Art385 339 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 9 minut temu, Send1N napisał(a): Wallec kupił za 3250 to teraz gwiazdorzy z cenami Kurde dobrze, że za 3k nie sprzedałem, bo bym się wyhuśtał z karty, która przez 95% yt wyświetlała i ma może ze 300h w grach nalatane i jeszcze musiałbym ze 2 koła minimum dołożyć. 9 minut temu, wallec napisał(a): Jeszcze jedna sprawa. Wspomniałeś, że coś kiepsko idzie z UV. Pamiętasz, że sterownik AMD po nieudanym podkręcaniu tj. jak zmienisz taktowania/napięcie i złapiesz hard freeza do czarnego ekranu to po odzyskaniu sprawności sterownik sam z siebie przesuwa krzywa napięć i nawet jak dasz restore defaults to ta krzywa dalej zostaje przesunięta? Przed kolejnym OC powinieneś albo zmienić bios karty na drugi i dwa razy zrestartować pc (żeby sterownik się zresetował), albo przeinstalować sterownik z opcją restore defaults. Sprawdź sobie Kurde to się chyba da zrobić po prostu klikając w driverze przywróć domyślne ustawienia i profile i ci kompa zresetuje i wsio. To samo z shaderami klikasz z poziomu adrenaliny i nima. Choć szczerze nigdy po hard freezie nie musiałem nic zmieniać tylko profilaktycznie resetuje pieca. XTX to inna bestia z UV w porównaniu do 6950 bardzo inna 1 2
wallec 820 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Ktoś wie jak wgrać ten bios na merca? https://www.techpowerup.com/vgabios/268524/xfx-rx7900xtx-24576-221115 ATIFlash nie ogarniam dla rdna 3. Ma fajny power limit 291w i inną krzywą wentyli - może wystarczy go wrzucić na kartę i nie potrzebowałbym afterburnera itp.
Starh 63 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Panowie 3950 za nowa nitro xtx dobra cena?
wallec 820 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) https://www.oleole.pl/karty-graficzne/sapphire-karta-graf-sapphire-pulse-amd-rx-7900xtx.bhtml 3500 za 7900xtx w fajnej wersji Stan dobry u mnie oznaczał nówkę, nieużywaną. Edytowane 29 Stycznia przez wallec 1
Send1N 4 191 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) @wallec daj szansę full softowi ustawisz tam wszystko co potrzeba, nawet szybką synchronizację dla pamięci włączysz i nic nie będzie musiało działać w tle jak np afterburner aby te ustawienia utrzymać, też na początku byłem sceptycznie nastawiony ale po czasie dałem szansę i okazało się że jest lepiej niż driver + AB. Edytowane 29 Stycznia przez Send1N 1
Starh 63 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 3 minuty temu, wallec napisał(a): https://www.oleole.pl/karty-graficzne/sapphire-karta-graf-sapphire-pulse-amd-rx-7900xtx.bhtml 3500 za 7900xtx w fajnej wersji Stan dobry u mnie oznaczał nówkę, nieużywaną. Boję sie piszczących cewek 2
wallec 820 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) @Send1Nno ale full soft ma max power limit w dół na -10% co z 389w daje 350w. Jak wgram bios to będę miał 291w i to chciałbym uzyskać. @Starh ludzie zwracają karty bo się rzucili na premierę nowych GPU. Miałem 7800xt od spahire z outlet euro -> sztos karta, zero problemów Teraz mam merca -> sztos karta, zero problemów Masz 14 dni na zwrot Edytowane 29 Stycznia przez wallec 1 3
Send1N 4 191 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) 6 minut temu, Starh napisał(a): Boję sie piszczących cewek Ale wiesz że może być ciszej w tej kwestii niż w 5 innych nie outletowych które będziesz kupował w wyżej cenie i zwracał? jak zawsze to jest loteria. Edytowane 29 Stycznia przez Send1N 1
Starh 63 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Dzięki Panowie zastanowię sie, akurat narzeczonej budę składam
wallec 820 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia To się zastanawiaj 10 minut bo zaraz się sprzeda:-) 1
ernorator 154 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 37 minut temu, Send1N napisał(a): @wallec daj szansę full softowi ustawisz tam wszystko co potrzeba, nawet szybką synchronizację dla pamięci włączysz i nic nie będzie musiało działać w tle jak np afterburner aby te ustawienia utrzymać, też na początku byłem sceptycznie nastawiony ale po czasie dałem szansę i okazało się że jest lepiej niż driver + AB. Ależ oczywiście, że będzie musiało....full soft.
Send1N 4 191 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Do poprawnego działania wystarczy tylko zostawić "StartCN" i "AMD external events utility" aby działało freesync resztę zbędnych procesów działających w tle można wyłączyć (AMD noise suppression, start rsx, AMDinstalllaucher, ryzenmaster sdk, start dvr) ja używam do tego "autoruns" Edytowane 29 Stycznia przez Send1N
Send1N 4 191 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Ogólnie pisałem, jak wyłączysz wszystko to OC/UV normalnie działa i zapamiętuje ale bez opcji startCN i AMD external events nie działa freesync
Reddzik 2 777 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 1 godzinę temu, wallec napisał(a): 3500 za 7900xtx w fajnej wersji Kurde nie mieli kiedy tego wrzucić, z drugiej strony i tak brak fsr4 i słabe RT
wallec 820 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) @Reddzik wiadomka, lepiej dać 5500zł i mieć 40fps z ray tracing Tymczasem na referencie team red, który boostuje do 2500 zamiast 2700-2900 - po co nawet właczać fsr albo frame generation Edytowane 29 Stycznia przez wallec 4
Starh 63 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Z RT jest ten problem, że niektórzy developerzy zaczynają to implementować bez możliwości wyłączenia co automatycznie za jakiś czas będzie generować problem dla starszych kart od amd.. Tak czy owak przy obecnych cenach kart 7090 wypada świetnie. Edytowane 29 Stycznia przez Starh 1 2
wallec 820 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Wiadomka, odpalisz rt, masz 35fps, włączysz sobie generatorki od kurteczki a tam manieczki dyskoteka enerdżi 2000 Edytowane 29 Stycznia przez wallec 1
Phoenix. 4 730 Opublikowano 29 Stycznia Autor Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) 1 godzinę temu, Reddzik napisał(a): fsr4 Olac ten FSR 4.0, nowy DLSS wprowadza taka jakosc obrazu, ze to jest prawdziwy game changer dla kazdego z karta RTX. A jak juz @Kadajo chwali DLSS to mamy koniec swiata Ja nadal przecieram oczy jak widze, porowania. Edytowane 29 Stycznia przez Phoenix. 1
Kadajo 7 418 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Serio jakby mi ktoś rok temu powiedział, że będę cisną bekę z nastpenych RTX'ow bo będą dawały zbyt mały wzrost wydajności a na dodatek jeszcze będę chwalił nowy DLSS za jakość obrazu to moja reakcja byłby mniej więcej taka: Moja pierwsza reakcja na DLSS 4 : 3
Art385 339 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) Jakbyś mi powiedział 2 lata temu, że będę siedział na AMD a potem chwalił DLSS4 za jakość obrazu, to już nie będę wklejał tego co ty Niech kurteczka dropnie cenę do 4.5k zł i sobie przytulę RX'a dam chrześniakowi, bo mu naprawdę niedługo zabraknie ramu w 1440p na 3080 10GB 12 godzin temu, wallec napisał(a): @Reddzik wiadomka, lepiej dać 5500zł i mieć 40fps z ray tracing Tymczasem na referencie team red, który boostuje do 2500 zamiast 2700-2900 - po co nawet właczać fsr albo frame generation Na refie to potrafi zegar szurać poniżej 2.2 GHz jak nie wsadzisz łapek a na AIB to jak nie wsadzisz łapek to nie wiem czy dropniesz poniżej 2.5 GHz kiedykolwiek a jak wsadzisz łapki to raczej rzadko kiedy dropniesz poniżej 2.7 GHz Edytowane 30 Stycznia przez Art385
Mar_s 2 226 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia @raul_ole Popieram, jak już kupisz to zrób test, powiesz nam jak Crysis chodzi.
Rekomendowane odpowiedzi