Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niewygodne i ciężkie - od tego są akcesoria, nawet Questa 2 się da z nimi używać bez problemu przez 2 godziny, choć bez nich łeb lub nos napierdzielają po 5 minutach.

Słaba grafika - to trochę jak narzekać na to, że słabo widzisz orkiestrę w filharmonii ;) To nie o to tu chodzi.

Słabe gry - bo grałeś w jakeiś symulatory lażenia po skałach, zamiast zagrać w dobre gry jak Compound samemu czy Dungeons of Eternity ze znajomymi.

Efekt wow - nie jest potrzebny aby grało się nadal super, choć mile widziany i ja po 3 latach nadal miewam momenty, gdzie cos robi ogromne wrażenie. 

Słaba grafika - to se kup 9800x3d i 5090 i hi-endowe VR to nie będzie słaba ;)

Opublikowano (edytowane)

Się zachowujesz jakby ten VR to Twój kolega był albo lepiej... dziewczyna! :hihot:

Nie będę wydawać setek na akcesoria, kiedy może się okazać, że nadal nie będzie dla mnie wystarczającego komfortu. Wagi to nie zmieni, a jednak pół kilo to waży. Reszty nie chce mi się komentować.

Edytowane przez j4z
Opublikowano

Przecież masz headsety na MicroOLEDach, to waży tyle co nic. Za rogiem dużo lżejszy z przodu Valve Frame.

18 minut temu, j4z napisał(a):

Się zachowujesz jakby ten VR to Twój kolega był albo lepiej... dziewczyna! :hihot:

Hahahaha :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Czekaj, niech złapię oddech, bo żart mnie poskładał.

I masz rację. Zachowałem się niestosownie. W wątku o VR absolutnie niedopuszczalne jest zamieszczanie postów przez entuzjastów VRu. Przepraszam, to się więcej nie powtórzy.

Opublikowano
46 minut temu, VRman napisał(a):

Czekaj, niech złapię oddech, bo żart mnie poskładał

Nie gadaj, dobry był, sytuacyjny. xd

@galakty nieee, raczej odpuszczam. Jeżeli już, to w dalekiej przyszłości. Na razie zamówiłem sobie prezent pada. :p

Opublikowano (edytowane)

Niestety korzystałem wczoraj z Meta Questa. Oto lista nowości jakie odkryłem:

- nie ma już zwykłego środowiska Oculus Home. Te, których Meta przez lata narobiła sporo. W tym te niedawno na Questa 3, wyglądające fajniej. Menu w nowym firmware po prostu nie ma i tyle. Teraz zamiast normalnego i całkiem fajnie wyglądającego miejsca w górach, gracza na moim headsecie wita jakieś gówno z Horizon Worlds. Wygląda 2x gorzej technicznie, ale ogólnie wygląda jak różowe gówno dla bab i dzieciarni. Jak jakieś The Sims VR czy coś. W tym oczywiście musieli dodać jakieś kulowo animowane ludziki na dalszym planie, no bo przecież SOCIAL. Już nie tylko strona główna sklepu wygląda jakby kierowali tylko do dzieciarni. To bardzo pomoże popularyzować VR i poprawi słabe wyniki używania sprzętu, na jakich Mecie zależy.

- przy chodzeniu po menu teraz są przycinki. Świetny pomysł. Nowi teraz w pierwszych minutach próby używania VRu dostaną rzyganko, aby dobrze zapamiętali swój pierwszy raz i wyrobili sobie odpowiednie zdanie. To też na pewno pomoże w popularyzacji VRu i poprawi wyniki Mety. 

- Nie chcę Messengera .Nie potrzebuję w zasadzie przeglądarki. Wczoraj nie mogłem zainstalować aktualizacji. Patrzę... 1GB zajmowane przez jakieś badziewie, którego nawet nie chcę mieć zainstalowanego. Drugi ponad 1GB to Horizon Worlds. WTF? Pobrałem tylko jedno badziewie, żeby zobaczyć jak te Worldsy wyglądają i czy na pewno tak źle jak wszyscy mówią (jednak nie tak jak mówią. Jest jeszcze gorzej) a tu 1GB. Ogólnie soft fajnie spuchł co na pewno ucieszy posiadaczy headsetów z 64GB jeszcze bardziej niż mnie z 128GB. Gigabajt syfu to 1/45 całej dostępnej przestrzeni wersji 64GB. 

- O, apropo aktualizacji.  Była sobie aktualizacja gry, ale mi net zdechł. W Menu pobieranie szło podwójne, ale to i tak dobrze, bo ostatnio mi coś szło potrójnie. Problem w tym, że drugiego się nie dało zatrzymać, a aktualizacja.. zniknęła. Po prostu jej nie ma. Była w połowie jak zdechł net, a teraz nawet po restarcie headsetu nie ma ani na stronie gry, ani na zakładce "Aktualizacje". 

Podsumujmy: Od premiery Questa 2 dodali:

- wszystko co opisałem dzisiaj

- zabrali suwak z nasyceniem kolorów (robiło niekiedy OGROMNĄ różnicę na tym tanim LCDiku)

- zabrali funkcję nagrywania telefonem z synchro - kiedyś w każdej grze można było posklejać swoją sylwetkę z ruchami w grze i wrzucić to na YT. Po aktualizacji wszystko wysiadło i wróciło tylko tam, gdzie dev specjalnie to zrobił po nowemu

- zamiast poprawnie działającego softu mamy haczący, rzygogenny, a błędów i glitchy jest z 10x więcej

- aplikacja Youtube nie potrafi załączać trybu 3D w połowie filmów

- wyłączyli serwery do filmu 180° Jurrasic Park - zostało tylko oglądanie w gównianej jakości w odtwarzaniu na żywo. Kiedyś można było sobie pobrać wersję offline i obejrzeć bez przycięć i w lepszej jakości.

- całkiem możliwe, że oficjalny support dla 60Hz, ale tu nie wiem, może nie.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
5 minut temu, Wu70 napisał(a):

przeznaczony do grania i streamingu a nie do metaverse i horizon worlds, tfu!

Poprawmy:

przeznaczony do grania w płaskie gry nie-VR i streamingu a nie do metaverse i horizon worlds, tfu!

;)

Steam nas wybawi. Przywróci normalność! Co by nie było, przynajmniej sklep nie będzie wyglądał jak gówno dla przedszkolaków/nek i...

Spoiler

image.thumb.png.c06e61680a88175b9d94d93bd2931f3c.png

image.png.6446f03713041f41b2fcd2a336fb169c.png