Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ImmKorzystasz z jakiegoś programu/strony do sprawdzania cen, itp?

Ja np to do filtru edycja online i sync z poe:

https://www.filterblade.xyz/?game=Poe2

Swój hideout można edytować (przestawić npc itd)żeby nie biegać tyle;) - ja np po jakimś czasie się dowiedziałem:)

No jak komuś się triali nie chce robić np tego 4 to za 80ex czy mniej robią ludzie - płacisz po

Jeszcze jakby się dało kupić skip kampanii to bym czym innym pograł.

Chyba ze ktoś się chce zamienić ekwipunkiem ja mam pod to, EQ tak za nie wiem 20-30div:
https://maxroll.gg/poe2/build-guides/archmage-spark-stormweaver-build-guide

handel mnie nudzi:)

Opublikowano (edytowane)

@wrobel_krk

Śledzę na bieżąco rynek, ceny, trendy, co jest, ile warte, dla mnie to część gry. Lubię Excela. ;)

Pewnie w kolejnych ligach będę grał oprócz normalnej też SF, a później i HC.

Hideout wyedytować oczywiście, tak samo jak bazę możesz wybrać wedle uznania jak już stosowne zdobędziesz na mapie.

Teraz już pewnego czasu carry przez triale jest tanie, bo ludzie na obecnym poziomie robią je z palcem w nosie. Zapewne ceny drastycznie podskoczą, a ilość się zmniejszy wraz ze startem nowej ligii, jak zawsze w takim przypadku.

Dzisiaj farmię spirit gemy lvl 20, bo mi się skończyły, a wymyśliłem nowy build i trzeba przetestować. Straszna pita farmienie tych gemów, przeleciałem przez 20 map T16(mob level 82) i raptem 4 wydropiłem. Mógłbym w sumie kupić, bo nie są jakieś drogie(1 średnio za 4-5 Divów, a potrzebuje może z 12-15), ale jak to ja - jeśli to możliwe, to samemu. :) 

Edytowane przez Imm
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Imm napisał(a):

@wrobel_krk

Śledzę na bieżąco rynek, ceny, trendy, co jest, ile warte, dla mnie to część gry. Lubię Excela. ;)

Pewnie w kolejnych ligach będę grał oprócz normalnej też SF, a później i HC.

Hideout wyedytować oczywiście, tak samo jak bazę możesz wybrać wedle uznania jak już stosowne zdobędziesz na mapie.

Teraz już pewnego czasu carry przez triale jest tanie, bo ludzie na obecnym poziomie robią je z palcem w nosie. Zapewne ceny drastycznie podskoczą, a ilość się zmniejszy wraz ze startem nowej ligii, jak zawsze w takim przypadku.

Dzisiaj farmię spirit gemy lvl 20, bo mi się skończyły, a wymyśliłem nowy build i trzeba przetestować. Straszna pita farmienie tych gemów, przeleciałem przez 20 map T16(mob level 82) i raptem 4 wydropiłem. Mógłbym w sumie kupić, bo nie są jakieś drogie(1 średnio za 4-5 Divów, a potrzebuje może z 12-15), ale jak to ja - jeśli to możliwe, to samemu. :) 

Szczęściarz, ja już T16 przeleciałem z 50 i ani jednego gema na 20 levelu. Co do gniazd - najtaniej mi wyszło po prostu kupić gotowy skill z 5 slotami pod Ice Strike. Perfect kosztował wtedy około 250 exaltów, a gema kupiłem za 75. 

Edytowane przez cherrz
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, cherrz napisał(a):

Szczęściarz, ja już T16 przeleciałem z 50 i ani jednego gema na 20 levelu. Co do gniazd - najtaniej mi wyszło po prostu kupić gotowy skill z 5 slotami pod Ice Strike. Perfect kosztował wtedy około 250 exaltów, a gema kupiłem za 75. 

Nie no, to tylko statystyka z dziś, T16 przeleciałem już setki razy, ale dopiero dziś wpisałem w Excela aby sprawdzić ile mi wychodzi na spirit gemy, wcześniej tego nie robiłem i wydawało mi się, że więcej mi leciało, ale mogło to być tylko złudzenie.

Dziś 250 Exaltów to za chwilę będzie miało wartość 1 Diva(także w swoim czasie, zrobiłeś interes życia). :D Gotowe skorumpowane gemy(czyli lvl 21,zależnie od skilla) to tak średnio 6-7 Divów, mógłbym spokojnie kupić, ale jak napisałem - jeśli można, to wolę samemu.

Edytowane przez Imm
Opublikowano
31 minut temu, Slayer napisał(a):

@Barosz do którego diablo?

Bo imo PoE2 bardzo przypomina D2R tylko z rollowaniem

3jkę i trochę 4rki.  W 3jcę miałem spory staż.

@cherrz Ja tak samo w D3 miałem chyba ponad 200 godzin i dla mnie to była fantastyczna część. 2jkę ograłem bo ograłem ale nawet D2R za wolne jest dla mnie. I 4rka też miała fajne momenty ze względu na dynamikę która mi się podobała.

Ale i tak dla mnie Grim Dawn był chyba najlepszy, ale tam mi z kolei brakuje tej regrywalności.

Opublikowano

W sumie to w żadnej grze nie udało mi się zrobić dwóch postaci w pełni, w D4 to czasami ledwo jedną... Tutaj lecę drugą i czwarty raz te same akty, a mimo to bawię się świetnie. 

Ma to coś w sobie, może to że wraca do korzeni, a nie próbuje wymyślić koło na nowo. 

Opublikowano
3 minuty temu, Gret napisał(a):

200h? Przecież to dopiero rozgrzewka :E

W takich gierkach to ja mam tysiące godzin, w d2 i d2r pewnie z 10tys, w Poe1 ponad 3tys :E

226 h mam na switchu w 3jkę na ps4 82 i na PC 32 :D Może nie dużo ale to chyba mój rekord grania w jeden tytuł i to na kilku konsolach :D

1 minutę temu, galakty napisał(a):

W sumie to w żadnej grze nie udało mi się zrobić dwóch postaci w pełni, w D4 to czasami ledwo jedną... Tutaj lecę drugą i czwarty raz te same akty, a mimo to bawię się świetnie. 

Ma to coś w sobie, może to że wraca do korzeni, a nie próbuje wymyślić koło na nowo. 

Grasz na swoich buildach eksperymentujesz czy maxroll lub inne stronki ?

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, galakty napisał(a):

ja się w aktach lepiej bawię jak w endgame :E sobie eksperymentuję i robię już 6postać :E

Opublikowano

Ja pograłem rożnymi postaciami, samemu to słabo build zrobić co kosi endgame bossy jak gry nie znasz jak np ja diablo4.

Pograłem różnymi i np te minionki wiedźmy to mi zero podeszło.

Jak zwykle sorc i ranger to moje typy.

Teraz gram i robię te t16/drzewka i pinacle bossy tym: https://maxroll.gg/poe2/build-guides/archmage-spark-stormweaver-build-guide

Drzewko mam trochę inne więcej dps mniej defense(to drzewko generalnie ogarniam już), ale generalnie to plus te itemy co sam bym nie zgadał że tyle robą roboty, jak amulet który daje ES, chociaż masz Eldritch Battery (całe ES na Manę) - pewnie pogram z 1000h to będę mógł solidny endgame build sam zrobić

Opublikowano
23 minuty temu, Barosz napisał(a):

3jkę i trochę 4rki.  W 3jcę miałem spory staż.

@cherrz Ja tak samo w D3 miałem chyba ponad 200 godzin i dla mnie to była fantastyczna część. 2jkę ograłem bo ograłem ale nawet D2R za wolne jest dla mnie. I 4rka też miała fajne momenty ze względu na dynamikę która mi się podobała.

Ale i tak dla mnie Grim Dawn był chyba najlepszy, ale tam mi z kolei brakuje tej regrywalności.

Ja w D3 1500h :E a w d2 pewnie jeszcze wiecej przez lata ; D

Opublikowano
9 minut temu, Slayer napisał(a):

Ja w D3 1500h :E a w d2 pewnie jeszcze wiecej przez lata ; D

To hardcore jesteś :D

Kurde Panowie oglądam te filmiki z maxrola z buldów no wygląda to fajnie. Tylko weź dojdź do tego momentu aby robić taki rozpierdziel na ekranie :D  Waham się aby znowu kupić... ale ten początek grałem każdą klasą i mnie jakoś nie satysfakcjonowało to.

Opublikowano (edytowane)

To ciężka sprawa trochę.

Ja po pierwszej godzinie już wiedziałem, że to jest to. Klimat, design bossów, design nawet zwykłych mobów a do tego itemy zajmujące kilka slotów. No od razu mi się d2 przypomniało a to moja ulubiona gra ever do tego jestem też wielkim fanem soulsów.

edit: I dla mnie największy plus to czuć jakby gra była robione pod PCtowców. D4 tak śmierdzi konsolą, że szok a ja nienawidzę konsol. Dużo lepiej gra się z ludźmi na pc bo można normalnie popisać na czacie a w party zawsze jakieś śmieszki i interakcja nawet z randomami.

Edytowane przez Slayer
Opublikowano (edytowane)

Amatorzy. :P 

Oczywiście, żartuję.

W Diablo I to przegrałem ponad 3000 godzin, były prywatne serwery wtedy, PvP głównie, to było coś. W Diablo II mniej, pewnie poniżej 2k godzin i to głównie za sprawą późniejszych modów, które mocno rozwijały możliwości. Diablo III można przemilczeć, to była jakaś pomyłka, nic wspólnego z Diablo poza nazwą, idealnie skrojona pod "połykaczy" kontentu bez żadnego wysiłku umysłowego. Diablo IV zapowiadało się lepiej, ale już po paru tygodniach się odbiłem, zbyt uproszczone, endgame to śmiech na sali i znowu skrojone bardziej pod ludzi, którzy połykają kontent bez specjalnego myślenia.

Pierwsze PoE, hehe do dziś, sam nie wiem, ale pewnie przegrałem więcej niż w Diablo I, to było to. Teraz jest PoE II i zapowiada się, że będzie podobnie albo i jeszcze lepiej. 

Edytowane przez Imm
Opublikowano

@Imm juicujesz mapy czymś jeszcze? Ja to zawsze orby do regal orba, żeby był rare i później vaaluje. Czasem dorzucę te Destilled Ire, ale nie podoba mi się ta mgła później na całej mapie. Można coś jeszcze zrobić? 

Opublikowano

Ja robię maks exaltem o potem vaal, ta mgła slaba jest ale możesz np magic  find zwiększyć czy waystone found żeby np w cytadeli wypadły nawet 3 te kamyki. Jak masz 900% plus waystone mogą 3 nawet wypaść podobno nawet 4 ale mi 2-3 wypadają jak biorę waystone +600% z innymi bonusami to daje czasem 900%+

Opublikowano (edytowane)

@cherrz

Robisz zawsze 4 modyfkatory, więc jak zaczynasz od szarej, to orby, regal i exalt, emocje dodajesz, jeśli chcesz, ja tak zazwyczaj robię, a dopiero po tym vaal. Wynika to z możliwości rolli jakie daje vaal, w skrócie mówiąc (nieco)większa szans na T16, a exalty i tak lecą jak cukierki z nieba więc to żaden koszt.

Nic na samych mapach więcej nie zrobisz, wcześniej Ci napisałem, bo pytałeś już o to samo - klastry wieży tam się pakuje, do tego w Atlasie odpowiednie nody do juicowania modyfikatorów na tych mapach.

Jeśli dobrze poukładasz, to ja miewam mapy, co mają ponad 1000% waystone i po 100-400 quantity/rarity.

Edytowane przez Imm
Opublikowano

Jak coś po 21 mogę Ci dać jakieś unikaty pod lvl mam je wyfiltrowame i nawet nie zbieram. Pozbieram I se coś ubierzesz. Wg mnie tu na stary za słaby jestes, znaleźć coś ciężko, crafting trudny i też nic nie masz, nie ma za co kupić.

Poza tym skill gemy mogę Ci sypnąć. Też robią robotę

Opublikowano
22 minuty temu, wrobel_krk napisał(a):

Jak coś po 21 mogę Ci dać jakieś unikaty pod lvl mam je wyfiltrowame i nawet nie zbieram. Pozbieram I se coś ubierzesz. Wg mnie tu na stary za słaby jestes, znaleźć coś ciężko, crafting trudny i też nic nie masz, nie ma za co kupić.

Poza tym skill gemy mogę Ci sypnąć. Też robią robotę

Ubiłem dziada na luzie, ale dopiero na 5tym lvl. Na 3 próbowałem i nie dało rady.

Opublikowano

No nic mi się trochę przejadło. Sprawdzę co w Diablo piszczy.

Denerwujące parę błędów tez jak to ze nie można cytadeli ukończyć, crashe od czasu do czasu.

No i ten endgame to się ciągnieee i nic się nie dzieje w sumie - potrzebna mi nowa liga i od nowa wszystko bo wtedy się dużo dzieje i jakaś nowa ciekawa mechanika lub usprawnienie tych np strongboxy to nic nie dają, ekspedycja bez sensu wg mnie. Delirium, breach i rituals w miarę fajne. Tylko ta mgła w delirium, psuje cały klimat, a jak sie skupiasz na delirium to masz mgły cały czas praktycznie.

Nowej postaci mi się nie chce znów robić , handlować tym co mam i znów kupować mi się nie chce:)

Przesyt gry mam, potrzebuje odskoku/czegoś nowego.

Macie info kiedy jakiś reset będzie, chyba nie ma nic oficjalnego?

Rozdałbym może to co mam gdybym wiedział co, gdzie i kiedy.

Opublikowano (edytowane)

Tak się dzieje, jak się frunie przez kontent, konsumując w tempie ekspresowym, bo nie musisz sam nic, znaczy build z neta i lecisz, imo.

Ekspedycje są spoko, bo dropisz logbooka na mapach, robisz dodatkową mapę, a w niej masz 20-30% na "podziemie" z bossem, który rzuca specyficzne, drogie uniki. Delirium nie ma celu dla mnie, bo znacznie lepiej jest wrzucać emocje w mapy i jest to samo.

Nowa liga to raczej dopiero za kilka tygodni - miesiąc. Oficjalnie to potwierdzą pewnie z tydzień przed rozpoczęciem.

W Diablo IV piszczy tyle, że do endgame ludzie dobijają w dosłownie 2,5 godziny gry, Torment 1 farmią, na któym można wszystko dosłownie wydropić. Endgame jest kopią sezonu z wampirami i w sumie tyle. Większość ludzi, która nie jest połykaczem kontentu - po jednym, dwóch dniach wróciła w PoE II, bo DIV nie ma już nic do roboty. :D

Oczywiście przesyt grą, jest normalny, więc jakaś odskocznia wskazana.

Edytowane przez Imm