Skocz do zawartości

Szkło ochronne czy folia?

copyname

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm to nie wiem, ogólnie "ciągnę" na tych szkłach od kiedy mam 13PM, rodzicom też kupuję na Aliexpress (u mamy one się ciągle i tak wyszczerbiają, więc nie ma sensu kupować nic drogiego) i jeszcze mi się taka sytuacja nie zdarzyła, a zmieniałam te szkiełka po naprawdę różnym czasie... Nie wiem, od czego to zależy.

17 godzin temu, zireael7 napisał(a):

Ja w ostatnim czasie kupuję szkła hartowane z Aliexpress :E. +/- 15 złotych za kilka sztuk, wydaje mi się, że to nie najgorszy deal (telefon parę razy glebnął i jest dalej cały) :D.

Co prawda to nie kupuję na AliExpress, lecz na allegro brałem te tanie szkła od wielu sprzedawców. Z tym to jest loteria tak naprawdę, jedne są za małe (jeden taki się trafił :E), inne okazały się być nie pasujace do modelu a kilka z kolei po czasie się odklejały, pękały ot tak z tyłka. W tym roku trafiłem póki co tam na dobre źródło, a ceny przystępne, gdzie kupowałem szkła do Xperii 5 MK4, niecałe dwa miesiące temu z tego samego miejsca dobrałem szkło do Galaxy S8, bo poprzednie już de facto zakończyło żywot. Od tego czasu szkła się trzymają i czas pokaże ile jeszcze wytrzymają.