scenie

włączenie fg wymusza włączenie reflex/gpu usage 80% - 185fps %-)

dopiero fg + reflex+boost/gpu usage 90%- 214fps - więc w najlepszym wypadku z FG uzyskuję + 20fps

nie wiem, czy jest mod pozwalający na włączenie FG z WYŁĄCZONYM reflex, wtedy może przyrost fps byłby większy

17 minut temu, eciepecie napisał(a):

zainstalowałem stery dla AMD 25.3.2 , bo gra po zainstalowaniu i pierwszym uruchomieniu dała kominikat że mam poprzednie sterowniki i może działać gorzej. Załączam i mam wybór tylko w opcjach obrazu fsr3 i xess. Nie ma zwykłego taa? Mam 17 fps i nie wiem skąd taki parametr się wziął, a jak chce wyłączyć fsr3 to mam jakąś kłódkę. :o

Na 4090 jako tryb aa mam: wył/smaa/taa/dlaa/natywny aa fsr/xess native aa

jesli ustawisz metodę skalowania na fsr/dlss/xess to opcje metoda AA masz zablokowaną

Edytowane przez SylwesterI.
  • Upvote 1
Opublikowano

Możesz masz starsze sterowniki 572.83 RB jest włączone dla tej gry w profilu.

Bez Reflex to już w ogóle nie da się grać z FG pomijam, że w tej grze FG działa tragicznie i nie da się z tym grać.

Ale ta gra przez większość czasu jednak ma sporo niższe wymagania od Part1 to FG jest zbędne.

Opublikowano
1 godzinę temu, SylwesterI. napisał(a):

Ja zrozumiałem tylko jedno, twoje opinie są dla mnie gówniane i nie ma sensu brać ich pod uwagę, przy kolejnych tytułach.

W innych tematach możemy się zgadzać lub nie, w temacie opinii na temat gier, twoje posty będą spamem.

Jakoś to przeżyje :hihot:

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, sideband napisał(a):

Możesz masz starsze sterowniki 572.83 RB jest włączone dla tej gry w profilu.

Sprawdziłem w invidia inspector i domyślnie jest off, a mam sterowniki 572.83. Mowa o tlou 2 remaster. A żeby się upewnić, to w Cyberpunk mam włączone, więc tu nic samemu nie klikałem poza ustawieniem DLSS.

obraz.thumb.png.3578ea791920a1f3656ef73f2dd2324e.png

Opublikowano

Jednak z tym 1440p i crashami to nie wina 8gb vramu ale zwykły bug. Wleciał dzisiaj patch:

Release Notes – Hotfix 1.0.10407.714

Mouse input changes to improve detection of subtle aiming movements.

The Upscale Sharpness slider now gives improved control over sharpening.

Fixed a crash that could occur when playing at 1440p resolutions with Volumetric Quality set to Medium.

Fixed a crash that could occur while erratically moving the mouse in the menu before starting a new game.

Opublikowano

Pierwsza godzinka grania - optymalizacja bajka, życzyłbym sobie aby wszystkie gry były od Sony i z taką optymalizacją, graficzka świetna i zero problemów jak na razie. Śnieg wygląda fenomenalnie. W końcu gra gdzie nie trezba używać dllsów,sresów , fsresów. Zablokowałem klatki na 95 i jest petarda.:clap: CapFrameX już normalnie wyświetla parametry.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Karro napisał(a):

I co fixed?

U mnie na 2070s mobile zupelnie nic sie nie działo

Gram na gpu z 8gb vramu w 1600p, przed patchem i po nie było i nie ma problemów. Tylko dlss na jakość bez żadnych innych dodatków. 

U mnie w zasadzie końcówka gry.

shot_20250408_190149.thumb.png.81c6d7d986cba8d975ef3098bd2de12a.png

Edytowane przez seba842005
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, maras2574 napisał(a):

Dokładnie. To gry, w które nie da rady zagrać chwilę. Dziś mówię zagram godzinkę, minęły trzy i żal było wyłączać :(

Wczoraj grając: 

jeszcze 10min.

jeszcze 10min. bo jutro do pracy

skończyłem przed 5 rano

praca w dniu dzisiejszym musiała poczekać :faja:

44 minuty temu, Crew 900 napisał(a):

Kuźwa ta Abby to na sterydach jedzie. Przegięcie. 

Patrząc na ABBY co rusz przypominała mi się kobieca reprezentacja DDR z "Top Secret" 8:E

Edytowane przez SylwesterI.
  • Like 1
Opublikowano
12 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Wczoraj grając: 

jeszcze 10min.

jeszcze 10min. bo jutro do pracy

skończyłem przed 5 rano

praca w dniu dzisiejszym musiała poczekać :faja:

I to tylko świadczy o tym, że gra jest co najmniej dobra :thumbup: