Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A Piła jeszcze się oto potrafił zesrać i zwalać odpowiedzialność na użytkowników :E 

Opublikowano

Dopiero tu zajrzałem i kurde jaki to zlot romantyków i błędnych rycerzy.

Sentymenty sentymentami, ale ja myślę, że Piła sprzedał portal w ostatnim momencie, w którym jeszcze można było z niego ładną kasę wyciągnąć. Nawet bez onety portal by powoli podupadał, trendów rynkowych kijem nie zawrócisz.

Ale też śmieszne z tym narzekaniem na adblocka. Jak dla mnie to w ogóle model reklamowy freemium to był chwilowy wybryk historii. Mogą z tego żyć giganci, jak Google czy facebook, którzy mają efekt skali, nie płacą za generowane treści i do tego mają kupę danych do targetowania.Z wyświetlania reklam może się utrzymać stronka z obrazkami kotków, ale nie taka, która płaciłaby ludziom za tworzenie tekstów. Jak dasz delikatne reklamy to kasy nie starczy, jak dasz agresywne to ludze zaczną blokować i tyle.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

No właśnie. Dasz sensowne to uwagi na to nie zwrócisz. W tamtym okresie nie miałem problemu z benerami na górze, dole czy z boku ale jak zaczynają ci wyskakiwać flashe i jeszcze z dźwiękiem na 150 czy 200% no to świadczy to tylko o skrajnej głupocie albo szybkim zmonetyzowaniu trupa :E

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, 209458 napisał(a):

Jak dasz delikatne reklamy to kasy nie starczy, jak dasz agresywne to ludze zaczną blokować i tyle.

Przede wszystkim dawanie agresywnych reklam na stronie poświęconej fanatykom IT, co mogło pójść nie tak? :E 

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 8.02.2025 o 21:20, Killer85 napisał(a):

A wiecie jak sygnaturkę wydobyć?

W dniu 8.02.2025 o 13:56, RoXall napisał(a):

Dzięki za info odezwę się do niego! 

Czy orientujesz się czy gdzieś te dane są udostępnione?

Można by je tutaj przetransferować jeśli właściciel wyrazi zgodę - to kawał historii i cennych informacji. 

Że tak powiem: "Co poczeba?" :E

• Haha 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Hello :)
Jak kogoś interesuje jak to było z punktu widzenia szeregowego, skromnego redaktora to tu o tym opowiadam - 

(Nie mam monetyzacji więc mam nadzieję, że mi wolno :E )

Edytowane przez kain
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano

A to już wszyscy mogli obserwować na żywo, a ja za to nie obserwowałem. Miałem wtedy tak zajmujące tematy w życiu, że o zamknięciu dowiedziałem się chyba wręcz po fakcie.

Opublikowano
28 minut temu, Spl97 napisał(a):

To może nagraj tak dla odmiany jak to było z końcem forum PCLaba xD.

ktoś popełnił taki artykuł. Wyświetlenia spadały aż spały do rozmiarów gdzie trzymanie forum przynosiło pomijalne dochody dla dużego korpo

Opublikowano

Trudno żeby forum żyło jak ucięto mu łeb w postaci serwisu. A "pomijalne dochody" to cały PCLab z punktu widzenia RASPu przynosił, forum to wręcz żadne.

Opublikowano

Od czasu zamknięcia serwisu forum żyło w pożyczonym czasie, więc kwestią nie było "czy" tylko po prostu "kiedy".  :) 

Ale większość aktywnych userów zasiliła szeregi ITH więc nie ma tego złego.  ;) 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

A były głosy, że po zamknięciu głównej, forum będzie żyło i tak na tym temacie Ślepy jechał przez cztery lata xD. I się doigrał, forum odpięto od wtyczki, a on na sam koniec stchórzył :smiech:.

Opublikowano

Trzeba też popatrzeć na jakość newsów, lab w pewnym momencie zrobił się na pudelka, to samo z purem czy benchmarkiem gdzie dochodzą jeszcze bezczelne clickbaity. Szczerze po zarejestrowaniu się tutaj to na główną nie wszedłem... 

• Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Trzeba też popatrzeć na jakość newsów, lab w pewnym momencie zrobił się na pudelka, to samo z purem czy benchmarkiem gdzie dochodzą jeszcze bezczelne clickbaity. Szczerze po zarejestrowaniu się tutaj to na główną nie wszedłem... 

Jak ktos nawet newsa z videocardz nie potrafi poprawnie przetlumaczyc, to jak ma byc dobrze? :E nie raz czytalem newsika z PL z mind fuckiem na twarzy ocb, a pozniej sprawdzalem zrodlo i byl wielki lol, jak mozna sens historii w newsie przekrecic nie w jednym miejscu, a nastu miejscach.