Adikon 140 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Na wszystko jest miejsce i pora. Teraz się zaczyna sezon na "sok" z winogrona, ale chyba w tym roku nie będzie, bo za często się ze szwagrem widywałem w ubiegłym "sezonie"
maxmaster027 888 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Godzinę temu, ju-rek napisał(a): Odbiegając od tematu. Żona zrobiła ogórki z płatkami chili. No kurna, jszcze nigdy nie spociłem się i popłakałem jedząc ogórki. Smaczne, ale ogień. Też lubie. Jedną z najsilniejszych papryczek jest Carolina Reaper chyba 2.5Miliona w skali Scoville’a. Sa nawet festivale w USA i challenge.
Dziarson 311 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia 15 godzin temu, ju-rek napisał(a): @Dziarson Dlaczego nie włączysz w Karhu Advanced - CPU Cache na Enabled? AIDA to losowanie lotto YHY Faktycznie buildzoid miał nieracje 1
ju-rek 449 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia 6 godzin temu, Dziarson napisał(a): Faktycznie buildzoid miał nieracje Mała ta próbka, ale niech będzie. Na moim systemie to wygląda tak (2 pierwsze od lewej - twoje ustawienia) Ostatni, to moje 8c34 od czasów 7800x3d (obecnie praktycznie nie używane)
maxmaster027 888 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia 1.42VVD i jest szybsze od ustawien z 1.5VDD wyglada na to, że tRFC jest dosc istotne.
Dziarson 311 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia 15 godzin temu, ju-rek napisał(a): Mała ta próbka, ale niech będzie. Na moim systemie to wygląda tak (2 pierwsze od lewej - twoje ustawienia) Ostatni, to moje 8c34 od czasów 7800x3d (obecnie praktycznie nie używane) @ju-rek a jak masz nitro mi działa 1-3-1 . tRFC jest u mnie bez sensubo na 8K nie jestem stabilny poniżej 500, jeszcze z prądem ide w dół w przyszłym tygodniu będzie 99550X3D to sie pościgamy też masz wrazenie ze jak sie chłodniej zrobiło to tak prądu nie trzeba ?
ju-rek 449 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Godzinę temu, Dziarson napisał(a): eszcze z prądem ide w dół w przyszłym tygodniu będzie 99550X3D to sie pościgamy Nitro 1-3-1. Tak temp. sporo zmienia. Kupiłeś też Apexa?
Dziarson 311 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia @ju-rek Nie jeszcze nie kupiłem mam go z x3d w koszyku, i sie zastanawiam czy to ma sens bo na hero mam wieksze mozliwośći. Do tego dochodzi sprawa kasztaniastych procków, teoretyczne hero powinna zrobic 8800. Kupie chyba najp[ierw procka jak zrobi na hero 8400 to kupie apexa 2
ju-rek 449 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia 22 minuty temu, Dziarson napisał(a): Kupie chyba najp[ierw procka jak zrobi na hero 8400 to kupie apexa I to jest dobra koncepcja
maxmaster027 888 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia 3 godziny temu, ju-rek napisał(a): I to jest dobra koncepcja Bardzo
Adikon 140 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia Jak to jest z tym trybem gear down na am5? Ostatnio czytałem, że dla lepiej jak jest jednak włączony, a power down wyłączony. Do tej pory wyłączałem oba. Była chyba jeszcze jakaś zależność, że przy którymś trybie na off trzeba było wyłączać też MCR prawda?
Johnny Tomala 80 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia Gear Down Mode na Auto lub Enabled, Power Down Disabled, MCR Disabled, jak chcesz mieć niskie latency i pewną stabilność. Jak chcesz mieć szybszy boot, to PD i MCR obie opcje na Enabled. 1
Dziarson 311 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia @ju-rekWeszło za szybkie to nie jest bo trzeba poluzować troche, ale działa VDD jest troche chore zostaje czekać na 9950X3D i liczyc że MC bedzie lepszy. 1
ju-rek 449 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia 4 godziny temu, Dziarson napisał(a): zostaje czekać na 9950X3D i liczyc że MC bedzie lepszy Na lajtowych nastawach jest tak Po OC na stałym napięciu i 8400 pewnie zbijesz do 61-62s. Ja chyba najlepszy mam 62.715 bez OC procesora. 2
wamak 332 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia Ustawiłem IFF (FCLK) na 2200 zamiast 2000 przy ramie na 6000MT i w benchmarkach growych jest wzrost wydajności do około 2%. Tylko i aż.
Zachy 587 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia Tu 2%, tam 2%, itp itd i sie troche nazbiera.... 1
Dziarson 311 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia Gram jak jest za ciepło kręce jak mi się chce , w sumie to krecenie to opcja której nie ma na końsoli
wamak 332 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia (edytowane) 56 minut temu, Zachy napisał(a): Tu 2%, tam 2%, itp itd i sie troche nazbiera.... Dokładnie. Na Goodramach między TRfc Auto, TRefi Auto i FCLK 2000, a TRfc 415, TRefi 65535 i FCLK 2200 jest już 8%. To taka różnica, jak między R 7700X i R 9700X. Na procesorach z 3D kaszą pewnie już nie ma takiej różnicy. Edytowane 31 Sierpnia przez wamak
marcinowozniako 1 Opublikowano 6 Września Opublikowano 6 Września Siema. Czy ktoś chciałby się podzielić jakmiś fajnym configiem pod i5 14600k z z790? Mam Aresy 7200cl34 ale widzę że tutaj wszyscy kręcą ddr5 na platformie AMD.
ju-rek 449 Opublikowano 6 Września Opublikowano 6 Września 4 godziny temu, marcinowozniako napisał(a): Siema. Czy ktoś chciałby się podzielić jakmiś fajnym configiem pod i5 14600k z z790? Mam Aresy 7200cl34 ale widzę że tutaj wszyscy kręcą ddr5 na platformie AMD. Ja mam coś takiego na 13600k.
marcinowozniako 1 Opublikowano 8 Września Opublikowano 8 Września Masz Chyba słabsze moduły niż ja. Co prawda nie testowałem twojego ustawienia ale no opóźnienia masz wyższe..... To jest config który mi się udało wyskrobać na lexarach. Szczerze mówiąc jestem zawiedziony bo specjalnie żadne inne ustawienie nie jest stabilne. No jest lepiej względem XMP ale chyba całkiem nie dużo....:
ju-rek 449 Opublikowano 8 Września Opublikowano 8 Września (edytowane) Godzinę temu, marcinowozniako napisał(a): Masz Chyba słabsze moduły niż ja. Co prawda nie testowałem twojego ustawienia ale no opóźnienia masz wyższe..... To jest config który mi się udało wyskrobać na lexarach. Szczerze mówiąc jestem zawiedziony bo specjalnie żadne inne ustawienie nie jest stabilne. No jest lepiej względem XMP ale chyba całkiem nie dużo....: No ja to robię na pamięciach o XMP 6400c30, też mogę mieć 7200, ale musiałbym dać na nie wentylator. Edytowane 8 Września przez ju-rek
militarny78 16 Opublikowano 8 Września Opublikowano 8 Września (edytowane) Witam. Czy moze mi ktos powiedziec co daje wlaczenie nitro mode? Bo ja nie widze zadnej roznicy i nie wiem czy zostawic wlaczone czy wylaczyc Edytowane 8 Września przez militarny78
z1k 43 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września 12 godzin temu, marcinowozniako napisał(a): Masz Chyba słabsze moduły niż ja. Co prawda nie testowałem twojego ustawienia ale no opóźnienia masz wyższe..... To jest config który mi się udało wyskrobać na lexarach. Szczerze mówiąc jestem zawiedziony bo specjalnie żadne inne ustawienie nie jest stabilne. No jest lepiej względem XMP ale chyba całkiem nie dużo....: Skąd pobrałeś ten program do odczytu mem ?
Rekomendowane odpowiedzi