Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Send1N napisał(a):

@Pentium D a pisałem bierz mojego autorskiego corsaira tam są cichutkie wentyle nawet na max obrotach (dobierane metodą prób i błędów) kupowałem i odsyłałem za nim osiągnąłem to co chciałem a finalnie doszło do takiej kombinacji że ramki są z innego wentylatora a wirniki w nie wsadzone jeszcze z innego :E po tym wszystkim chłodzenie wylądowało w szafie  :E 

Przecież te też są ciche bo to słychać tylko gdy jest blisko ucha i to nie jest żadna wada tylko normalne zjawisko.

Opublikowano (edytowane)

No to ładną paczkę zdrutowali. Trochę większa od klawiatury a wyjęta ze skrytki do 9 cm wysokości. Taka to aż się prosi aby nią pograć w coś na magazynie. Uwielbiam paczki robione "na kebaba". Później trzeba kombinować jak to odesłać. 

Odżywkę białkową 1 kg w kartonie większym mi przysłali i jeszcze dali tych poduszek a karta za 1500 zł tak o :E

Szczerze to ja bym tak kartę wysłał gdyby mi na niej nie zależało i bym wiedział, że trup itp.  

IMG_20241127_103112.thumb.jpg.599cf92a3586873101992c3a81148458.jpg

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano

Dam jej parę minut w ciepłym, ale patrząc na tą paczkę już nie mam za dużych oczekiwań. Nie zdziwię się jak będą artefakty od popękanych kulek. Wysłałem do nich wiadomość z tym zdjęciem, że pakowanie mocno słabe. 

Opublikowano
W dniu 25.11.2024 o 11:32, Pentium D napisał(a):

W międzyczasie dotarła paczka z chłodzeniem ramu. Karton tak pogięty, że myślałem że chłodzenie pogniecione a to całe xD

W ofertach na Ali wydawało się większe a w rzeczywistości jest małe. Zupełnie jak z knagami :rotfl:

Podrzuć fotki jak to siedzi już na ramach.
Sam kombinuję jak tu jakiś nawiew zamontować z boku pamięci najlepiej.
Oglądałem na ali właśnie te chłodzenie, które zamówiłeś, ale wygląda bardzo klockowato.

Opublikowano
6 minut temu, Umpero napisał(a):

Podrzuć fotki jak to siedzi już na ramach.
Sam kombinuję jak tu jakiś nawiew zamontować z boku pamięci najlepiej.
Oglądałem na ali właśnie te chłodzenie, które zamówiłeś, ale wygląda bardzo klockowato.

Jak zamontuję to zawołam. Jest porównanie do mojej łapy i jest jak stara komórka z okolic 2003 roku. 

3 minuty temu, Mar_s napisał(a):

@Pentium D PCB nie jest aż☻ takie sztywne, wygięcie jest spowodowane tym że bp się wygiął i to on to trzyma w takiej formie, można delikatnie próbować to odgiąć.  ;) 

Wiem co trzyma, ale nie chcę ingerować bez podkładki ;)

Opublikowano
49 minut temu, Pentium D napisał(a):

@Mar_s Nie wiem czy coś będzie testowane bo na razie wysłałem 8 fot z uszkodzeniami transportowymi. 

Truskawka na torcie. 

IMG_20241127_115100.thumb.jpg.793fcf070e2d0ed8e7edd1e9caed206e.jpg

A wystarczyło dać jebany karton i full folii bąbelkowej. 

Chcesz to wulga wyedytuj :P

Nice :E Ty to lubisz mieć problemy ten sklep handluje szrotem po zwrotach lub tym co miało lecieć na recykling :E

• Upvote 2
Opublikowano

Pentiak, nie chcę sugerować żeby później nie było na mnie ale...  :E 

Sprawdzaj czy to działa i negocjuj na ostro, takiego gnieciucha nie sprzedadzą za 1500, nawet za 1000 będzie problem więc...  ;) 

Jakby okazała się sprawna i po zmianie pasty działała normalnie to masz ekstra deal.  :P 

Ale jest też szansa że ona już wcześniej była zgnieciona a to niestety może oznaczać problemy z kontaktem kulek.

Opublikowano

No trochę zmęczona. Kartę ci tak zapakowali, bo ona już pewnie taka była ale nie trafili na frajera i jest niezręczna sytuacja. Jeśli przed wysłaniem była sprawna to takie wykrzywienie PCB od strony śledzia za wielkiej jej różnicy nie robi daleko do Vramu czy GPU. 

Opublikowano
4 minuty temu, sideband napisał(a):

Nice :E Ty to lubisz mieć problemy ten sklep handluje szrotem po zwrotach lub tym co miało lecieć na recykling :E

Rok temu kupiłem rtx 3080 po upadku, zresztą chyba brałeś udział w tamtej dyskusji i zwrot był był bezbolesny. Co prawda inny sklep, ale nie każdy każdego chce wydymać bo nie wszyscy są bi 8:E

BTW odłóż ze trzy plomby w razie czego xD

Opublikowano

Ja tam mało co się znam, ale czy takie wygięte PCB nie pociągnęło za sobą ścieżek wewnątrz? Przecież po jakimś czasie tam sie mogą pojawić jakies mikropęknięcia, albo inne cuda (szczególnie jak karta będzie sie nagrzewać w grach, a po wyłączeniu chłodzić). Ja bym chyba nie zawracał sobie głowy i odesłał to z powrotem do adresata. Jeżeli to samo po rozpakowaniu się nie "naprostowało", to pewnie oznacza, że powstały tam już jakieś napięcia w strukturze....Ale może się mylę i ludki z większą dozą doswiadczenia mnie poprawią ;)