Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedy wchodzę w ustawienia bindów widzę joystick po prawej ale nie widzę numerów przycisków na nim a widziałem na niektórych filmach że ludzie mają te numerki. To się gdzieś włącza czy to zależy od joysticka czy wykryje? 

39 minut temu, galakty napisał(a):

U mnie wszystko działa.

Ale... tryb kariery to pomyłka, żenada, nie wiem co więcej powiedzieć. Zakładasz firmę, kupujesz samolot (możesz na początku tylko first flight) i... robisz te same misje pod rząd. Teksty AI (pasażerów) są zawsze takie same, oczywiście sztuczne i bez emocji. I mam to robić 20-30 razy żeby móc załozyć inną firmę (transportową) i kupić inny samolot? Poważnie? Kto tam na łeb upadł?

Mam niepopularną opinię na ten temat ale ja lubię jak kasa nie płynie za szybko jak rozwija się firmę w grze, nieważne czy to ETS2, ATS czy teraz MSFS. Mi zawsze największy fun sprawia sam początek kiedy nie ma się nic i powoli grinduje kasę na pierwszą ciężarówkę czy samolot. Potem jak kasa płynie strumieniem jakoś tak przestaje to mieć dla mnie znaczenie. 

Natomiast zgadzam się że zachowania AI czy to pasażerów czy drugiego pilota są słabe. Drugi pilot potrafi siedzieć cały czas bez ruchu gapiąc się w jeden punkt do przodu jak zahipnotyzowany, mógłby chociaż rzucić okiem od czasu do czasu w bok czy coś. Tyle że to dla mnie pierdoły które jakoś bardzo nie odbierają mi frajdy z tego trybu. 

Opublikowano

Asobo cały czas mylnie uważa ze dla graczy najważniejsze będzie samo latanie co jest nieprawda.
Dla simmerow najważniejsze jest latanie.

Dla graczy ważne będzie czy AI dobrze brzmi, czy misje nie są zbyt długie i monotonne itd.

Praktycznie wszytko co w simie jest zaleta dla gracza będzie wada.

Już widzę ze ludzie narzekają ze są karani za to ze nie kołują na pas, ze nie wysunęli klap przed lądowaniem itd.

Asobo samo włożyło kij w mrowisko :D

Z jednej strony chcą dać fajną zabawę, ale z drugiej ktoś, kto jest niecierpliwy lub szybko się nudzi będzie żądał, aby dano mu wszelkie ułatwienia.

Założenie Asobo było takie, aby pokazać i zasymulować prawdziwe życie pilota, a nie arcade ala ace combat :D

Opublikowano (edytowane)

Raczej nie da się wszystkich pogodzić. Wydaje mi się że kariera jest dla ludzi zainteresowanych symulacją ale chcących polatać z jakimś gierkowym celem, nadal tu musi być przede wszystkim zainteresowanie symulacją i samym lataniem bo w przeciwnym razie kariera nie dostarczy fabuły i zwrotów akcji żeby ktoś niezainteresowany lataniem chciał "przejść" fabułę w MSFS :D

Jak na pierwszą iterację nie jest źle, zawsze tego brakowało.

Edytowane przez Wu70
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Jest jakiś tryb auto w 2024, w sensie prawie nic nie robisz a sobie latasz i widoki podziwiasz?

Jeśli pytasz o AI Pilot, jaki był w 2020 to na ta chwile nie ma.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

A czego ty się od nich spodziewałaś ? Rozbudowanych scenariuszy, jakichś historii i bohaterów ? :E

Że dany typ misji nie będzie wyglądał IDENTYCZNIE w każdym locie? Dosłownie wszystko jest identycznie, zrobili ze 2-3 typy tekstu i podstawiają pod Ivonę, do tego plan lotu jest również identyczny, zmienia się tylko lotnisko. 

Jedyne co jest interesujące to szkolenia, fajnie omawiają jak latać VFR itp, to jest spoko. 

1 godzinę temu, Asag napisał(a):

Mam niepopularną opinię na ten temat ale ja lubię jak kasa nie płynie za szybko jak rozwija się firmę w grze

Ale tu nie chodzi o kasę, tylko o to że robisz DOKŁADNIE TO SAMO 30 razy z rzędu. Jedynie lokacja się zmienia, sam schemat lotu jest identyczny. Zero różnic. 

Większe zróżnicowanie to ja sobie robiłem mając 6 lat i się bawiąc klockami... 

Edytowane przez galakty
Opublikowano
28 minut temu, galakty napisał(a):

Ale tu nie chodzi o kasę, tylko o to że robisz DOKŁADNIE TO SAMO 30 razy z rzędu. Jedynie lokacja się zmienia, sam schemat lotu jest identyczny. Zero różnic. 

Mi to nie przeszkadza. Tak samo jak nie przeszkadzało jeździć ciężarówkami z tym samym ładunkiem po dokładnie tych samych drogach do dokładnie tych samych miast. Był ładunek to zawiezienia i kasa za to więc się jechało bo chciało się np kupić nową ciężarówkę czy kolejny garaż, tak samo mam tutaj. 

Żeby było jasne oczywiście też chciałbym aby zachowanie i dialogi NPC były lepsze, loty i misje zróżnicowane i ciekawe ale dla mnie ważniejsza jest ta marchewka na kiju w postaci kasy i expa za loty by odblokować kolejne misje, samoloty, licencje itp. Są gracze którzy po pół godzinie gry w ATS/ETS chyba by zasnęli z nudów a inni potrafią w to grać i całą noc. 

A co do różnic sam napisałeś że lokacje są inne tylko schemat lotu ten sam. Tylko jak niby chciałbyś to urozmaicić? Taka np misja cargo? Masz coś przewieźć z punku A do B, co musieliby dodać abyś uznał że misja była fajna? 

Opublikowano

W MSFS 2020 była opcja sprawdzenia do czego przypisany jest dany przycisk joysticka czy klawiatury, da się to sprawdzić w tej wersji? 

Tutaj jak wciskam "Search by input" wyskakuje w tym białym polu od razu "Scanning" i po chwili "Scan canceled". Wciskanie przycisków na joysticku nic nie robi a wpisywanie czegoś z klawiatury po prostu wyświetla nazwy bindów z tymi literami. Ten przycisk jest do czegoś innego i działa on inaczej niż myślę czy jest on zbugowany?