Skocz do zawartości

Kogo jeszcze wkurza tyle osobnych platform i launcherów?

Asag

Rekomendowane odpowiedzi

Temat do ponarzekania.

Dzisiaj zrobiłem mały przegląd gier ponieważ planuję w czasie zimowych wyprzedaży kupić kilka tytułów które mnie od dawna interesowały a że trochę tych gier się kupowało to już człowiek zapomniał co jest gdzie. Musiałem przeklikać się przez 7 różnych launcherów i dochodzi do takich denerwujących sytuacji gdzie np Wiedźmina 1 i 2 mam na GOG ale trzecią część mam na EA i GOG bo była spora promocja i zapomniałem że już kupiłem raz. Teraz mam podstawkę Cyberpunka na GOG ale na dodatek jest promka na steam, różnica nieduża ale przy większej ilości to już potrafi zrobić się niemała kwota.

Czy oni wszyscy nie mogliby się w końcu jakoś dogadać i zrobić wspólnie jedną platformę i jeden launcher? Wiem, not going to happen ale pomarzyć zawsze można. Niby konkurencja to zdrowa rzecz ale w tym wypadku tęskno mi do czasów gdzie był steam i nic więcej. 

1 godzinę temu, Asag napisał(a):

Temat do ponarzekania.

Dzisiaj zrobiłem mały przegląd gier ponieważ planuję w czasie zimowych wyprzedaży kupić kilka tytułów które mnie od dawna interesowały a że trochę tych gier się kupowało to już człowiek zapomniał co jest gdzie. Musiałem przeklikać się przez 7 różnych launcherów i dochodzi do takich denerwujących sytuacji gdzie np Wiedźmina 1 i 2 mam na GOG ale trzecią część mam na EA i GOG bo była spora promocja i zapomniałem że już kupiłem raz. Teraz mam podstawkę Cyberpunka na GOG ale na dodatek jest promka na steam, różnica nieduża ale przy większej ilości to już potrafi zrobić się niemała kwota.

Czy oni wszyscy nie mogliby się w końcu jakoś dogadać i zrobić wspólnie jedną platformę i jeden launcher? Wiem, not going to happen ale pomarzyć zawsze można. Niby konkurencja to zdrowa rzecz ale w tym wypadku tęskno mi do czasów gdzie był steam i nic więcej. 

Sprzedaj Pc a kup Ps5 i Xboxa. Będziesz miał tylko dwa:P

A ja tam nie narzekam.
Fajnie  że jest urodzaj i nie ma monopolu jak na konsoli przez co firmy walczą o klientów i ceny spadają i można kupić lepiej gre zrobioną i taniej niż na konsole choć na początku ceny są zbliżone względem konsoli to już po nie długim czasie idzie je kupić za frajer czego nie można powiedzieć o konsolowcach.

Gdzie jest tylko jeden model podzespołów stały od lat i wiadomo na jakie jedyne peryferia będzie gra robiona to nadal nie jest zoptymalizowana pomimo wycięcia połowy bajerów wizualnych względem PC.. 

Jak to kiedyś starzy konsolowcy pierdzielili farmazony ... Na konsoli gry są droższe przez piraty, ale na pc od zawsze były piraty... a mimo to gry nie były cenowo tak oderwane od rzeczywistości. 
Teraz konsole są na tyle zabezpieczone że nie ma piratów i wszedł monopol... i co sie stało?? ceny są droższe. 

No ale są ludzie co możesz im ukręcić kark nasrać do przełyku a po wszystkim taki człek zmartwychwstanie i powie: Przepraszam cie Panie ale tylko tyle sie zmieściło..
Jeszcze lepszą grupą aspołeczną względem gier to Nintendowcy... ci dopiero odpłynęli.

Edytowane przez Quassar

8 minut temu, Quassar napisał(a):

A ja tam nie narzekam.
Fajnie  że jest urodzaj i nie ma monopolu jak na konsoli przez co firmy walczą o klientów i ceny spadają i można kupić lepiej gre zrobioną i taniej niż na konsole choć na początku ceny są zbliżone względem konsoli to już po nie długim czasie idzie je kupić za frajer czego nie można powiedzieć o konsolowcach.

Gdzie jest tylko jeden model podzespołów stały od lat i wiadomo na jakie jedyne peryferia będzie gra robiona to nadal nie jest zoptymalizowana pomimo wycięcia połowy bajerów wizualnych względem PC.. 

Jak to kiedyś starzy konsolowcy pierdzielili farmazony ... Na konsoli gry są droższe przez piraty, ale na pc od zawsze były piraty... a mimo to gry nie były cenowo tak oderwane od rzeczywistości. 
Teraz konsole są na tyle zabezpieczone że nie ma piratów i wszedł monopol... i co sie stało?? ceny są droższe. 

No ale są ludzie co możesz im ukręcić kark nasrać do przełyku a po wszystkim taki człek zmartwychwstanie i powie: Przepraszam cie Panie ale tylko tyle sie zmieściło..
Jeszcze lepszą grupą aspołeczną względem gier to Nintendowcy... ci dopiero odpłynęli.

-Ceny spadają? /Ja tam widzę, że ceny gier są coraz wyższe

-Firmy walczą o klientów? /Czym? Chyba tym kto więcej ideologii wplecie w scenariusz bo duże gry to ostatnio coś słabo sobie radzą

-Można kupić lepiej grę zrobioną? /A ja mam wrażenie że 80% premier to wersja beta i trzeba rok patchować

Edytowane przez DeIntegro

Ja sie przyzwyczaiłem. Mam steam, ea, xbox app, bnet. jak sie scigam soft od kiery i simhub, do asseto corsy CM. 

dyski obecnie sa na tyle duze ze problem z miejscem to nie jest problem, a jak nie gram w cos z x platformy to przeciez to zasobow nie uzywa wiec to jakos nie przeszkadza.

jesli podczas grania mam np discorda, apple music przegladarke i cos jeszcze, to odpalenie kolejnego lunchera jakos nie gryzie.

9 minut temu, DeIntegro napisał(a):

Ceny spadają i firmy walczą o klientów? Ceny gier są coraz wyższe, a dobrych dużych premier jest coraz mniej.

No i tak wygląda wyciąganie zdania z kontekstu a co jest napisane potem.... choć na początku ceny są zbliżone względem konsoli to już po nie długim czasie idzie je kupić za frajer czego nie można powiedzieć o konsolowcach.

Czytaj pełnymi zdaniami a nie wyciągaj pojedyncze wyrazy i zwroty, za dużo tiktoków i messengera.

Gry na początku kosztują dużo ale cena szybko leci na łep. wystarczy nie kupować porderów i poczekać parę miechów i gra kupujesz za pól frajer, a za 1-2 lata steam/gog wali cenami już po 75-90%
a chwile potem epic rozdaje kolejne gry aaa za DARMO.

Wczoraj sie urodziłeś... kto sie da sfrajerzyć ten sie da i tyle. 
Kupowanie preoderów na dzisiejsze czasy to masochizm więcej bugów i problemów z grą nie liczyć często ceny oderwanej od rzeczywistości. 
Lepiej poczekać i mieć gre bardziej dopracowaną i z normalniejszą ceną. 

Edytowane przez Quassar

Ja odpowiadam ci prostymi argumentami a ty już wyjeżdżasz o tiktokach i messengerach, ale do reszty moich argumentów się nie odniosłeś. Zresztą to że ceny spadają do -90% to nie jest zasada. Wiele gier trzyma cene wiele lat po premierze. @Quassar

Edytowane przez DeIntegro

6 minut temu, Qrdello napisał(a):

Spróbuję ten playnite, dzięki @Stjepan, mam tylko nadzieję, że dostępy nie wyciekną gdzieś w diabły :E 

Mnie też wkurza  brak jednego launchera :/ 

Ja mam chyba wszystkie te lanuchery ale i tak większość mam na GOG i steam a tamtych nie ma potrzeby mieć uruchomionych w tle tak że nie ma sensu robić draki. 
Gdzie goga tylko odpalam jak che sobie z niego gre pobrać bo potem nie musi być włączony. 

Gre odpalam z wyszukiwarki lub ikony na pulpicie, nawet jak launcher nie jest uruchomiony to odpalając daną gre launcher sam sie w tle też załączy. 

Więc tak naprawdę tylko Steam i Discord odpalony z autostartu.

Edytowane przez Quassar