Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@azgan Nie znam typa, zobaczyłem tylko jeden jego filmik i od razu mi się odechciało. Totalny pajac.

Opublikowano (edytowane)

Ostro wypunktuję w recenzji totalnie zwalone w tej grze mechaniki. Wszystkie questy zrobione (do chapteru 12), wszystkie minigry zrobione, gra grana z guidem żeby czegoś nie przegapić nie pominąć nie zrobić odwrotnie, Tifa brana ze mną na WSZYSTKIE (możliwe) MISJE, na wszystkie (możliwe) walki, na symulatory, na bieganie po tych pustych mapach, do tego liczone w GRUBYCH setkach Synergy podczas walk z Tifą, a tymczasem w Chapterze 12 jako romans wyskakuje mi... Aerith, którą poza misjami stricte fabularnymi praktycznie w ogóle nie brałem na misje i z którą zrobiłem Synergy może z 4 razy w całej grze. Absurd. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano
2 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Ostro wypunktuję w recenzji totalnie zwalone w tej grze mechaniki. Wszystkie questy zrobione (do chapteru 12), wszystkie minigry zrobione, gra grana z guidem żeby czegoś nie przegapić nie pominąć nie zrobić odwrotnie, Tifa brana ze mną na WSZYSTKIE (możliwe) MISJE, na wszystkie (możliwe) walki, na symulatory, na bieganie po tych pustych mapach, do tego liczone w GRUBYCH setkach Synergy podczas walk z Tifą, a tymczasem w Chapterze 12 jako romans wyskakuje mi... Aerith, którą poza misjami stricte fabularnymi praktycznie w ogóle nie brałem na misje i z którą zrobiłem Synergy może z 4 razy w całej grze. Absurd. 

Też miałem podobnie. Grałem tylko Tifą i Barretem i maksowałem wszystko pod Tifę. Owszem miałem z nią randkę, ale nie było pocałunku, a jedynie przyjacielski przytulas. Nie wiem co źle zrobiłem :E 

Opublikowano

Absurd totalny. Nawet jeśli ta gra to tylko bardzo naciągany action-rpg, to system decyzji/konsekwencji powinien mieć jakikolwiek sens. Spędzam z dziewczyną całą grę, a na końcu gra mi "losuje (?)" inną. 

Niektórzy gracze z tego co widziałem w tematach wpadli w totalną furię, bo im wylosowało... Barretta. 

Ostatecznie z braku innych opcji użyłem save'a innego gracza z Nexusa z "gwarantowanym" romansem na Tifę. Strasznie szkoda, bo on nie wymaksował gry do 12-ego chapteru tak jak ja to zrobiłem, ale nie chcę mi się wracać i robić raz jeszcze tych samych misji. 

Opublikowano
25 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Absurd totalny. Nawet jeśli ta gra to tylko bardzo naciągany action-rpg, to system decyzji/konsekwencji powinien mieć jakikolwiek sens. Spędzam z dziewczyną całą grę, a na końcu gra mi "losuje (?)" inną. 

Niektórzy gracze z tego co widziałem w tematach wpadli w totalną furię, bo im wylosowało... Barretta. 

Ostatecznie z braku innych opcji użyłem save'a innego gracza z Nexusa z "gwarantowanym" romansem na Tifę. Strasznie szkoda, bo on nie wymaksował gry do 12-ego chapteru tak jak ja to zrobiłem, ale nie chcę mi się wracać i robić raz jeszcze tych samych misji. 

W menu masz procent relacji z każdą z postaci.

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Winter napisał(a):

Przy okazji: https://finalfantasy7rebirth.wiki.fextralife.com/Romance

W Play Logu jest Relationship Status.

show.png

Aha, play-log, post game feature, po jaki uj mi coś takiego po ukończeniu gry ? 

Ukrycie widocznych statystyk romansowych, auto zbieractwa tony kwiatków czy dodatkowych kart do karcianki/walk/wyzwań na potrzeby NG+. Nie no rewelacja. Wcale ale to wcale mnie nie dziwi że ta gra zaliczyła tak masywnego flopa sprzedażowego. Tutaj bardzo dobra fabuła i ciekawe postacie zostały wręcz nakryte masą totalnego syfu. Jak patrzę na te recki 9/10 czy 10/10 to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. 

https://game8.co/games/Final-Fantasy-VII-Rebirth/archives/Post-Game-Content-100-Percent-Clear#hm_5

Opublikowano
14 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Aha, play-log, post game feature, po jaki uj mi coś takiego po ukończeniu gry ? 

Ukrycie widocznych statystyk romansowych, auto zbieractwa tony kwiatków czy dodatkowych kart do karcianki/walk/wyzwań na potrzeby NG+. Nie no rewelacja. Wcale ale to wcale mnie nie dziwi że ta gra zaliczyła tak masywnego flopa sprzedażowego. Tutaj bardzo dobra fabuła i ciekawe postacie zostały wręcz nakryte masą totalnego syfu. Jak patrzę na te recki 9/10 czy 10/10 to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. 

https://game8.co/games/Final-Fantasy-VII-Rebirth/archives/Post-Game-Content-100-Percent-Clear#hm_5

Zależy, jak na to patrzeć. Przy NG+ zaczyna się dopiero prawdziwa gra.

Opublikowano
2 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Za pierwszym podejściem też mi się nie udało z Tifą a grając na PC również skorzystałem z sava 100% bo nie chciało mi się robić wszystkiego od 0 i poleciałem z NG+. Za dużo jest tego wszystkiego żeby robić to 2x, jak już raz wybieramy wszystkiego to lepiej skupić się tylko na robieniu storyline z wszystkimi unlockami.

4 minuty temu, Winter napisał(a):

Zależy, jak na to patrzeć. Przy NG+ zaczyna się dopiero prawdziwa gra.

Dokładnie + Hardmode 👍

Opublikowano (edytowane)

Nie podszedłbym po raz drugi do tej gry, w żadnym scenariuszu, bo to w wielu elementach powtórka z Dragon Age Inkwizycji, tyle że 10 lat później. Naprawdę nie mam zielonego pojęcia skąd te wszystkie zachwyty nad tą grą, która powinna się nazywać FFVII Rebirth Chadley Edition. Ale mam wkurwa, dobrze że jestem już tylko 2 etapy od finału, bo po tym numerze w Tifą wypieprzyłbym ją z dysku. 90 godzin psu w dupę, bo leniwi projektanci urządzili sobie losowanie kto na kogo trafi. Teraz nawet nie dokończę już tego questu Chadley'a (a byłem już w fazie finałowej!!!!), bo koleś od którego mam save z Tifą olał Chadley'a już na etapie pierwszej lokacji. 

edit. uratowani! Na jednym disco ludzie sobie pomagają i wymieniają się save'ami, żeby ludzie mogli romansować z osobami, które wcześniej wybrali. Właśnie dostałem save od gościa, który podobnie jak ja maksował grę, i zrobił zapis przed finałowym romansem w chapterze 12 (trafił Tifę, a chciał... Aerith - a co jeszcze bardziej absurdalne, w questach Tify specjalnie wybierał złe odpowiedzi, żeby mieć mniejsze affection...) 

Ta mechanika musi być spieprzona na potegę. 

Opublikowano
50 minut temu, azgan napisał(a):

Za pierwszym podejściem też mi się nie udało z Tifą a grając na PC również skorzystałem z sava 100% bo nie chciało mi się robić wszystkiego od 0 i poleciałem z NG+. Za dużo jest tego wszystkiego żeby robić to 2x, jak już raz wybieramy wszystkiego to lepiej skupić się tylko na robieniu storyline z wszystkimi unlockami.

Dokładnie + Hardmode 👍

Czekaj, czekaj. Jest crosssave?

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Robinbalamb napisał(a):

Nie wiem jak na PC, ale na PS5 wszystko działało z relacjami dokładnie tak jak trzeba. Bez wysiłku u mnie była Tifa. Modów/hooków jakichś nie odpalałeś?

Tylko poprawki w engine.ini na grafę, nic więcej. Jak pisałem, takich przypadków jak ja jest MNÓSTWO, na samym reddicie tego było bardzo dużo.

No jakim cudem nie dostałem Tify, kiedy brałem je ze sobą wszędzie - dosłownie wszędzie - każdy dialog CHECKED, każdy quest ZROBIONY, wszystkie minigry ZROBIONE, synergy w zasadzie tylko z nią jakieś +200 razy. A Aerith to w zasadzie nawet nigdzie ze sobą nie brałem. Do czego to doszło, żeby gracze musieli się wymieniać save'ami... 

A walka z Rufusem to było jakieś chore przegięcie. Pierwszy raz musiałem obniżyć poziom trudności (z trybu Dynamic), żeby go przejść, bo przez 15 minut nawalania w niego udało mi się zabrać mu całe 10% zdrowia... koleś był praktycznie NIETRAFIALNY. 

Opublikowano

Cały czas gram w Rebirth, ale po 1-2godz i jestem dopiero w 7 rozdziale, teraz trafiłem na "brzuszki" przypomniało mi się, że było coś podobnego w Remake, to jest quest, więc nie mogę tego olać i muszę przemęczyć ten event, może za którymś razem uda się wygrać, na razie to lipa. Granie na fortepianie olałem, bo nie ma sensu. Najwyżej oleję.:E bo te niektóre mini gry to są "bezsensu".

Opublikowano
3 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Cały czas gram w Rebirth, ale po 1-2godz i jestem dopiero w 7 rozdziale, teraz trafiłem na "brzuszki" przypomniało mi się, że było coś podobnego w Remake, to jest quest, więc nie mogę tego olać i muszę przemęczyć ten event, może za którymś razem uda się wygrać, na razie to lipa. Granie na fortepianie olałem, bo nie ma sensu. Najwyżej oleję.:E bo te niektóre mini gry to są "bezsensu".

Siłownia jeszcze jest OK, ale grania na pianinie kompletnie nie ogarniam.

Opublikowano (edytowane)

Ja tak samo nie ogarniam grania na pianinie, raz zrobię jak jest do zrobienia, ale nie patrzę na ilość pkt, byle odfajkować. Wolałbym pograć w piłkę lub w karty takie mini gierki mi pasują.
Widzę, że potrzeba 16 brzuszków do zrobienia, już nie liczę na walkę z dalszymi chłopami, bo to jakieś monstrum, ale to jest quest, to muszę jakoś za ntym razem to przejść.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
1 minutę temu, Reddzik napisał(a):

Ja tak samo nie ogarniam grania na pianinie, raz zrobię jak jest do zrobienia, ale nie patrzę na ilość pkt, byle odfajkować. Wolałbym pograć w piłkę lub w karty takie mini gierki mi pasują.
Widzę, że potrzeba 16 brzuszków do zrobienia, już nie liczę na walkę z dalszymi chłopami, bo to jakieś monstrum, ale to jest quest, to muszę jakoś za ntym razem to przejść.

W Remake'u trzeba było pokonać tego a'la transa na siłowni do trofeum. Też się męczyłem długo. Zrobiłem sobie drinka i jakoś mi na lekkiej fazie łatwiej poszło :E 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

No jakim cudem nie dostałem Tify, kiedy brałem je ze sobą wszędzie - dosłownie wszędzie - każdy dialog CHECKED, każdy quest ZROBIONY, wszystkie minigry ZROBIONE, synergy w zasadzie tylko z nią jakieś +200 razy. A Aerith to w zasadzie nawet nigdzie ze sobą nie brałem. Do czego to doszło, żeby gracze musieli się wymieniać save'ami... 

Z tego co pamiętam to wybory w dialogach też mają duże znaczenie, jedna odpowiedź może być bardziej poprawna od innej. 

U mnie wyszedł romans z Tifą, jednakże był bez happy endu, potem sobie obejrzałem happy end na YouTube :E

Edytowane przez Pavel87
Opublikowano (edytowane)

Co za spierd... mentalnie gość projektował tą grę !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chapter 13, Ironclad, muszę zrobić stagger na kolesiu żeby móc popchnąć fabułę - nie jestem w stanie tego zrobić, jestem zbyt silny! Od 4 godzin napierdalam to debilstwo na wszystkie sposoby, zwiększyłem poziom trudności do maksymalnego, zdjąłem wszystkie wzmacniające materie, używam tylko i wyłącznie perków na stagger, koleś zawsze pada za szybko. I co ja mam k mać zrobić !!!!!!!!!!!!!!

image.thumb.png.98682e931633e9e589c11a69c0854773.png

Daję sobie spokój, to nie ma sensu. 

• Upvote 1
Opublikowano
35 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Co za spierd... mentalnie gość projektował tą grę !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chapter 13, Ironclad, muszę zrobić stagger na kolesiu żeby móc popchnąć fabułę - nie jestem w stanie tego zrobić, jestem zbyt silny! Od 4 godzin napierdalam to debilstwo na wszystkie sposoby, zwiększyłem poziom trudności do maksymalnego, zdjąłem wszystkie wzmacniające materie, używam tylko i wyłącznie perków na stagger, koleś zawsze pada za szybko. I co ja mam k mać zrobić !!!!!!!!!!!!!!

image.thumb.png.98682e931633e9e589c11a69c0854773.png

Daję sobie spokój, to nie ma sensu.