Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Świetny update (szacun, że jeszcze im się chce dłubać przy grze, która ma prawie dwa lata), ale żebym wrócił, to musieliby dorzucić jakieś konkretne DLC. Lords of the Fallen bardzo mi się podobał - zrobiłem wszystkie zakończenia, 100 godzin wpadło, gra dała mi wszystko, co miała do zaoferowania, więc póki co nie mam tam już czego szukać.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ta gra to jest jakieś kurestwo.

W menu głównym przy pierwszej kompilacji shaderów nagrzała mi hotspot na karcie do 84.9*C!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie wiem czy jest to spowodowane ustawieniem fps bez limitów (profilaktycznie włączyłem limit na 144fps) czy też kopie ona w tle krypto ale kolejny minus a przypominam jeszcze właściwiego grania nie zacząłem.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano (edytowane)

Z całym szacunkiem do Ciebie ale pieprzysz.

Pamiętaj, że ja z tych co przeżyło 30 minut upalania shaderów w premierowej wersji TLOU 1. :E Nie ma mowy, że to wina karty - ta gra ma jakieś epickie odpały podczas kompilacji lub też w samym menu głównym nie ma kagańca na fps i lecą jakieś chore wartości typu 3000fps, niestety nie sprawdziłem tego i szczerze nie mam ochoty.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano
7 minut temu, caleb59 napisał(a):

Ta gra to jest jakieś kurestwo.

W menu głównym przy pierwszej kompilacji shaderów nagrzała mi hotspot na karcie do 84.9*C!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie wiem czy jest to spowodowane ustawieniem fps bez limitów (profilaktycznie włączyłem limit na 144fps) czy też kopie ona w tle krypto ale kolejny minus a przypominam jeszcze właściwiego grania nie zacząłem.

Martw się jak przebije 105 stopni:red:

Opublikowano

A co ma kompilacja shaderow do GPU, to sie CPU wtedy topi, a nie GPU.

Źle to odbierasz. Ja ciebie nie atakuje, zwracam tylko uwagę ze chlodzenie gdy karta zostaje popchenita w ostry limit TDP który się utrzymuje zaczyna się pocić. Stad masz takie, a nie inne temperatury.

2 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Martw się jak przebije 105 stopni:red:

Dokładnie. Bo pytanie ile było przy tych 85 stopniach na rdzeniu, jaka była delta.

Opublikowano
29 minut temu, Kadajo napisał(a):

...jaka była delta.

h54kCwq.jpeg

Taka była jak i teraz jest, różnica to odpał w postaci 84.9*C maksymalnie przy hotspocie. To jest screen zrobiony w takich samych warunkach ale już po kompilacji shaderów i jak widać wszystko w normie.

Opublikowano

10 stopni różnicy między GPU a HS, wszytko w normie.

Czyli jak na HS miałeś 85 to GPu miało gdzieś w okolicach 73-75.

Jeśli rozstrzał był większy przy wyższych temperaturach to może oznaczać ze pasta zaczyna wymiękać na GPU.

Opublikowano

Inne gry nie robiły takich problemów - masa z nich kompiluje shadery w tle i pierwszy raz tutaj zobaczyłem taki cyrk. Wczoraj kompilowałem shadery na nowo w Assassynie Shadows z okazji nowej wersji sterowników Nvidia i wszystko w normie.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Czyli jak na HS miałeś 85 to GPu miało gdzieś w okolicach 73-75.

Różnica między GPU a hotspotem miała 18*C. W najcięższych grach do tej pory widywałem max ~15*C ale w zdecydowanej większości na co dzień było to i jest ~10*C

Edytowane przez caleb59
Opublikowano

Bo im mniejsze obciążenie GPU, tym mniej pracy ma chłodzenie.

Porządne chłodzenie delte powinno mieć ciągle takie sama.

Niezależnie od tego jak mocno jest obciążone GPU i zakładając, że z pasta nic się nie dzieje złego.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, caleb59 napisał(a):

Różnica między GPU a hotspotem miała 18*C. W najcięższych grach do tej pory widywałem max ~15*C ale w zdecydowanej większości na co dzień było to i jest ~10*C

18 stopni? Karta już do wymiany:(

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano (edytowane)

Wam trzeba głowy przepastować. Pograłem 2h i delta to ~12*C.

Mówię Wam, że to była jakaś anomalia - niedawno tak się złożyło, że grałem w cięższe gry typu TLOU 2, Assassyn Shadows, GTA 5 Enhanced, Wiedźmin 3, Cyberpunk 2077, Stalker 2 i żadna nie paliła w taki sposób karty.

Edytowane przez caleb59