Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Teraz, huudyy napisał(a):

@nozownikzberlina co to ma wspólnego z tematem? to raz, a dwa - ona ma rację. Sucha karma jest bardzo szkodliwa na dłuższą metę dla zwierząt (nerki!), aczkolwiek rozumiem po co ludzie dają to do schronisk - łatwo kupić i łatwo przechowywać, w przeciwieństwie do mokrej.

To kontynuacja zaczadzenia umysłowego kobiet na punkcie psiaków. Pieskowi nie bo sucha karma zła, a koleżanka sama chyba spożywa suchą karmę w ilościach hurtowych. 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

To kontynuacja zaczadzenia umysłowego kobiet na punkcie psiaków

dbanie o dobrostan zwierząt to zaczadzenie umysłowe? Wybacz, że niektórzy przejmują się tym co zwierzęta jedzą bo zależy im na ich zdrowiu, bo wiedzą jak kosztowne długoterminowo może być leczenie weterynaryjne. Tusza tej pani nie ma absolutnie nic wspólnego z jej poglądami (czy wiedzą w temacie), ale zesrałeś się tylko po to, żeby się zesrać. Po więcej informacji w temacie zapraszam do bibliografii chociażby Pani technik weterynarii Agnieszki Cholewiak-Góralczyk. Osobiście nie życzę nikomu, kto ma zwierzaka przechodzenia przez to, przez co ja przechodziłem z moimi kotami przez moją (wówczas) niewiedzę. Kosztowało mnie to masę nerwów i pieniędzy (liczone w dziesiątkach tysięcy), ale cóż - daliśmy radę i żyjemy razem dalej.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

dbanie o dobrostan zwierząt to zaczadzenie umysłowe? Wybacz, że niektórzy przejmują się tym co zwierzęta jedzą bo zależy im na ich zdrowiu, bo wiedzą jak kosztowne długoterminowo może być leczenie weterynaryjne. Tusza tej pani nie ma absolutnie nic wspólnego z jej poglądami (czy wiedzą w temacie), ale zesrałeś się tylko po to, żeby się zesrać. Po więcej informacji w temacie zapraszam do bibliografii chociażby Pani technik weterynarii Agnieszki Cholewiak-Góralczyk.

Czyli co, lepiej jak część piesków będzie głodna, ale za to reszta piesków zje super karmę, tak? 

Poza tym, to trochę memiczne, że ktoś kto nie potrafi zadbać o własną dietę krytykuje kogoś, bo kupił suchą karmę dla psów :boink:

Opublikowano
Teraz, nozownikzberlina napisał(a):

Czyli co, lepiej jak część piesków będzie głodna, ale za to reszta piesków zje super karmę, tak? 

Schroniska są w stanie utrzymać się bez celowych dotacji, więc skoro już ktoś chce realnie pomagać, to można pomagać DOBRZE.

1 minutę temu, nozownikzberlina napisał(a):

Poza tym, to trochę memiczne, że ktoś kto nie potrafi zadbać o własną dietę krytykuje kogoś, bo kupił suchą karmę dla psów :boink:

Jeden z najwybitniejszych kardiochirurgów w historii Polski, prof Religa do samej śmierci jarał fajki jak smok - co to zmienia? Można działać wbrew logice na swoim ciele, ale w dalszym ciągu powielać prawidłowe, sprawdzone informacje.

Dbanie o dobrostan czyjś/zwierząt NIE JEST równy dbaniem o siebie. Nie moja wina, że myślisz tak płasko.

3 minuty temu, crush napisał(a):

Ale przyznasz, że jak tucznik chlewny wypowiada się na temat diety, nawet jeśli ma rację i dotyczy innego gatunku, to wygląda to kuriozalnie.

mam w dupie jak ktoś wygląda i co wsadza do mordy, bardziej mnie obchodzi co z tej mordy wychodzi. Tutaj na forum jak widać niewiele dobrego.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, huudyy napisał(a):

mam w dupie jak ktoś wygląda i co wsadza do mordy, bardziej mnie obchodzi co z tej mordy wychodzi. Tutaj na forum jak widać niewiele dobrego.

Jakbym wkleił kogoś o którym wiadomo jest, że wali wódę ale krytykuje narkotyki, to reakcja byłaby zgoła odmienna. A to co wychodzi z jego mordy byłoby prawdą.

Edytowane przez crush
Opublikowano (edytowane)

ale zarówno wóda jak i narkotyki dotyczą człowieka, ona mówi o diecie dla ZWIERZĄT. Nie potrafisz rozdzielić sfery ludzkiej i fauny?

Jakim jesteś zwierzęciem @crush

PS żaden z was nie odniósł się merytorycznie do tego co ona napisała :E tylko próbujecie się dosrać do tego jak wygląda. Jakby wstawiła tego posta z anonimowego konta na FB, to ŻADEN Z WAS by nawet mordy nie otworzył.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
4 minuty temu, huudyy napisał(a):

Jakim jesteś zwierzęciem

Aryjczykiem. 🧐

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem. Nie napisałem, że się nie zgadzam.

Sfera ludzka czy zwierzęca nie ma znaczenia. I tak porady żywieniowe od Jabby the Pizza Hut wyglądają kuriozalnie NAWET JEŚLI MA RACJĘ.

Opublikowano
9 minut temu, huudyy napisał(a):

ale zarówno wóda jak i narkotyki dotyczą człowieka, ona mówi o diecie dla ZWIERZĄT. Nie potrafisz rozdzielić sfery ludzkiej i fauny?

Jakim jesteś zwierzęciem @crush

PS żaden z was nie odniósł się merytorycznie do tego co ona napisała :E tylko próbujecie się dosrać do tego jak wygląda. Jakby wstawiła tego posta z anonimowego konta na FB, to ŻADEN Z WAS by nawet mordy nie otworzył.

Ale nie rób z niej Sherlocka. To jasne, że droższe żarcie jest lepsze jakościowo, czy to dla ludzi czy dla zwierząt. Natomiast krytykowanie bo ktoś ośmielił się dać gorszej jakości żywność, a samemu żreć jakiś syf? Nie umiem zadbać o siebie, ale będę krytykował innych którzy chcieli pomóc zwierzętom. 

25 minut temu, huudyy napisał(a):

Jeden z najwybitniejszych kardiochirurgów w historii Polski, prof Religa do samej śmierci jarał fajki jak smok - co to zmienia? Można działać wbrew logice na swoim ciele, ale w dalszym ciągu powielać prawidłowe, sprawdzone informacje.

I mówił ludziom żeby nie jarali najtańszych fajek bo są syfiaste, lepiej te droższe? 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, crush napisał(a):

Aryjczykiem. 🧐

bardziej przypominasz mi jamnika #pdk

Sfera ludzka czy zwierzęca nie ma znaczenia.

masz futerkowe zapalenie mózgu? sweet :E bo ja jednak mimo uczucia jakim darzę moje zwierzaki, potrafię rozdzielić życie zwierząt od życia ludzi. Co ma wspólnego dieta człowieka z dietą zwierzęcia? 

tak porady żywieniowe od Jabby the Pizza Hut wyglądają kuriozalnie NAWET JEŚLI MA RACJĘ.

kuriozalnie by to wyglądało, jakby ona była dietetyczką dla ludzi i dawała rady jakiejś fitnesiarze co ma jeść - a ona tylko pouczyła ludzi co ZWIERZĘTA POWINNY JEŚĆ. Masz nawet taki kuriozalny przykład w Belgii, zobacz jak wygląda ichniejszy MZ:

https://en.wikipedia.org/wiki/Maggie_De_Block

2 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

Natomiast krytykowanie bo ktoś ośmielił się dać gorszej jakości żywność, a samemu żreć jakiś syf?

Odniosę się do ŚP prof Religi - można operować ludzi, których zawiodło serce przez fajki A I TAK SAMEMU je jarać. Jedno drugiego nie wyklucza.

2 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

I mówił ludziom żeby nie jarali najtańszych fajek bo są syfiaste, lepiej te droższe? 

Nie, mówił ogólnie że fajki to syf, a teraz sam powielasz brednie. 

obraz.thumb.png.af0622d0aac0f87cad0d825d99609d7d.png

https://pomorska.pl/zbigniew-religa-papierosy-to-jeden-z-najgorszych-wrogow-serca-archiwalny-wywiad-pomorskiej/ar/7030241

Pytanie - czy dla ludzi ubogich co otrzymują paczki z Caritasu dawałbyś mrożone pizze, frytki, chipsy i colę? Czy lepiej mąkę, kasze, ryż i warzywa? Jak pomagać TO Z GŁOWĄ. 

Nie wiem jak wam to prościej wbić do waszych łbów.

Edytowane przez huudyy
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, huudyy napisał(a):

bardziej przypominasz mi jamnika

A ty mi żyrafę... 🤭

6 minut temu, huudyy napisał(a):

kuriozalnie by to wyglądało, jakby ona była dietetyczką dla ludzi i dawała rady jakiejś fitnesiarze co ma jeść - a ona tylko pouczyła ludzi co ZWIERZĘTA POWINNY JEŚĆ. Masz nawet taki kuriozalny przykład w Belgii, zobacz jak wygląda ichniejszy MZ:

A dla mnie wygląda kuriozalnie niezależnie od gatunku. Chociaż w sumie to ja nie jestem pewien jaki to jest gatunek i czy się na suchą karmę nie połasi. Może to zazdrość? 🤔

Minister to nie kuriozum. To patologia.

9 minut temu, huudyy napisał(a):

Pytanie - czy dla ludzi ubogich co otrzymują paczki z Caritasu dawałbyś mrożone pizze, frytki, chipsy i colę? Czy lepiej mąkę, kasze, ryż i warzywa? Jak pomagać TO Z GŁOWĄ. 

Nie wiem jak wam to prościej wbić do waszych łbów.

Problemem nie jest wiadomość, tylko doręczyciel.

Nie wiem jak Ci to prościej wbić do łba.

Opublikowano
2 minuty temu, crush napisał(a):

A ty mi żyrafę... 🤭

Tak na mnie mówili w szkole średniej :) 

2 minuty temu, crush napisał(a):

Problemem nie jest wiadomość, tylko doręczyciel.

welp, tutaj zakończę naszą dyskusję, bo jednak nie mam w zwyczaju oceniać ludzi po ich wyglądzie. Jestem wolnościowcem, jak ktoś chce zdechnąć na cukrzycę czy tam zawał w wieku 30 lat, to jego broszka. Byle nie powielał szkodliwych treści, którymi mógłby się ktoś potem nomen-omen zatruć.

Opublikowano
Teraz, huudyy napisał(a):

Tak na mnie mówili w szkole średniej :) 

Mam nadzieję, że tylko ze względu na szyję/wzrost. 🤭

1 minutę temu, huudyy napisał(a):

welp, tutaj zakończę naszą dyskusję, bo jednak nie mam w zwyczaju oceniać ludzi po ich wyglądzie.

A ja mam jeśli ich wygląd koliduje z kontekstem wypowiedzi.

Rozumiem, że nie powinienem komentować np. tego, że łysy piwniczak komentujący wygląd kobiet to łysy piwniczak? 🤔

Cytat

Jestem wolnościowcem, jak ktoś chce zdechnąć na cukrzycę czy tam zawał w wieku 30 lat, to jego broszka. Byle nie powielał szkodliwych treści, którymi mógłby się ktoś potem nomen-omen zatruć.

Nie takie proste. Obciążają system.

Opublikowano
2 minuty temu, huudyy napisał(a):

welp, tutaj zakończę naszą dyskusję, bo jednak nie mam w zwyczaju oceniać ludzi po ich wyglądzie. Jestem wolnościowcem, jak ktoś chce zdechnąć na cukrzycę czy tam zawał w wieku 30 lat, to jego broszka. Byle nie powielał szkodliwych treści, którymi mógłby się ktoś potem nomen-omen zatruć.

No nie wiem, dla mnie to trochę jak upasiony wuefista czy trener piłki nożnej który nie potrafi kopnąć piłki. Niby nie powinno się oceniać książki po okładce, przykład z Religą - on apelował, a wypowiedź tej kobiety była wręcz agresywna, wypełniona negatywnymi emocjami. To nie apel, ona po prostu zjechała kogoś bo kupił złą karmę. 

Opublikowano (edytowane)

wzrost

tylko i wyłącznie - w 2 lata urosłem z 20 centów i zostałem najwyższym w roczniku u siebie :E 

A ja mam jeśli ich wygląd koliduje z kontekstem wypowiedzi.

w dalszym ciągu, ona nie robi za dietetyka ludzi...

Rozumiem, że nie powinienem komentować np. tego, że łysy piwniczak komentujący wygląd kobiet to łysy piwniczak? 🤔

rób co chcesz, ja napisałem, czego JA nie robię.

Nie takie proste. Obciążają system.

Jestem za podniesieniem składek dla ludzi z BMI powyżej 30* i jak najwyższymi akcyzami za tytoń czy alkohol. Jak ktoś chce się celowo truć, to niech chociaż nie obciąża tym innych ¯\_(ツ)_/¯

1 minutę temu, nozownikzberlina napisał(a):

To nie apel, ona po prostu zjechała kogoś bo kupił złą karmę. 

Forma zła, ale treść prawidłowa. I jeszcze raz wrócę się do mojego poprzedniego posta:

27 minut temu, huudyy napisał(a):

Pytanie - czy dla ludzi ubogich co otrzymują paczki z Caritasu dawałbyś mrożone pizze, frytki, chipsy i colę? Czy lepiej mąkę, kasze, ryż i warzywa? 

Już nie musicie dalej odpowiadać bo odpalam AM2 i zaczynam weekend w rigu :E 

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 1
Opublikowano

Jeśli szef studia odpowiedzialnego za Borderlands4 stwierdził, że to jest gra premium, dla premium graczy, a reszta ma zamknąć japę, jak ich nie stać na rtx5090. To randki to są atrakcje premium, dla facetów premium. A tak na poważnie, to zawsze byłem zwolennikiem tego, że zapraszający płaci (na 99% to jest facet), a kobieta może się zrewanżować następnym razem. I nawet nie chodzi to kto więcej wyda na daną kolację lub atrakcję. Natomiast teraz jest masa lasek, które z randkowania zrobiły sobie sposób na napchanie bębna za kasę faceta.

• Like 1
  • Upvote 2