Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wyszedł update, aplikacja xbox nie może go pobrać bo nie ma dostępu do folderu z gra, który to niby jest w użyciu. Znowu to samo, jak 2020 co x miesięcy musiałem odinstalowywać bo nie wiezial update, który był wymagany tak tutaj poszło to o krok dalej. Czy my możemy dostać gre, która na premierę po prostu dziala?

Edytowane przez Joloxx9
  • Upvote 1
Opublikowano

Ciekawe, ja nie mam żadnej aktualizacji.

image.png.595fcc1c640a49a2416fff5587aa3413.png

Ogólnie to jeden z powodów przeniesienia wszystkiego w chmurę był taki ze oni teraz będą mogli wgrywać update bezpośrednio na serwer i my nic nie będziemy musieli już pobierać jak to było w przypadku 2020 i każdego czy to world update, czy sim update.

Opublikowano

Ja sobie pykam karierę bez żadnych problemów, na początku po małych lotniskach więc błyskawicznie ładuje.

Wybór początkowego lotniska faktycznie nie ma znaczenia, niemal od razu mamy dostęp do misji na całym świecie więc warto wybrać "domowe" i zdobyć tam PPL.

Może kiedyś się zdecydujecie na prawdziwe PPL na tym lotnisku :D Jest klimat!

• Upvote 1
Opublikowano

Mam aktualizację z 23.11.

Powoli robię sobie misję i będę zarabiał hajsy na licencje, poza głosami AI które są żenujące to gra się dobrze. Graficznie lepiej niż 2020, największe wrażenie robią cienie w kokpicie przy zachodzie słońca, jest klimat. Do tego HDR i wieczorem naprawdę można podziwiać widoki.

A co do głosów... Miałem misję zwiedzania miasta, leciałem nad lasem, a pasażer mówi (spójrz na te dachy!), gdzie nie było żadnych dachów pod nami... 

1 minutę temu, Wu70 napisał(a):

Może kiedyś się zdecydujecie na prawdziwe PPL na tym lotnisku :D Jest klimat!

W sumie to na tym wojskowym już byłem osobiście, nawet autem jeździłem po ich terenie :E 

Opublikowano

Pograłem 15h. Kariera super, właśnie brakowało mi celu przez 4 lata w tej grze, teraz jest. 

Co do jakości samej gry, graficznie cudo, ale dwa razy wyszła mi do pulpitu i raz zwiesiła zupełnie komputer. 

Opublikowano

Mi raz zawiesiło na bardzo agresywnym profilu UV GPU, na innych jest rock stable.

Szkoda że nie ma jakichś bardziej dynamicznych zdarzeń typu uszkodzenie jakiegoś podsystemu w czasie lotu i sytuacje awaryjne.

Da się w ogóle uszkodzić te samoloty? Testuję w długim locie długotrwałe przekraczanie zalecanych rpm w tej cessnie ale nawet nie da się wyjść temperaturami w jakiś niebezpieczny zakres 

Opublikowano
14 minut temu, Sobtainer napisał(a):

Musiałbyś w ustawieniach pogrzebać i zrobić tam wszystko na bardzo realne. 

Nie bardzo mam co przestawić, mam wyłączone wspomagacze (kat. wsparcie) a model lotu (kat. ogólne) na nowoczesny, czyli reszta ustawień nie ma znaczenia (są dla modelu tradycyjnego ale i tak mam tam ustawienia globalne Realistyczny)

Opublikowano
27 minut temu, Wu70 napisał(a):

Szkoda że nie ma jakichś bardziej dynamicznych zdarzeń typu uszkodzenie jakiegoś podsystemu w czasie lotu i sytuacje awaryjne.

Da się w ogóle uszkodzić te samoloty? Testuję w długim locie długotrwałe przekraczanie zalecanych rpm w tej cessnie ale nawet nie da się wyjść temperaturami w jakiś niebezpieczny zakres 

To zależy od tego jak dany samolot jest zrobiony, sam symulator ma pełną możliwość emulacje uszkodzeń i awarii.
Nie ma tylko możliwości robienia "spektakularnych" katastrof. ;)

W poprzednim symulatorze niektóre płatne samoloty miały możliwość włączenia "zużywania się".

• Thanks 1
Opublikowano

Czyli wszystko powinno działać tak jak chcę tylko nie mogę dojechać tej cessny :D

Wydawało mi się że w takich starych będzie najłatwiej, manualne sterowanie rpm, mieszanka to powinienem łatwo coś zepsuć.

Macie jakiś pomysł czego nie lubi?

Opublikowano
15 minut temu, Asag napisał(a):

Jest ładniej, jest szybciej. Norma wyrobiona w 100%?

Jest dużo większy stutter, płynność jest niemal identyczna w 4k i wszystko w prawo, a w mieście budynki dalej często wyglądają jak namalowane farbą olejną.

Więc dla mnie to norma na 0%. Dobra, 10% za HDR ogarnięty :)

Opublikowano
3 minuty temu, Wu70 napisał(a):

Czyli wszystko powinno działać tak jak chcę tylko nie mogę dojechać tej cessny :D

Wydawało mi się że w takich starych będzie najłatwiej, manualne sterowanie rpm, mieszanka to powinienem łatwo coś zepsuć.

Podejrzewam ze w "podstawowych" samolotach nie zajedziesz silnika itp.
Chociaż mailem nadzieje ze Asobo da taka możliwość w tym simie.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Sobtainer napisał(a):

Co do jakości samej gry, graficznie cudo, ale dwa razy wyszła mi do pulpitu i raz zwiesiła zupełnie komputer. 

Przerabiałem przy MFS 2020 - niestabilne UV. I nie ma co się bronić, MFS jest bardzo czuły, u mnie CPU było niestabilne.

6 minut temu, Wu70 napisał(a):

Ciężko doprowadzić czymś takim do "złamania" bo zwyczajnie nie zrobi dużych przeciążeń. 

Spróbuj zanurkować w dół i wtedy poderwać.

Edytowane przez galakty