Skocz do zawartości

Ankieta - Tematy polityczne na forum

Camis

Czy jesteś za tym aby na forum pozostały tematy polityczne?  

70 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za tym aby na forum pozostały tematy polityczne?

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta zostanie zamknięta 2024.11.12 o 08:13

Rekomendowane odpowiedzi

Jako osoba postronna, myślę, że ITH potrzebuje userów, którzy są pasjonatami komputerów, a nie specjalistami od politykierowania, wojenek i agitacji. Włodarze tutejszego forum wolałbym, aby mieli możliwość dalszego spokojnego rozwoju portalu i budowania zdrowej społeczności entuzjastów komputerów, czyli to, za czym tęsknią starzy userzy PCL i co bezpowrotnie pójdzie niedługo w kibel, niż niekończące się oskarżenia o cenzurę, odbieranie "wolności słowa" i wycieranie się po sądach/prokuraturach, bo jakiś dzban jeden z drugim muszą mieć piaskownicę do politycznej nawalanki, bez której ich jestestwa tracą sens. Nie było tego tutaj i jakoś forum istniało, a portal się nie zwinął.

Panowie, rozsądku i szacunku dla ładu panującego w tym miejscu.

Głos na nie.

Lepiej jest mieć mniej ruchu, ale spokojną i przyjazną atmosferę.

Edytowane przez EvilKillaruna
  • Thanks 1
  • Upvote 3

Takie pytanie do tych co są na NIE.

Co wam przeszkadza offtop polityczny i inne tego typu tematy? Czy dostajecie jakiegoś ataku paniki i musicie w to wchodzić i czytać jeśli taki temat istnieje? Nie interesuje - nie wchodzisz i ignorujesz. Nikomu nie dzieje się krzywda. Chyba, że ktoś przesadzi jak sławny post z PCLaba gdzie jeden osobnik powiedział, że w momencie wojny lewaków vs prawaków, to weźmie udział i będzie strzelał w łeb wszystkich prawaków z forum :E - wtedy ban i spokój. Moderacja potrzebuje pracy :D

Dodałbym w takim razie opcję ukrycia wybranych tematów, dla osób ze słabą psychiką, aby nie kusiło wchodzić. Jeśli dział zniknie, to będą wojenki polityczne w wątku RTX'ów itp.

Edytowane przez Fatality

Tak jak napisałem na PCL -> osobom które nie biorą udziału w takich tematach najbardziej przeszkadza ich istnienie. ;)

Fora w 2024 potrzebują tematów które aktywizują ludzi, wbrew pozorom off polityczny jest jednym z ważniejszych tematów do robienia ruchu.
Można się sprzeczać o całe działy ale jeden wątek w dziale "dyskusje na tematy różne" to nieporozumienie żeby mieć z tym problem.

Na labie chyba tylko raz wszedłem w ten topic i nigdy tam nie wrócę. Wciąga jak bagno, ryje beret i samoczynnie zakłada kaftan z długimi rękawami.

A tak serio, ni grzeje, ni ziębi.. Ale lepiej żeby został, jak wyżej wspomniane, jak już ma być bagno to w wydzielonym miejscu 

Głosy polityczne zawsze będą się pojawiać w różnych wątkach. Jeśli będzie istniał wątek polityczny, moderatorzy będą mogli łatwo przenosić tam całe dyskusje, żeby nie zaśmiecały wpisów tematycznych.

Jestem na tak. Mieć politykę ale pod kontrolą w osobnych strefach.

6 minut temu, Keel napisał(a):

Na labie chyba tylko raz wszedłem w ten topic i nigdy tam nie wrócę. Wciąga jak bagno, ryje beret i samoczynnie zakłada kaftan z długimi rękawami.

No niestety tak to jest. Coś napiszesz, ktoś inny odpisze i ci ciśnienie podniesie i nagle kilka godzin gdzieś znika :E

Głosuję aby zostały ze względu na wątki wyborów krajowych. Prezydenckie 2025 mogą być ciekawe. 

Edytowane przez Pentium D

3 minuty temu, Fatality napisał(a):

Co wam przeszkadza offtop polityczny i inne tego typu tematy?

Wprowadzanie na forum tematyczne kompletnie odklejonego od niego, skrajnie emocjonalnego offtopu, w którym notorycznie dochodzi do awantur, wojenek oraz publikowania treści, za które Właściciel forum i portalu będzie potem musiał odpowiadać prawnie?

5 minut temu, Fatality napisał(a):

Czy dostajecie jakiegoś ataku paniki i musicie w to wchodzić i czytać jeśli taki temat istnieje? Nie interesuje - nie wchodzisz i ignorujesz.

Ale prokuratora to nie interesuje. Gości przeglądających forum - również. A reputacja chlewu i pieniackiego forum będzie się nieść w kraj. Ja wchodzić nie muszę i offtop jako taki nigdy mi nie przeszkadza, o ile dyskutanci potrafią w nim uczestniczyć na poziomie i znają granice.

7 minut temu, Fatality napisał(a):

Dodałbym w takim razie opcję ukrycia wybranych tematów, dla osób ze słabą psychiką, aby nie kusiło wchodzić.

Nawet w tym zdaniu próbujesz być złośliwy. To najlepszy dowód na to że wszystko co pisałem jest słuszne i zasadne.

8 minut temu, Fatality napisał(a):

Jeśli dział zniknie, to będą wojenki polityczne w wątku RTX'ów itp.

A co to, moderatorów nie ma? Regulaminu forum nie ma?

Problemem nie jest samo istnienie tematu politycznego lecz odpalanie się niektórych osób. Zamiast pisać coś konkretnego i merytorycznego to są argumenty "ad persona". Nie temat polityczny jest problemem lecz osoby tam wypowiadające się. Aż ciśnie się na usta stare powiedzenie: "Panowie, chamiejemy".

Teraz, trepek napisał(a):

Problemem nie jest samo istnienie tematu politycznego lecz odpalanie się niektórych osób.

Dokładnie. U mnie na forum offtop był od samego początku bardzo jasno określony: TAK ale bez polityki i religii. I ludzie gadali sobie spokojnie na naprawdę wiele tematów. Niemniej za samo to ograniczenie usłyszałem, że jestem k... ch..., komuchem, cenzorem i ograniczam jakieś swobody konstytucyjne :D. Znów: najlepszy dowód słuszności podjętej wtedy decyzji.

Co ciekawe, na Discordzie filozofia i religia są poruszane w absolutnie fantastycznej atmosferze, z mnóstwem materiałów dodatkowych. Cud. Da się? Da się. Czemu? Bo nie pozycjonuje się w góglu. Magia, prawda?

Problemem jest to, że większość osób chce ten temat bo ma tam polewkę z patologii która się tam robi. A taki @Wu70 nie rozumie, że zawsze znajdzie się Pan X który napisze celową prowokacje, a potem gdy dostanie stos obelg, zrobi screen i zawita w prokuraturze. A wtedy tłumaczyć nie będzie się ani Pan X, ani ten od obelg, tylko @tomcug i reszta ferajny :)

3 minuty temu, Wu70 napisał(a):

Brzmi jak idealny pomysł na temat na forum, a nie czekaj, takie skasujmy :D

Czemu? Forum polityczni-palkarze.pl i jazda z tematem. :D

1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Problemem jest to, że większość osób chce ten temat bo ma tam polewkę z patologii która się tam robi. A taki @Wu70 nie rozumie, że zawsze znajdzie się Pan X który napisze celową prowokacje, a potem gdy dostanie stos obelg, zrobi screen i zawita w prokuraturze. A wtedy tłumaczyć nie będzie się ani Pan X, ani ten od obelg, tylko @tomcug i reszta ferajny :)

No jakby kuma była i wiedziała.

Jako moderator  wiadomego tematu na wiadomo jakim forum  = jestem na Nie - jednym z czynników upadku tamtego miejsca był wątek polityczny

Nawet jeśli miałbym moderować ten temat 24/7...

Policja czy prokurator nie kupi argumentu a to trzeba było ignorować/nie wchodzić

Wy możecie sobie taki argument pisać

Teraz, Zhao napisał(a):

Jako moderator  wiadomego tematu na wiadomo jakim forum  = jestem na Nie - jednym z czynników upadku tamtego miejsca był wątek polityczny

Nawet jeśli miałbym moderować ten temat 24/7...

Policja czy prokurator nie kupi argumentu a to trzeba było ignorować/nie wchodzić

Wy możecie sobie taki argument pisać

Plus przypomnę, że wszyscy z PCL są tu gośćmi. Myślę, iż bardzo na miejscu byłoby nie nadużywać kurtuazji i cierpliwości @tomcug oraz tutejszej administracji rozstawianiem ich po kątach na ich własnym forum. PCL miało swoje jasne i ciemne strony. Kalka problemów to ostatnie, co jest potrzebne chłopakom w rozwoju. Kto wie, może jednak PPC ma więcej oleju w głowie niż się wydaje.

6 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ty nie wiesz o czym piszesz, wyobrażasz sobie coś. Potężne media jak wykop.pl mają całe polityczne tagi a grupy polityczne prześcigają się w promowaniu swoich prowokacji i fejków, ruch jest z tego olbrzymi.

A na końcu taki @PiPoLiNiO martwi się o prokuraturę na niszowym forum które ledwo napędza kilka politycznych trolli ;)

Dlatego tak jak pisałem -> problemem są tacy @PiPoLiNiO którzy mają problemy z istnieniem wątków w których się nie udzielają i kompletnie nie rozumieją mechanizmów napędzania ruchu w dzisiejszych czasach.

A prawda jest taka że nawet taka ankieta tworzy gigantyczne zainteresowanie.

Edytowane przez Wu70