Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Lekko podrasowana jedynka,

4 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Gra ladna i nic wiecej.

w punkt

dla dzieciaków idealo, mój młody wczoraj pół dnia męczył, z padem się fajnie gra, ani razu go nie wywaliło

Opublikowano
10 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Na monitorze to w ogóle jest LOL. Nigdy nie zrozumiem dlaczego na konsoli wszystko działa od strzała z HDR, a w PC po 3-4 suwaki, a i tak nie da się tego poprawnie ustawić. 

Żale proponuję składać do Microsoftu, oni chyba nigdy nie ogarną porządnie HDR na Windows.

• Upvote 1
Opublikowano

Potwierdzam, DirectStorage do wywalenia od razu - gra bez tego nagle staje sie płynna. Zresztą w Ratchet and Clank było podobnie z tym, a port kiedy wyszedł, 2 lata temu?

Skoro do tej pory nie jest to ogarniete, to nie rozumiem po co w ogóle wrzucają tą technologię do gry. 

Jedyny minus po usunięciu tych plików jest taki, że czasami jest brak płynnego przejścia między cutscenką a grą - gra dosłownie na sekundę wczytuje się. Ale lepsze to niż granie z przycinkami w mieście. 

Opublikowano
3 godziny temu, KATOzord napisał(a):

Potwierdzam, DirectStorage do wywalenia od razu - gra bez tego nagle staje sie płynna. Zresztą w Ratchet and Clank było podobnie z tym, a port kiedy wyszedł, 2 lata temu?

Skoro do tej pory nie jest to ogarniete, to nie rozumiem po co w ogóle wrzucają tą technologię do gry. 

Jedyny minus po usunięciu tych plików jest taki, że czasami jest brak płynnego przejścia między cutscenką a grą - gra dosłownie na sekundę wczytuje się. Ale lepsze to niż granie z przycinkami w mieście. 

Świetna technologia a na krakenie z PS5/PRO śmiga elegancko 😅😉

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Wczoraj wydali patch który miał usunąć szum z włosów i usunął. Ale dodał szum na twarzach i ciele... Zajebiste patałachy.

To jeszcze nic, gra ma glitche w misjach, które nie zostały ogarnięte od premiery na konsole! Sam zaciąłem się w jednej misji, bo przeciwnicy zrespili się w miejscu do którego nie miałem dostępu. Na szczęście znalazłem post na reddicie (sprzed 1.5roku!) i udało się ukończyć zadanie na patencie. Grę już przeszedłem i ile crashy miałem podczas rozgrywki to nie zliczę. Przypomniały mi się czasy GTA IV przy premierze na PC. :D

Edytowane przez KATOzord
  • Like 1
Opublikowano

@brainq jak oceniasz dwójeczkę w porównaniu do jedynki i Moralesa? Bo ja zacząłem grać i coś nie mogę się wciągnąć, mam 10% ukończenia i jakoś mało angażująca jest do tej pory dla mnie ta historia.

Rozkręca się bardziej jak pojawi się Venom? Są jakieś zwroty akcji itd?

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, lamparcicho napisał(a):

@brainq jak oceniasz dwójeczkę w porównaniu do jedynki i Moralesa? Bo ja zacząłem grać i coś nie mogę się wciągnąć, mam 10% ukończenia i jakoś mało angażująca jest do tej pory dla mnie ta historia.

Ogólnie w tej części nic się nie zmieniło. Poszerzyli mapę, dodali nowych przeciwników i zrobili reskin aktywności pobocznych

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, lamparcicho napisał(a):

No dzieje się i są zwroty akcji.

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, lamparcicho napisał(a):

Nadal ta sam infantylna nuda ;) 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, lamparcicho napisał(a):

Rozkręca się dość długo, jest sporo misji skradanych MJ, które są - ekhem - słabe to tzw. understatement :E , fajny motyw z misjami pobocznymi Misterio, kiepskie - lub nawet bardzo kiepskie - kostiumy, takie se drzewko upgradów. Ale dla mnie wyjątkowo słaba była cukierkowa oprawa, która po mocno stonowanej z jedynki i zimowej z milesa - wymaga sporo czasu żeby się przestawić.

No i Kraven - zyebali Kravena i to porządnie :E Oczekiwałem Ostatnich Łowów, a dostałem kupę.

Edytowane przez Qrdello
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
11 godzin temu, lamparcicho napisał(a):

Wg mnie to są gry głównie dla fanów mi się podobała że względu że wychowałem się na bajkach o spodermanie 

• Thanks 2