Skocz do zawartości

Ankieta - Tematy polityczne na forum

Camis

Czy jesteś za tym aby na forum pozostały tematy polityczne?  

110 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za tym aby na forum pozostały tematy polityczne?

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta zostanie zamknięta 2024.11.12 o 08:13

Rekomendowane odpowiedzi

29 minut temu, Topek napisał(a):

Wystarczyło coś złego napisać nie tak o ich poglądach, zostałeś atakowany przez całe stado starych wyjadaczy... I na koniec wzywany do tablicy przez moderatora zle napisałes, dostajesz bana na trzy miechy... Wróć i idz sie napraw. Serio śmiechu tam miałem sporo z tych ludzi haha :lol2:. Zrobił się klasyczny ściek z fekaliami na scianach z tego tematu.

Tutaj tak nie jest i nie będzie, dyskusja ma po prostu trzymać pewien poziom, co oznacza dyskusję bez wulgaryzmów i zbyt napastliwych wycieczek osobistych. Reszta raportów jest ignorowana, a dostajemy ich sporo.

24 minuty temu, EvilKillaruna napisał(a):

Więc w myśl tego postanowienia, u szczytu swojej świetności na PCL, wątek nie przeżyłby jednego dnia.

Dokładnie. Gdy jeszcze moderacja, jak i całe forum trzymające się tematyki komputerów etc, działało i nie miało zapędów typu gość podpadł mi, puszcze oczko do moderatora, i zaraz na trzy miechy nie będzie Ciebie na forum. Taka prawda, jako kilkuletni użytkownik tamtego forum, gdzie szukałem rozwiązania na temat mojego cepa 2600k po OC, a później odkryłem ten ściek nazwany zacnie off polityczny. Nie mniej jednak szkoda, dużo tajemnej wiedzy pójdzie się... :lol2:

Edytowane przez Topek

Zgodnie ze słownikową definicją moderator to: «osoba wpływająca łagodząco na stosunki w grupie»

Niestety moderatorzy mieli na Labie po pierwsze problem z bezstronnością, na jedne raporty reagowali stanowczo na inne niekoniecznie.

No i niepotrzebnie brali udział w dyskusjach, a jak im się coś nie podobało lub przegrywali dyskusję to drugi moderator adwersarza banował.

Czemu zatem tych złych, stronniczych, nepotycznych, reagujących selektywnie moderatorów z Laba, ośmielających się brać udział w dyskusjach wraz z innymi użytkownikami, macie tutaj? Coś się po drodze zmieniło? Podpisali lojalki i wyrazili czynne żale? Czemu sam będąc moderatorem bierzesz udział w dyskusjach? Jaką zwykły szary user ma pewność, że gdy przegrasz, to nie przyjdą koledzy pałkarze robić mu ścieżkę zdrowia? :D

Edytowane przez EvilKillaruna

@EvilKillarunaTego chciała społeczność - o czym głośnio dawała znać. W dodatku koledzy mają doświadczenie z co bardziej krewkimi userami, więc przydadzą się w adekwatnej reakcji na problematyczne sytuacje. Niemniej jest tak jak pisałem z tobą kilka dni temu. Styl moderacji będzie nieco inny na ith niż był na labie. Co nie oznacza bezkarności czy nawet pobłażliwości. Wyniki ankiety póki co wskazują, że wątek polityczny jednak się uchowa i jakoś tym zarządzić będzie trzeba. Osobiście nie mam zamiaru skupiać się na tym rejonie (chociaż czasem zawitam;)), ale mam nadzieję, że uda się wypracować takie reagowanie, by obie strony sporu dostawały po łapach po równo - mocno jak trzeba, ale dopiero jak zasłużą. Póki co koledzy przyzwyczajeni z laba do zalewania raportami oponentów za byle drobnostkę, nadal są chyba lekko zaskoczeni brakiem kasowania postów pod byle pretekstem czy wlepiania co chwilę kar za ich zdaniem usprawiedliwione raporty. A w większości, to wygląda tak, że raportuje się posty z którymi się nie zgadzają ideologicznie lub które im się nie podobają. To chyba nie o to w tym chodzi;).

To nie jest odpowiedź na moje pytania, ale nic nie szkodzi. ;)

@Kelam Chłopaki wiedzą, że ich kompetencji nie podważam, a wytrzymałość psychiczną bezgranicznie podziwiam, więc nie trzeba ich tłumaczyć w żaden sposób :D. Natomiast co do wątku, to powiem tak: mam naprawdę szczerą nadzieję, że wszystkie moje proroctwa w guano się obrócą. Naprawdę szczerą.

Edytowane przez EvilKillaruna

6 minut temu, Kelam napisał(a):

@EvilKillarunaSam ma pewne obawy. Zresztą mój głos w ankiecie jest widoczny. Ale jak demokracja, to demokracja - trzeba uszanować werdykt głosowania, nawet jak nam się nie do końca podoba;).

Z całym szacunkiem, ale te ankiety to wiadomo do czego są.... Ja też z różnych ip i urządzeń, mogę z 10 kont założyć, i kliknąć na tak :lol2: lepiej żeby wygrał zdrowy rozsądek, bo będziecie mieli prędzej czy później i tak syf... A szkoda żeby kolejne dobre forum skończyło podobnie.

Edytowane przez Topek

9 minut temu, Zhao napisał(a):

Kolega topek to akurat ostatniego bana na labie dostał  za wyzywanie na PW - widzę,że nie pomogło zbytnio...

Jesteś święty niczym papież ;)

Nie wiem o czym ty kolego mówisz... Nie zapominaj że już nie jesteś na Labie. Więc hamuj wrotki bo się wywalisz jeszcze :)

Edytowane przez Topek

Teraz, Topek napisał(a):

Z całym szacunkiem, ale te ankiety to wiadomo do czego są.... Ja też z różnych ip i urządzeń, mogę z 10 kont założyć, i kliknąć na tak :lol2: lepiej żeby wygrał zdrowy rozsądek, bo będziecie mieli prędzej czy później i tak syf...

Póki co głosują normalne konta userów i nie widać żadnych zapasów czy fejkowych kont. Nie trzeba mi pisać, ze polityka, to kłopoty, bo dobrze o tym wiem. Gdyby jednak nie udało się tego opanować i doszło do forumowej apokalipsy:E, to co się z tym dalej stanie, to zdecydują nie modki, a osoby decyzyjne i odpowiedzialne za ith. Tak podejrzewam tylko, bo nie siedzę w głowie tych osób czy właściciela;)

50 minut temu, Zhao napisał(a):

Nic nie podpisywałem - nie będą mnie chcieli to odejdę i tyle

@Topek

Haha - myślisz,że nie wiem kim jesteś? xD

Ale co ty mnie straszysz czy jak, czy próbujesz swoje ego z laba przenieść tutaj :lol2: Napisałem co sądzę o tym temacie i tyle. Więc schowaj kule, i idź gdzie indziej wróżyć :)

Edytowane przez Topek

@TopekProponuję zostawić ten temat. Nawet jak wyzywałeś (lub nie), to i tak bez znaczenia. Kosy, winy i bany na labie nie mają przełożenia na ith. Nikt za darmo bana tutaj nie wlepi.

@ZhaoDla jasności - ani ty, ani kadajo mi nie przeszkadzacie;). W sumie niby czemu, skoro poza ukryciem paru postów nie mieliśmy jakiś specjalnych interakcji na linii mod-user:E. Moim zdaniem wasza pomoc się przyda:P