zxc 1 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Jak, macie problem z wyborem płyty, to najpierw odpowiedzcie sobie na pytanie, ile mogę na nią wydać, znajdźcie najlepszą w tym budżecie, i potem ewentualnie sprawdźcie, czy jak dołożycie od 100-200zl, to czy dostaniecie coś dodatkowego, i wtedy podejmijcie decyzje, czy warto dokładać. Faktycznie, jak się ogląda sprzęt, porównuje, czyta recenzje, to potem może być problem z wyborem.. Czyli, w skrócie "określ budżet" , i na czym wam zależy. Edytowane 6 godzin temu przez zxc
kamilos69 18 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Ja bym to napisał z goła inaczej. Masz nielimitowaną gotówkę i potrzebujesz dla użytku domowego 6 sata + 4 m2 + pcie x16 5.0 + 2 dodatkowe pcie. I nie kupisz bo amd/intel nie potrafią ogarnąć większej ilości linii na cpu i czipsecie. Zawsze musisz coś poświęcić względem czegoś. Edytowane 5 godzin temu przez kamilos69
zxc 1 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 1 godzinę temu, kamilos69 napisał(a): Ja bym to napisał z goła inaczej. Masz nielimitowaną gotówkę i potrzebujesz dla użytku domowego 6 sata + 4 m2 + pcie x16 5.0 + 2 dodatkowe pcie. I nie kupisz bo amd/intel nie potrafią ogarnąć większej ilości linii na cpu i czipsecie. Zawsze musisz coś poświęcić względem czegoś. Wydaje mi się, że ludzie z nielimitowaną gotówką biorą płyty, i po 3000-4000zł, i raczej nie myślą, czy im to potrzebne, czy nie. Nie mają tych dylematów, które większość ma
wrobel_krk 132 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Myślisz że w płycie za 3000zl nagle przybędzie linii PCIE w CPU: https://rog.asus.com/motherboards/rog-crosshair/rog-crosshair-x870e-hero/spec/ Też masz Cięte linie i masz 4 x Sata 1
Rekomendowane odpowiedzi