Skocz do zawartości

Seria Legion, Legion Pro, Slim, Pro 5/7 - Oficjalny Temat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może przy kolejnej serii jednak wrócą do złącz z tyłu. Ciekawe jak chłodzenie w tym nowszym, skoro takie wydechy dali.

A co do mojego, jest jakiś sposób na przywrócenie ładowania do 80proc ? Drugi raz przeinstalowałem bios i me ale nadal nic. 

Opublikowano (edytowane)

hhh.jpg

Dla mnie Legion 2025 - traci całkowicie "w oczach".... po to kupiłem Legiona, a nie gigabyte, Acera itd. aby nie mieć dziury między ekranem, a dołem - jedynie Legion miał to na równo, a teraz... OMG

Pomijam już brak wyjść z tyłu i RGB... 

Edytowane przez kanon7
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zmieniłem podświetlenie klawiatury pod siebie: własne ustawienia.

Już kilka razy przytrafiło mi się, że jak rano włączyłem Legiona, to podświetlenie było RGB, czyli to domyślne.

W Lenovo Legion Toolkit zapisałem swoje ustawienia do pliku ".json", więc ich przywrócenie zajmuje mi tylko chwilę, ale zastanawiam się, co jest przyczyną takiej sytuacji? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@ValeriW zainstalowanych aplikacjach powinien być numer kompilacji. Same sterowniki chipsetu to zestaw wielu sterowników. Osobiście mam najnowsze z windows Update, bo i po co na siłę pchać nowsze, skoro nic nie dają. Generalnie po wielu zabawach z systemem i sterownikami najlepiej wszytko działa na sterownikach fabrycznych + ewentualne aktualizacje z UW. Szczególnie lapki nie lubią zabawy ze sterownikami intel DTTD, ME etc.

Edytowane przez seba842005
  • Upvote 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dla jednego bez sensu, dla drugiego rzecz niezbędna. 

Ja czekam na modele bez "pro", bo raczej potrzebuję czegoś skromniejszego a nie narzędzia mordu. Ale coś ich nie widać nawet w Lenovo USA, a miały być w maju.

Opublikowano
W dniu 5.06.2025 o 00:29, seba842005 napisał(a):

Walczyłem z sensem zakupu dobre 2 tygodnie i przegrałem xD

Sens wydania tak dużo kasy, na przejście z RTX’a 4070 na 5090, to tylko gry? Czy inny powód użytkowy, większej mocy GPU? 

Opublikowano

@kanon7generalnie także do projektowania w 3D sieci przesyłu płynnego gazu. Wystarczało mi nawet 8GB vramu, ale mając teraz 24GB nie mam praktycznie ograniczeń i nie muszę dzielić projektów na partie. 

Bez oc, po prostu stock na czerwonym. 

Zrzutekranu2025-06-06051033.thumb.png.a2b95915ea6c4a50c67faf2ffc0edb8d.png

• Like 1
Opublikowano

Witam,

ja po dość długim czekaniu na pro 5 z rtx 5070ti jednak zakupiłem Legiona Pro 7 (gen 10) Ultra 9 275HX i RTX5080, jestem bardzo zadowolony, moc do pracy z bardzo dużym zapasem no i jakość wykonania, spasowanie jakiego jeszcze w laptopach nie widziałem, ogólnie petarda :D

Czy jest coś z czym warto się zaznajomić w trakcie użytkowania? jakieś dodatkowe sterowniki szukać czy sam windows update w zupełności wystarczy?

Opublikowano

@MoneasyPodstawowe pytanie, czy miałeś Windowsa od lenovo już z laptopem, czy nie. Mój z 5090 nie jest w ogóle oferowany z Windowsem od lenovo, ale po nr seryjnym z YouTube pobrałem sobie obraz dla pro 7 gen 10 i go zainstalowałem. Nic ze sterownikami nie musiałem robić, bo w obrazie od lenovo wszystko jest.