Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, huudyy napisał(a):

Welp sama sobie wybrała takiego. Z Polaka chociaż można by ściągnąć alimenty, a tutaj my będziemy łożyć na bękarta ¯\_(ツ)_/¯ 

Taa już ściągamy z Polaków... z nielicznych.

Jakby Cię jakaś Azjatka porobiła to bym Ci współczuł pomimo tego, że wybrałeś Azjatkę a nie Polkę.

Mnie też denerwuje to, że Polki są uważane za Pojemniki na Spermę dla Obcokrajowców, ale gdzieś jeszcze jest we mnie Człowiek, który może komuś współczuć. W was na pewno też.

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Szambo napisał(a):

Jakby Cię jakaś Azjatka porobiła to bym Ci współczuł pomimo tego, że wybrałeś Azjatkę a nie Polkę.

po pierwsze to nie wybrałem takiej, po drugie to nie ja zachodzę w ciążę.

Branie się za kogoś, kto nie ma żadnych powiązań z krajem, z którego nie ma jak ściągnąć żadnych alimentów (bo może dać dyla w każdej chwili i mieć wywalone)... no cóż, nie zawsze warto ryzykować w imię miłości.

Bawisz się z habibi, to licz że habibi zabawi się z Tobą.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
2 godziny temu, huudyy napisał(a):

Branie się za kogoś, kto nie ma żadnych powiązań z krajem, z którego nie ma jak ściągnąć żadnych alimentów (bo może dać dyla w każdej chwili i mieć wywalone)... no cóż, nie zawsze warto ryzykować w imię miłości.

Jeśli chodzi o Polaków to mimo prawa też w zasadzie każdy który nie chce to nie płaci :E 

"Poczucie bezkarności wśród alimenciarzy musi być coraz większe, bo osób, które nie płacą zobowiązań na własne dzieci, jest już ponad 350 tysięcy. Styczeń przyniósł historyczny wzrost zadłużenia. W sumie to już ponad 16 miliardów złotych.

Ponad 16 miliardów złotych zadłużenia. Alimentów nie płaci 357 tysięcy rodziców, a średni dług przekracza już 55 tysięcy złotych."

"Te liczby to w rzeczywistości aż milion dzieci, których poziom życia jest niższy, bo nie otrzymują należnych im pieniędzy. Mechanizm egzekwowania alimentów jest nieskuteczny."

https://fakty.tvn24.pl/fakty-po-poludniu/ponad-350-tysiecy-rodzicow-nie-placi-alimentow-na-wlasne-dzieci-wielu-nie-robi-tego-zlosliwie-chociaz-ich-stac-st8348168

A jeśli chodzi o te memy i screeny z portali randkowych to większość to fejki. Wykopki sami siedzą i je robią następnie podrzucają innym wykopkom którzy łykają i robi się beka.

Tak samo jak różne fejkowe konta na portalach randkowych, szczytem to chyba były cycki Kononowicza :E Ale zawsze istniał jakiś procent populacji debili i zawsze łykali bzdury bez popity. Dzisiaj ci ludzie mają dostęp do internetu :E Siedzą w swoich norach i świat widzą przez okno tiktoka. Najgorsze, że często są to już stare byki po 30 czy po 40tce :E 

Opublikowano

tak tak fejki, fejeczki, stary pryk z niemiec nam za to powie jak jest XD

stara spiewka ludzi oburzonych na rzeczywistosc a tymczasem to nie sa tajne dane, wystarczy odpalic tiktoka czy grupy na fejsie dla tysiecy babeczek, to jest kosmos co tam sie wyprawia

Opublikowano
Godzinę temu, lukadd napisał(a):

Jeśli chodzi o Polaków to mimo prawa też w zasadzie każdy który nie chce to nie płaci :E 

"Poczucie bezkarności wśród alimenciarzy musi być coraz większe, bo osób, które nie płacą zobowiązań na własne dzieci, jest już ponad 350 tysięcy. Styczeń przyniósł historyczny wzrost zadłużenia. W sumie to już ponad 16 miliardów złotych.

Ponad 16 miliardów złotych zadłużenia. Alimentów nie płaci 357 tysięcy rodziców, a średni dług przekracza już 55 tysięcy złotych."

"Te liczby to w rzeczywistości aż milion dzieci, których poziom życia jest niższy, bo nie otrzymują należnych im pieniędzy. Mechanizm egzekwowania alimentów jest nieskuteczny."

https://fakty.tvn24.pl/fakty-po-poludniu/ponad-350-tysiecy-rodzicow-nie-placi-alimentow-na-wlasne-dzieci-wielu-nie-robi-tego-zlosliwie-chociaz-ich-stac-st8348168

Tylko w Polsce jest też pewien problem i to nie jeden, wiele przypadków jest takich że Ojciec nie jest fatycznie Ojcem, a i tak musi płacić :E a batalia sądowa jest przewalona...

Do tego dochodzi do sytuacji gdzie alimenty, są przeznaczone na wygodne życie mamusi czy tatusia, a powinno być jakieś konto dziecka gdzie te pieniądze będą wpływać i dzieciak po uzyskaniu pełnoletności ma do nich dostęp, oczywiście ktoś to powinien weryfikować.

Jeszcze ostatnio czytałem kuriozum że gość płaci alimenty mimo że dzieciak mieszka z nim... https://www.rozwodowy.pl/dziecko_jest_na_moim_utrzymaniu_mimo_to_jego_matka_zada_alimentow,255,p.html

Tutaj problemem jest ogólny stereotyp że u Mamy dzieciak będzie miał lepiej, gdzie Ojcowie są z góry skazywani na porażkę i jak sąd widzi Matkę z dzieckiem, to w 95% wiadomo jak się to skończy :) 

Opublikowano
Teraz, huudyy napisał(a):

@nozownikzberlina co to ma wspólnego z tematem? to raz, a dwa - ona ma rację. Sucha karma jest bardzo szkodliwa na dłuższą metę dla zwierząt (nerki!), aczkolwiek rozumiem po co ludzie dają to do schronisk - łatwo kupić i łatwo przechowywać, w przeciwieństwie do mokrej.

To kontynuacja zaczadzenia umysłowego kobiet na punkcie psiaków. Pieskowi nie bo sucha karma zła, a koleżanka sama chyba spożywa suchą karmę w ilościach hurtowych. 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

To kontynuacja zaczadzenia umysłowego kobiet na punkcie psiaków

dbanie o dobrostan zwierząt to zaczadzenie umysłowe? Wybacz, że niektórzy przejmują się tym co zwierzęta jedzą bo zależy im na ich zdrowiu, bo wiedzą jak kosztowne długoterminowo może być leczenie weterynaryjne. Tusza tej pani nie ma absolutnie nic wspólnego z jej poglądami (czy wiedzą w temacie), ale zesrałeś się tylko po to, żeby się zesrać. Po więcej informacji w temacie zapraszam do bibliografii chociażby Pani technik weterynarii Agnieszki Cholewiak-Góralczyk. Osobiście nie życzę nikomu, kto ma zwierzaka przechodzenia przez to, przez co ja przechodziłem z moimi kotami przez moją (wówczas) niewiedzę. Kosztowało mnie to masę nerwów i pieniędzy (liczone w dziesiątkach tysięcy), ale cóż - daliśmy radę i żyjemy razem dalej.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

dbanie o dobrostan zwierząt to zaczadzenie umysłowe? Wybacz, że niektórzy przejmują się tym co zwierzęta jedzą bo zależy im na ich zdrowiu, bo wiedzą jak kosztowne długoterminowo może być leczenie weterynaryjne. Tusza tej pani nie ma absolutnie nic wspólnego z jej poglądami (czy wiedzą w temacie), ale zesrałeś się tylko po to, żeby się zesrać. Po więcej informacji w temacie zapraszam do bibliografii chociażby Pani technik weterynarii Agnieszki Cholewiak-Góralczyk.

Czyli co, lepiej jak część piesków będzie głodna, ale za to reszta piesków zje super karmę, tak? 

Poza tym, to trochę memiczne, że ktoś kto nie potrafi zadbać o własną dietę krytykuje kogoś, bo kupił suchą karmę dla psów :boink:

Opublikowano
Teraz, nozownikzberlina napisał(a):

Czyli co, lepiej jak część piesków będzie głodna, ale za to reszta piesków zje super karmę, tak? 

Schroniska są w stanie utrzymać się bez celowych dotacji, więc skoro już ktoś chce realnie pomagać, to można pomagać DOBRZE.

1 minutę temu, nozownikzberlina napisał(a):

Poza tym, to trochę memiczne, że ktoś kto nie potrafi zadbać o własną dietę krytykuje kogoś, bo kupił suchą karmę dla psów :boink:

Jeden z najwybitniejszych kardiochirurgów w historii Polski, prof Religa do samej śmierci jarał fajki jak smok - co to zmienia? Można działać wbrew logice na swoim ciele, ale w dalszym ciągu powielać prawidłowe, sprawdzone informacje.

Dbanie o dobrostan czyjś/zwierząt NIE JEST równy dbaniem o siebie. Nie moja wina, że myślisz tak płasko.

3 minuty temu, crush napisał(a):

Ale przyznasz, że jak tucznik chlewny wypowiada się na temat diety, nawet jeśli ma rację i dotyczy innego gatunku, to wygląda to kuriozalnie.

mam w dupie jak ktoś wygląda i co wsadza do mordy, bardziej mnie obchodzi co z tej mordy wychodzi. Tutaj na forum jak widać niewiele dobrego.