Reddzik 2 775 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Szkoda, że nie będzie idealnie, ale powinno być lepiej niż na PS5, jak tak to sprzedam pudło na PS5, bo tam nie da się grać w takiej "jakości", zawsze odzyskam kilka złoty.
azgan 1 127 Opublikowano 23 Stycznia Autor Opublikowano 23 Stycznia 14 godzin temu, Element Wojny napisał(a): Ej, no spójrz kolego na film u góry! Skoro na 3060, 1440p, High, DLSS 66% koleś ma średnio 66 klatek, to Ty na 3060Ti z DLSS Q bez problemu będziesz miał 60 fps! To teraz jeszcze bardziej doceniam jak ta gra wygląda i działa na PS5 PRO
Element Wojny 4 775 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 56 minut temu, azgan napisał(a): To teraz jeszcze bardziej doceniam jak ta gra wygląda i działa na PS5 PRO Nie bardzo rozumiem porownanie. Reddzik nadal siedzi na karcie z low-mid tieru z 2020r., Ty piszesz o najnowszym modelu konsoli z koncowki 2024r. 1
azgan 1 127 Opublikowano 23 Stycznia Autor Opublikowano 23 Stycznia Kolejna gra gdzie GTX10X0 mówi papa
Element Wojny 4 775 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) 26 minut temu, azgan napisał(a): Kolejna gra gdzie GTX10X0 mówi papa To jest karta z 2019 r., mamy 2025... nie wiem, probujesz tutaj jakos sztucznie udowodnic w bardzo kijowy sposob wyzszosc konsol nad PC czy jak? W tamtym czasie PS5 nawet jeszcze nie bylo, moze na podstawie stanu Cyberpunka na premiere, sprobujmy znalezc konsensus, jak Rebirth moglby wygladac i chodzic na PS4 Pro? To byloby znacznie bardziej trafione porownanie, bo tam byly tylko 3 lata roznicy, a tu mamy prawie 7 lat. Jestem swiecie przekonany, ze dzis nie bede mial na ekranie zadnego mydla, nad ktorym tak plakaliscie w temacie PS5 na Labie. Edytowane 23 Stycznia przez Element Wojny 1
azgan 1 127 Opublikowano 23 Stycznia Autor Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) To nie ma nic do rzeczy, ostatnio Indiana Jones był tytułem który odstawił GPU na boczny tor a tutaj nie ma nawet wsparcia dla RT i nawet nie da się odpalić na low w 1080p Druga kwestia to że tryb jakości nawet na bazowym PS5 wygląda praktycznie tak samo dobrze co ten stworzony na PS5 PRO a różni je głównie 60fps zamiast 30k/s. Dzisiaj sam się przekonam jak wypada wersja PC względem tej z bazowego PS5 gdzie ograłem pierwszy raz tak całego Rebirth ale z tego co można już wyczytać: "Jednakże nie brakuje także osób wytykających grze pewne minusy. Według jednego z recenzentów widać niewiele różnic między wersjami produkcji na PS5 i PC. Kolejny natomiast żałuje, że pecetowe wydanie nie wspiera funkcji FSR czy ray tracingu". Linkowałem już do tego na wcześniejszych stronach. Port na PC ma dosyć wysokie wymagania jak na grę z PS5 Do tego wersja PC w gratisie ma problemy z stutteringiem o czym też można przeczytać w recenzjach. Czekam na porównanie wersji PC z PS5/PRO i czy warto było tyle czekać żeby zagrać. Godzinę temu, Element Wojny napisał(a): Jestem swiecie przekonany, ze dzis nie bede mial na ekranie zadnego mydla, nad ktorym tak plakaliscie w temacie PS5 na Labie. Mydło było tylko w trybie wydajności na bazowym PS5, w trybie jakości było blisko natywnego 4K z tym że tylko w 30fps bo sprzęt na więcej nie pozwalał. Tutaj jak ustawiasz 1440p z DLSS-P żeby np. zmieścić się w limicie VRAM też będzie mdło bo gra realnie będzie renderowana poniżej 720p różnica taka że upscaling lepszy i tyle ale mydło na bank też będzie Ten tytuł ma spore wymagania na PC żeby grać w natywnym 4K bez żadnych rozmydlaczy w 60fps+ EDIT: https://www.ppe.pl/news/361890/ulepszenia-graficzne-z-pc-na-ps5-tworca-hitu-nie-wyklucza-takiej-mozliwosci.html Edytowane 23 Stycznia przez azgan
Element Wojny 4 775 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 54 minuty temu, azgan napisał(a): "Jednakże nie brakuje także osób wytykających grze pewne minusy. Według jednego z recenzentów widać niewiele różnic między wersjami produkcji na PS5 i PC. Kolejny natomiast żałuje, że pecetowe wydanie nie wspiera funkcji FSR czy ray tracingu". Takie uroki portow, gra nie byla niestety tworzona z mysla o PC. 54 minuty temu, azgan napisał(a): Port na PC ma dosyć wysokie wymagania jak na grę z PS5 No bez jaj, Reddzik pogra sobie w 1440p i 60fps na 5 letniej karcie. 55 minut temu, azgan napisał(a): Do tego wersja PC w gratisie ma problemy z stutteringiem o czym też można przeczytać w recenzjach. Najpozniej do jutra bedziesz mial fixa na Nexusie. 2 minuty i sprawa zalatwiona. 56 minut temu, azgan napisał(a): w trybie jakości było blisko natywnego 4K z tym że tylko w 30fps bo sprzęt na więcej nie pozwalał. No wlasnie, sprzet nie pozwalal. Tutaj na 5 letniej karcie bedziesz mial 60 fps od reki. 56 minut temu, azgan napisał(a): Tutaj jak ustawiasz 1440p z DLSS-P żeby np. zmieścić się w limicie VRAM też będzie mdło bo gra realnie będzie renderowana poniżej 720p różnica taka że upscaling lepszy i tyle ale mydło na bank też będzie Zobaczymy
Lypton 953 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) 1 godzinę temu, azgan napisał(a): To nie ma nic do rzeczy, ostatnio Indiana Jones był tytułem który odstawił GPU na boczny tor a tutaj nie ma nawet wsparcia dla RT i nawet nie da się odpalić na low w 1080p RT to nie jedyna nowa funkcja, którą wprowadził DX12 Ultimate, a GTXy po prostu ich nie obsługują. Zresztą w wymaganiach jest: Cytat OS with DirectX 12 Ultimate support required Ogólnie ponad 8 lat od premiery układów do pojawienia się pierwszych gier, których nie obsługują, to bardzo dobry wynik. Edytowane 23 Stycznia przez Lypton 1
azgan 1 127 Opublikowano 23 Stycznia Autor Opublikowano 23 Stycznia 12 minut temu, Element Wojny napisał(a): Zobaczymy W każedj dowolnej grze gdzie jest DLSS i grasz w 1440p to wszytko poniżej Quality Mode daje mydło bo rozdzielczość renderowania jest bardzo niska i tutaj cudów też nie będzie. To wynika bezpośrednio z upscalingu. 14 minut temu, Element Wojny napisał(a): No wlasnie, sprzet nie pozwalal. Tutaj na 5 letniej karcie bedziesz mial 60 fps od reki. Na jakich ustawieniach i rozdzielczości? Na PS5 też się dało grać w trybie 60fps jak ktoś chciał i nie przeszkadzało mu mydło w tym trybie a później wydali parę miesięcy później model PRO (w cenie samej kart graficznej z średniej półki cenowej) z mocniejszym GPU gdzie masz uplcalowane 4K* z 1440p (PSSR) podobnie jak robi to DLSS-Q obraz ostry i 60fps a sam tytuł można było ograć również szybciej od wersji na PC 17 minut temu, Element Wojny napisał(a): Najpozniej do jutra bedziesz mial fixa na Nexusie. 2 minuty i sprawa zalatwiona. Super to daj znać jak już będzie chętnie sobie zainstaluję.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) 16 minut temu, azgan napisał(a): W każedj dowolnej grze gdzie jest DLSS i grasz w 1440p to wszytko poniżej Quality Mode daje mydło bo rozdzielczość renderowania jest bardzo niska i tutaj cudów też nie będzie. To wynika bezpośrednio z upscalingu. Potestujemy dzis z DLSS4 Musze tylko sciagnac Cybera z nowa aktualizacja DLSS i podmienic pliki. Edytowane 23 Stycznia przez Element Wojny
azgan 1 127 Opublikowano 23 Stycznia Autor Opublikowano 23 Stycznia Teraz, Element Wojny napisał(a): Potestujemy dzis z DLSS4 Tak to będzie dobry test ale cudów się nie spodziewam i sam jestem ciekaw porównania z PSSR na PS5 PRO bo tam bardzo dobrze wygląda ten upscaling AI do 4K*
Element Wojny 4 775 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia wroce pierwsze co Cyber, potem FFVII, zobacze tez czy jeszcze dzis sie nie pojawi fix na stutter
azgan 1 127 Opublikowano 23 Stycznia Autor Opublikowano 23 Stycznia 5 minut temu, Element Wojny napisał(a): Musze tylko sciagnac Cybera z nowa aktualizacja DLSS i podmienic pliki. Od tego jest to, po co ściągać tyle GB? 3 minuty temu, Element Wojny napisał(a): wroce pierwsze co Cyber, potem FFVII, zobacze tez czy jeszcze dzis sie nie pojawi fix na stutter Cyberpunk ma natywnie wspierać DLSS 4 więc tam może lepiej to wyglądać niż w Rebirth
Element Wojny 4 775 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Nie wiem czy ten swapper zadziala, bo DLSS4 oficjalnie nie jest jeszcze nigdzie dostepne, na chwile obecna wiadomo tylko tyle, ze Cyber juz go dostal z najnowsza latka.
Reddzik 2 775 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Nie ma go w bazie, ja mam plik bo ściągnąłem Cyberpunka, zaraz sprawdzę Wiedźmina bo mam na dysku Wleciał kluczyk Edytowane 23 Stycznia przez Reddzik
Reddzik 2 775 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Też ściągam, można od 15tej, zrobiłem test nowego dlss w Wieśku 3, chyba jest lekko lepiej albo efekt placebo. Potestowany Cyberpunk- usunięty, nie ma sensu grania na tym złomie, teraz czas na Final Fantasy Mam pliki dlss z Cyberka to się przetestuje. @Element Wojny proszę bardzo, to są 3 pliki, jeden za dlss, drugi za FG tak powinien, 3 chyba RR- rekonstrukcja promieni, i refleks wydaje mi się że to może być od refleksu, jest całkiem inna wersja niż np mam w Wiedźminie 3. Sprawdziłem samo DLSS w wieśku 3 i działa. https://www.mediafire.com/file/ix03ac8oiyecupw/DLSS_4.0.rar/file 2 1
Reddzik 2 775 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Ściągnięte, ale wpierw zrobię sobie kawkę inkę, i poczytam temat z RTX 50 i zabieram się za testowanie. Pad gotowy
azgan 1 127 Opublikowano 23 Stycznia Autor Opublikowano 23 Stycznia 1 godzinę temu, Reddzik napisał(a): Nie ma go w bazie, ja mam plik bo ściągnąłem Cyberpunka, zaraz sprawdzę Wiedźmina bo mam na dysku To wrzuć sam plik bo mi się nie chcę pobierać Cyberpunk 2077 specjalnie dla pliku z DLSS 4 36 minut temu, Reddzik napisał(a): Też ściągam, można od 15tej, zrobiłem test nowego dlss w Wieśku 3, chyba jest lekko lepiej albo efekt placebo. Potestowany Cyberpunk- usunięty, nie ma sensu grania na tym złomie, teraz czas na Final Fantasy Mam pliki dlss z Cyberka to się przetestuje. @Element Wojny proszę bardzo, to są 3 pliki, jeden za dlss, drugi za FG tak powinien, 3 chyba RR- rekonstrukcja promieni, i refleks wydaje mi się że to może być od refleksu, jest całkiem inna wersja niż np mam w Wiedźminie 3. Sprawdziłem samo DLSS w wieśku 3 i działa. https://www.mediafire.com/file/ix03ac8oiyecupw/DLSS_4.0.rar/file O.K dzięki, widzę że już to zrobiłeś
Reddzik 2 775 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Wrzuciłem wyżej:P Ponownie https://www.mediafire.com/file/ix03ac8oiyecupw/DLSS_4.0.rar/file Ta są 3 pliki dlss, pewnie fg i rr, plus gratis chyba od refleksu, ma całkiem nową wersję, może jakaś beta refleksu 2? Plik od dlss to nvngx.dll, wszystkie 3 pliki mają wersję 310.1.0.0 Edytowane 23 Stycznia przez Reddzik 1
azgan 1 127 Opublikowano 23 Stycznia Autor Opublikowano 23 Stycznia Final Fantasy VII Remake Part III (ostatnia część) https://www.ppe.pl/news/361907/final-fantasy-vii-remake-part-3-osiaga-kolejny-kamien-milowy-tworcy-potwierdzaja-swietna-wiadomosc.html
zoomehsak 49 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 3 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Nikt nie gra? Można gdzieś kupić taniej ?
Rekomendowane odpowiedzi