Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie się dziwię ale totalnie dmg nie robi, a jestem na 2-3 hity i padam. Do tego ja już przechodziłem kampanię PoE2 czterokrotnie (2 postacie gdzie akty 1-3 robiło się dwukrotnie) i jestem chyba znużony zwyczajnie ;) Fabularnie i graficznie gra jest cudowna, piękna. Ale mega wolne tempo i dla mnie cały czas zbyt mało się zmieniło by znowu cierpieć. 

• Haha 1
Opublikowano

Spoko każdy gra jak lubi bo dla mnie kampania to pole do eksperymentów, co chwile nowe skille, nowy gear itd, spoko te nowe eventy, crafting jeszcze bardziej rozbudowany, mi się bardziej już endgame nudzi jak musisz farmic czasem pare godzin i nic nie poprawisz postaci

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Mnie end game szybko nudzi dlatego nigdy nie wbiłem 100lvl w żadnej grze tego typu.

Co do Łuczniczki, to trzeba zacisnąć zęby i lecieć przed siebie z tym co się ma, nie miałem łatwo, bo jesteśmy na hita lub na 2, ale ogólnie podobało mi się, największy progress zobaczyłem po zdobyciu ICE Shota, idę jak przecinak tylko many brak:E

Boss 1 aktu za 2 razem, boss 2 aktu kilka dobrych prób, była mordęga najgorszy skurczybyk dla łucznika, boss 3 aktu za 2 razem... na razie tyle bossy na mapie za 1 lub jakieś podejścia, gramy jak w soulsy, czułem się jakbym miał 1lvl w soulsach i robił bossy. Czy tak się dobrze gra? Dałem radę :P Najlepsze, że zapomniałem czym się dodaje miejsca na gemy supportowe do skilli, do 50lvl leciałem skillami z 2 socketami, patrzę do stasha z walutą, a tam 7 sztuk :smiech: gram drugi raz w poe2, nie grałem w 2 patchu, coś mnie podkusiło "Ej Daniel, czemu nadal masz 2 sockety w skillach, a nie więcej?" Jak widać dałem radę dojechać do 4 aktu z tak "kulawą łuczniczką":E

Zanim dostałem Ice Shota, to używałem:
Escape Shota- nie raz się zablokowałem, bo przeskoczyłem jakąś przeszkodę, która była za mną i mnie moby biły, trzeba uważać xD
Freezing Salvo - praktycznie on robił dmg
Snipe- spoko ale bywają problemy z targetem i czasem nie trafia w moba, kursor dziwnie działa. 
Praktycznie przez większość czasu używałem Lightning Arrow a Lightning Rod stawiałem na elitki i bossy.
Próbowałem Barrage ale nie widzę różnicy z tym skillem, zaś Deszcz strzał jest mizerny i szkoda gema ale trzeba było testować.
Herald of Ice odpalony, potem jako drugi Wind Dancer by się ratować, jesteśmy na hita. 

edit
No i gram "SSF", nic nie kupiłem, a merchanta nadal nie znalazłem w 4 akcie. 

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

@ReddzikBarrage dodaje kolejne strzały do iceshot(+2 potem wiecej z frenzy charges) np, do escape shota nic nie da (bo w opisie jest ze sie nie da powiekszyc ilosci strzal)

Ja mam teraz takie skille 2x herald (ice + thunder), ice shot, freezing salvo, escape shot, barrage i freezing mark

No i tak gram w mobki wale freezing salvo -> potem barrage -> ice shoty -> jak cos to przezyje to jeszcze raz, escape shot jak sie zbliza za bardzo
Na bosy czy rare rzucam freezing mark tez 
W ice shot mam pierce, rapidi attack i elemental arragment II  - 3100 dps x2(od łuku)

No i mam dual string bow - strzela 2 strzały na raz:) od 28lvl tylko ten łuk ma sens potem jego nastepcy - 55lvl twin bow itd

No i tu trzeba sobie ustawiać w linii mobki bo to najskuteczniej dziala przy pierce i tym ze ten ice shot wypuszcza taki wachlarz lodu za soba, dobrze trafisz ginie caly sznurek od wybuchu lodu i blyskawic z heraldow

Generalnei wiecej klikania i zabawy niz jakby w blyskawice isc jak wiekszosc ale spoko to ciekawa odmiana:)

Z innej parafii nie moge podnieść tabów:

Cytat

This upgrade option is currently not available for Stash Tabs that were converted to Premium Stash Tabs via the "Upgrade to Premium Stash Tab" purchase. We're looking into enabling this as soon as possible.

śledzi ktoś kiedy to mają poprawić?

Kupie sobie jeden bo mam kase ale jaja sa bo juz 4 akt blisko i handlowac bym nie mógł 

Opublikowano (edytowane)

Ten łuk z 28lvl dawał mi mniejszy dmg, był słaby jaki udało mi się dorwać, spadały dmg skilli i normalnego strzału. Widocznie słabe staty, ale było czuć jak przetestowałem go na przeciwniku. 
Nie mam marka, nie brałem.  

Aktualnie w 4 akcie lecę ice shotem, i wszystko leży, tym czyszczę. A jak coś dojdzie to Freezing Salvo + Escape i poprawiam ice shotem. Mam też Stromcaller Arrow jako dmg od błyskawicy, nim nakłuwa się wroga i dostaje dmg. Choć to można by było wymienić na coś innego, to się zobaczy. 

Widać skille jak i broń plus kołczan, kołczan drop + łuk tu przyfarciło mi się dodanie 2 razy losowego statu. W Kołczanie szkoda, że jest dmg od błyskawicy, bo nie poprawia za bardzo skilli od lodu. 
obraz.thumb.png.2151c9e6d37e02711641fa7e6ade546d.pngobraz.png.66a4b0deee799595a0ace0d142f92bea.png

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano

No tak jak taki się trafił łuk to spoko + 100% prawie do fizycznych, bez handlu ma wiekszy sens jak sie nie trafi dobrego dualstring, mozesz dalej probowac kraftowac te dualstring albo od 55lvl ten twin bow, wtedy ten nowy craftowac (albo kupic jak zaczniesz handlowac)
Czemu nie masz po 3 supportow w skillach?

Opublikowano

Wczoraj się skapnąłem, że coś długo nie mam 3 supportów, dlatego dodałem ale poszedłem spać, teraz odpaliłem grę i sprawdzam jak to mogę teraz poustawiać z 3 socketami, nie mam tyle gemów. 
Co do handlu, czekam na tego merchanta, na razie go nie odkryłem, widać, że nie dostaje się go na wejściu do 4 aktu, a dopiero z czasem. 

Opublikowano

Szkoda ze jednak nie dali tygodnia tylko weekend, dopiero co na kompie ale i tak nie ma czasu zeby sprawdzic ;/ Q w wowie sie nie zrobia same :D moze przy 0.4 znowu bedzie free "trial" to sie zalapie.

Opublikowano
5 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

4 miesiace, tak ma byc zawsze ze sezon trwa tyle

A to pewnie dam drugą szansę, muszę trochę ogarnąć żyćko i po wakacjach we wrześniu odpalę znowu ;) 

Wtedy się uśmiechnę żeby ktoś podarował walutę albo itemki i pójdzie gładko xD 

Opublikowano
36 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Czemu nie masz po 3 supportow w skillach?

Aktualnie został mi 1 gem na 4lvl supportu ale nie wiem co wybrać, kompletnie. Miałem 3lvl to wziąłem Pierce do Ice Shota tak jak Ty masz, to sprawdzę jak to się ma w praktyce. Muszę wydropić gemy lub kupić. 
Wziąłem tego Freezing Marka na testy, choć to bardziej na elitki, bossy, bo żaden mob do mnie nie dochodzi jak walę Ice shotem. 

Opublikowano (edytowane)

Mam Rapid Attacks, pierce II i elemental arragment II

A tam do innych daje jak leci co mi się tam wymysli tych gemów leci pod dostatkiem, chyba ten elemental arragment II mam wszedzie gdzie sie da bo to bonus 30% 

Edytowane przez wrobel_krk
Opublikowano (edytowane)

Ten Pierce w Ice shocie się nie sprawdza, bo skill jest jak shotgun i rozpryskuje się przy trafieniu we wroga, więc zamiast tego przelatuje i wtedy taki mob dochodzi do mnie, a tak to robi miazgę, wszystko pada przy wybuchu od zamrożenia. Pierce dałem na zwykły podstawowy atak, a Rapid Attack przełożyłem na ice shota. 

Dodatkowo mam ten gem dany w Ice Shocie, więc zwiększa dmg, a tam z Piercem tego nie było.

obraz.png

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Jednak kupienie kilku itemków w tym nowej broni dało taki rezultat, że ułatwiłem sobie rozgrywkę, bossy w 4akcie to light, spora ilość mana i hp regen, w końcu resy powyżej 60%, HP 1.3k, ice shot 4208 dmg, chyba przesadziłem z zakupami :E
Jeszcze kołczan do wymiany i pierścienie, ale to na inny raz. Teraz trzeba uzbierać walutę :pajac:

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Było wszystko ok, podkusiło mnie dać najnowszy dll dlss i zmieniłem na Vulkana API zamiast dx12- domyślnie, i po chwili miałem czarny ekran, który migotał, musiałem uruchomić kompa ponownie, w podglądzie zdarzeń wywalony plik nvidii dll- sterownik.
Więc wróciłem do 10.3 zamiast 10.4 DLSS i dx12. Tak jak działało. Na dx12 coś zwalone, że przestało pokazywać msi afterburner, na vulkanie działa. Najważniejsze żeby działało, przez tyle godzin było ok.
Gram na maks z ultra GI, który jedzie po GPU, ale dałem dlss jakość to pobór jak i temp spada, wszystko działa, ewentualnie GI na wysokie wtedy jest dużo lżejsze zapotrzebowanie na gpu. 

Opublikowano (edytowane)

Nie rozumiem, dodałem 53% zwiększenia obrażeń elementarnych i zabrało mi jakieś 2.4k dmg na karcie z gemami. Powinno dodać, a nie zabrać. mogłem dodać flat atak od lodu, jakie to jest dziwne :sciana: :kupa: Co za dziwne przeliczniki.

Myślałem, że doda mi to 53% więcej od lodu a to zmieniło mi dmg na broni, co za badziew. Tak to jest jak nie ma nic opisanego i musiałem w ciemno wybierać. Zachciało mi się dodawać durnej mechaniki :cenzura: Strata 2.4k dmg, kuźwa mać. Trzeba będzie kupić nowy łuk, bo ten jest useless. :E

Miałem ponad 11.6k na karcie. 

obraz.thumb.png.286952ea7fe9bbb3f34bc805222b1d57.png

Edytowane przez Reddzik
  • Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Reddzik napisał(a):

zabrało mi jakieś 2.4k dmg na karcie z gemami

Ale coś zastąpiłeś czy tylko dodałeś - 

Może ten tooltip też żle pokazywac zaobacz jak grasz czy mocniej  bijesz:)
Ale najlepiej wezwać eksperta @Imm
Ja nie umie craftowac więc kupuje:)